ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Ιστορικά κειμήλια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 15:18

Ιστορικά κειμήλια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος

resized Afisa Istoriki Ekthesi

Μία σημαντική έκθεση σπάνιων ιστορικών κειμηλίων της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου της συλλογής του Χρήστου Κοκκινάκη θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Κοκκινάκη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στολές, παράσημα και άλλα ντοκουμέντα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος.

Στη διάρκεια των εγκαινίων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανάλυση των ιστορικών γεγονότων και του ιστορικού πλαισίου της εποχής, από τον καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Σπυρίδωνα Σφέτα.

Σκοπός της έκθεσης, της οποίας την εποπτεία έχει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής, αποτελεί η βαθύτερη προσέγγιση του κοινού ως προς την ιστορία εκείνων των χρόνων δια μέσου της επαφής του με τα ιστορικά αντικείμενα.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει από κοντά στρατιωτικά και αστυνομικά αντικείμενα της πολεμικής περιόδου 1940-1949, καθώς και των μεταπολεμικών χρόνων, που ανήκουν σε ανθρώπους που έλαβαν μέρος στα γεγονότα εκείνης της εποχής.

«Η παρουσίαση αυτών των μοναδικών συλλεκτικών κομματιών που θα καλύπτουν τα όρια του έπους του 1940, τον αγώνα της εθνικής αντίστασης και τον εμφύλιο πόλεμο αποβλέπει στην διατήρηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς», σημειώνει ο αντιδήμαρχος κ. Δωρής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως και 8 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

resized Prosklisi Istoriki Ekthesi

 
Art Nouveau, Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης στο Μουσείο Μπενάκη.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 16:21

Art Nouveau,

Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης στο Μουσείο Μπενάκη.

Badisches-mpenakiβ

Μουσείο Μπενάκη – Κουμπάρη 1

Εγκαίνια: 5 Απριλίου 2017, 20:00

Διάρκεια: 6 Απριλίου έως 21 Μαΐου 2017

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο της Βάδης (Badisches Landesmuseum) και το Μουσείο Μπενάκη, διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Art Nouveau. Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης» το διάστημα από 6 Απριλίου έως 21 Μαΐου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1.

 

Η Art Nouveau αποτελεί τόσο ένα καλλιτεχνικό κίνημα όσο και ένα καλλιτεχνικό στυλ, που διαδίδεται και αναπτύσσεται κυρίως στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα πλέον κερδίζει και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού για τον συμβολισμό του αλλά και για τις τάσεις ενοποίησης τον διαφόρων μορφών τέχνης. Η συλλογή του Badisches Landesmuseum είναι από τις πιο εντυπωσιακές της Ευρώπης, και φανερώνει τις πολλαπλές εκφάνσεις της Art Nouveau που οφείλονται στις τοπικές παραλλαγές και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

 

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση επιλέχθηκαν από τους υπευθύνους του γερμανικού μουσείου και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αντιπροσωπευτικών κατηγοριών, όπως υφάσματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα, χαρακτικά, κεραμικά, ανάγλυφα και γλυπτά, σχεδιασμένα από γνωστούς καλλιτέχνες/σχεδιαστές, όπως οι Αlfons Mucha, Hector Guimard, Emile Gallé, Peter Behrens, Richard Riemerschmid, Josef Hoffmann, Josef Maria Olbrich, Koloman Moser, Henry van de Velde, Archibald Knox.

 

Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει μία καλειδοσκοπική εικόνα του διεθνούς και σύνθετου χαρακτήρα του κινήματος Art Nouveau, παρουσιάζοντας σημαντικά εκθέματα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Αγγλία και το Βέλγιο.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Επιστήμης, Έρευνας και Τέχνης του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τον επαναπατρισμό δύο παρανόμως εξαχθεισών αρχαιοτήτων, οι οποίες επεστράφησαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία τον Ιούνιο του 2014, και θα συνεχισθεί με τη διεξαγωγή ενός αρχαιολογικού συνεδρίου στη Χαϊδελβέργη το φθινόπωρο του 2017 και μιας έκθεσης με θέμα τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό στην Καρλσρούη στα τέλη του 2018.

 

Για την υλοποίηση της έκθεσης «Art Nouveau. Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης» συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

 

Επιμελητές της έκθεσης είναι η Dr. Joanna Flawia Figiel, επιμελήτρια στο Badisches Landesmuseum, και ο κ. Αθανάσιος Σωτηρίου, ιστορικός τέχνης στη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, ενώ τον αρχιτεκτονικό/μουσειογραφικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο κ. Αλέξανδρος Ξενάκης, αρχιτέκτονας, προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων και Μνημείων Τεχνικού Πολιτισμού της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

 

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της έκθεσης έχει η Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής/Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

 
Gallery Walk, Οι γκαλερί της Αθήνας υποδέχονται τη documenta14 6-7-8-9 Απριλίου 2017.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 17:42

Gallery Walk,

Οι γκαλερί της Αθήνας υποδέχονται τη documenta14

6-7-8-9 Απριλίου 2017.

resized Irene Georgopoulou - Kappatos Gallery

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 12.00-21.00

Κυριακή: 12.00-19.00

 

Η φετινή Άνοιξη κομίζει τέχνη στην Αθήνα. Μια ανάσα πριν εγκαινιαστεί η documenta14, η σπουδαία ευρωπαϊκή εικαστική διοργάνωση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενείται και εκτός Κάσελ, στην Αθήνα, οι γκαλερί της πόλης την υποδέχονται πανηγυρικά μέσω της δράσης Gallery Walk.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου, συνολικά 41 γκαλερί  (38 στην Αθήνα και 3 στον Πειραιά) δίνουν ένα δυναμικό “παρών” παράλληλα με το πρόγραμμα της documenta14.

Αναλυτικότερα οι γκαλερί σε αυτό το πλούσιο εικαστικά τετραήμερο διευρύνουν το ωράριο τους και παραμένουν ανοιχτές ακόμη και την Κυριακή. Τόσο για  να τιμήσουν την άφιξη της documenta14, όσο και για να προσφέρουν στους φιλότεχνους την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα 150 και πλέον καλλιτεχνών που εκθέτουν στις συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης. 

 resized AD CANIARIS

Με οδηγό τον ειδικό δίγλωσσο χάρτη (ελληνικά-αγγλικά) που έχει σχεδιαστεί για το  Gallery Walk και ο οποίος θα διανέμεται σε όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο, οι φίλοι της τέχνης θα μπορέσουν να διαμορφώσουν τη δική τους διαδρομή στο πλαίσιο του εορταστικού τετραημέρου με στόχο να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες τέχνης και να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σχετικά με την τρέχουσα εικαστική κίνηση. 

Το Gallery Walk διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε παραγωγή της εταιρείας Be Best που έχει αναλάβει και την παραγωγή της Art Athina.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Αθήνα

 

 1. a.antonopoulou.art

Αριστοφάνους 20, 10554, Αθήνα

210 3214994 // info@aaart.gr //www.aaart.gr

Ομαδική έκθεση //Antiquidia (Dialogues with Antiquity)// Χρήστος Αθανασιάδης, , Ντέμη Κάια Μιχάλης Καλλιμόπουλος, Άννα Λάσκαρη, Δημήτρης Μεράντζας, Απόστολος Ντελάκος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, , Ράνια Ράγκου, Νανά Σαχίνη, Στεφανία Στρούζα, Μαρκ Χατζηπατέρας, Αλέξανδρος Ψυχούλης

 1. AD gallery

Παλλάδος 3, 105 54, Αθήνα

210 32 28 785// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.adgallery.gr

1ος όροφος: Ομαδική έκθεση // Τέχνη Ενώπιον των Ερειπίων// Γιώργος Δρίβας, Βλάσης Κανιάρης, Νίκος Μάρκου, Δημήτρης Μιχαλάκης, Τάσος Παυλόπουλος, Αναστάσης Στρατάκης, Steve Gianakos, Steven C. Harvey

2ος όροφος // Su-Mei Tse // Μια Ορισμένη Ελαφρότητα

 1. Agathi Kartalos

Μηθύμνης 12 & Επτανήσου 11257, Αθήνα

210 8640250 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.agathi.gr

Ομαδική έκθεση//Κρατάς κρυμμένα μυστικά και documenta…// Άγγελος Αντωνόπουλος, Κωστής Γεωργίου, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Χαράλαμπος Δερμάτης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Μανώλης Μεραμπελιώτης , Στέφανος Ρόκος// Επιμέλεια: Γιώργος Καρτάλος

 1. Alma Gallery Athens

Υψηλάντου 24, 106 76, Αθήνα

211 4003160 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.galleryalma.com

Άρης Κατσιλάκις// Findings// Γλυπτική

 

 1. ARTOWER AGORA

Αρμοδίου 10, 10552, Αθήνα

210 3246100 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.artower.gr

Ματθαίος Παπαβασιλείου //Τα είδωλα του χρόνου //ζωγραφική, εγκατάσταση

 

 1. Art Zone 42

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, 11635. Αθήνα

210 7259549 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.artzone42.gr

Dreyk the Pirate // Sincerely Yours// Graffiti – Ζωγραφική – Urban Art

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Απριλίου, 8.00μμ

 

 1. Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4,10675, Αθήνα

210 72 13 938 // info@athensartgallery.gr //www.athensartgallery.gr

Olivier Fahrni // Terresd’ ailleurs// Φωτογραφία

 1. Bernier / Eliades

Επταχάλκου 11, 11851, Αθήνα

210 3413935-7 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.bernier-eliades.gr

Ομαδική έκθεση// Incorporeal Bundles

 1. CAN Christina Androulidaki gallery

Αναγνωστοπούλου 42.,10673, Αθήνα

2103390833 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.can-gallery.com

Μαρία Κριάρα // The Pawnshop

 1. CHEAPART

Α. Μεταξά 25, 106 81, Αθήνα

210 3817517 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ">ο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.cheapart.gr

Bildstein und Glatz// Athens for Real// Εγκατάσταση

 1. Dépôt Art Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5, 10674, Αθήνα

210 3648174, info@depotgallery.gr, www.depotgallery.gr

Όπυ Ζούνη // 10 παράδοξες προοπτικές προσλήψεις της Όπυς Ζούνη +10 ορθολογικά σχόλια του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη // Ζωγραφική

 1. Depo Darm

Ηρώων Σκοπευτηρίου 54-56, 16121, Αθήνα

210 7601177 // info@depodarm.com //www.depodarm.com

Ομαδική έκθεση// ManSins// Ηλίας Βασιλός ,Χριστόφορος Δουλγέρης , Αντώνης Καπνίσης, Βαγγέλης Σάββας

 

 1. ekfrasi – yianna grammatopoulou

Βαλαωρίτου 9α, 10671, Αθήνα

210 3607598 // info@ekfrasi-art.gr // www.ekfrasi-art.gr

Κορνήλιος Γραμμένος// Repatriation ( Μέρος Α’)

 

 1. Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, 10673, Αθήνα

2103618188 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.tseliougallery.com

Γιάννης Μιχαηλίδης // Πολύπτυχα 2004 - 2014

 1. Eleni Koroneou gallery

Δημοφώντος 30 & Θορικίων // 11851 // Αθήνα

210 3411748 //info@koroneougallery.com//www.koroneougallery

Ομαδική έκθεση// It looks like up to me// Ειρήνη Ευσταθίου, Λητώ Κάττου, Όλγα Μηλιαρέση Φωκά, Πάνος Παπαδόπουλος, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιώργος Σαπουντζής

 

 1. Elika Gallery

Ομήρου 27, 106 72, Αθήνα

210 3618045// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.elikagallery.com

Κώστας Ρουσσάκης // Σήμερα έπρεπε

 

 1. ena contemporary

Βαλαωρίτου 9γ’, 106 71, Αθήνα

210 3388501 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.ena-artgallery.gr

Λίλα Μπελιβανάκη// Sticker-Stalker // Ζωγραφική

 

 1. Evripides Art Gallery

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Αθήνα, 106 73

210 3615909 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.evripides-art.gr

Άντρος Ευσταθίου// Nicosia International Airport// Φωτογραφία

Αλέκος Κυραρίνης// 24 σκηνές Αποκάλυψης// Ζωγραφική

Χριστίνα Μαντζαβίνου // Εικαστικό Κόσμημα

 

 1. Gagosian Gallery

Μέρλιν 3, 10671,Αθήνα

210 3640215 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.gagosian.com

Ομαδική έκθεση// ΡΟΔΟΔΑΚΤΥΛΟΣ ΗΩΣ // Douglas Gordon, Lawrence Weiner

 

 

 1. Gallery Ersi

Κλεομένους 4, 10675, Αθήνα

210 72 20231 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.ersi.gr

Ομαδική έκθεση // Α.Ακριθάκης- Τ.Στεφάνου // Κατασκευές

 

 1. Gallery 7

Σόλωνος, 20, 106.73, Αθήνα

210 3612050 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.gallery7.gr

Ελένη Μιχαήλου // Αναζητώντας την εικόνα // Ζωγραφική

 

 1. genesis gallery

Χάρητος 35, 106 75, Αθήνα

211 7100566 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.gallerygenesisathens.com

Γιάννης Ξανθούλης // Μικρές Ζωγραφικές Ιστορίες // Ζωγραφική

 

 1. Ikastikos Kiklos Sianti

Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 11634, Αθήνα

210 7245432 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.ikastikos-kiklos.com

Στέλιος Γαβαλάς, Μπάμπης Κατσατσίδης , Δημήτρης Κόυκος, Θανάσης Λάλας, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Παναγιώτης Σιάγκρης, Κωνσταντίνος Τόλης, Μανώλης Χάρος

 

 1. Ileana Tounta Contemporary Art Center

Αρματολών & Κλεφτών 48, 11471, Αθήνα

2106439466 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.art-tounta.gr

Ομαδική έκθεση // Integral // Αλέξης Ακριθάκης, Δημήτρης Αντωνίτσης, Ευγενία Αποστόλου, Μάρθα Δημητροπούλου, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Κώστας Κουλεντιανός, Εύα Μήταλα, Μανώλης Μπαμπούσης, Ιωάννα Πανταζοπούλου, Χάρης Πατραμάνης, Πάνος Φαμέλης, Κατερίνα Χρηστίδη

 1. Kalfayan Galleries

Χάριτος 11, 106 75, Αθήνα

210 7217679// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.kalfayangalleries.com

Ομαδική έκθεση// Perished Sun // Πάνος Τσαγκάρης, Κωστής Βελώνης, Γιάννης Παπαδόπουλος

 1. Kappatos Gallery

Αθηνάς 12, 10554, Αθήνα

2103217931 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.kappatosgallery.com

Ομαδική έκθεση// HL2805xy57// Marina Abramović, Lynda Benglis, Louise Bourgeois, Ειρήνη Γεωργοπούλου, Μιχάλης Κατζουράκης, Γιώργος Λάππας, Αλίκη Παππά, Γιώργος Παπαφίγκος, Βασίλης Σαλπιστής, Santiago Sierra, Takis, Marie Voignier.

 1. kaplanon5

Καπλανών 5 & Μασσαλίας, 106 80, Αθήνα

210 3390946 // info@kaplanon5.gr// www.kaplanon5.gr

Ομαδική Έκθεση με έργα συνεργατών, που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή την υποδοχή της documenta 14

 

 1. Medusa Art Gallery

Ξενοκράτους 7, 10675, Αθήνα

210 7244552 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.medusaartgallery.com

Μίλτος Μιχαηλίδης // Ένα ελληνικό καλοκαίρι//Ζωγραφική

 1. Nitra Gallery

Αλωπεκής 34, 10675, Αθήνα

213 0436697 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.nitragallery.com

Ομαδική έκθεση// Ειρήνη Γκόνου, Γιώργης Γερόλυμπος, Καλλιόπη Λεμού, Γιώργης Μαραζιώτης Θοδωρής Προδρομίδης, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Ardan Özmenoğlu, Michel Lamoller

 

 1. PERITECHNON KARTERIS

Ηροδότου 5, 10674, Αθήνα

210 8239465 // peritechnon@yahoo.gr //www.peri-technon.com

Ιφιγένεια Αβραμοπούλου// Σταύρωση, Αφιέρωμα στον Matthias Grünewald Kreuzigung, Hommage an Matthias Grünewald

 1. Qbox gallery

Αρμοδίου 10, 1ος όροφoς,10552, Αθήνα

211 119 9991, info@qbox.gr, www.qbox.gr

Ali Kazma// Safe Home //Video

 1. Rebecca Camhi

Λεωνίδου 9, 104 37, Αθήνα

210 5233049 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // www.rebeccacamhi.com

Shannon Ebner// A pattern to the letter // prints

 

 1. Skoufa Gallery

Σκουφά 4, 10673, Αθήνα

 1. 3643025 // info@skoufagallery.gr // www.skoufagallery.gr

Γεράσιμος Ρήγας //0.7 to Infinity// Φωτογραφία

 1. Technohoros Art gallery

Λεμπέση 4, 11742, Αθήνα

 1. 182 38 18 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.technohoros.org

Δήμος Κηπουρός// Parallel Stories//Ζωγραφική

 1. THE BREEDER

Ιάσονος 45, 10436, Αθήνα

210 3317527 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.thebreedersystem.com

Ομαδική έκθεση // SI SEDES NON IS // Enrico David, Joana Escoval, Anna Franceschini, Delia Gonzalez, Camille Henrot, Karl Holmqvist, Christian Holstad, Maria Loboda, Goshka Macuga, Lucy McKenzie, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Micki Pelllerano, Angelo Plessas, Mathilde Rosier, Prem Sahib, Vanessa Safavi, Socratis Socratous// Επιμέλεια: Milovan Farronato

Zoë Paul// La Perma-Perla Kraal Emporium // Open studio

 1. TheArtWall (Project Space, Cheapart)

Σοφοκλέους 26, 10552, Αθήνα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.theartwall.wordpress.com

Group show// And the Work of Our Hands// Π. Βούλγαρης, Σ. Ταυλαρίδης κ.α.

 1. Vamiali’s gallery

Σάμου 1, 10438, Αθήνα

210 5228968// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.vamiali.net

Ομαδική έκθεση//Sunset in Athens (part three) - μια έκθεση σε εξέλιξη//, Δήμητρα Βάμιαλη, Γιάννης Θεοδωρόπουλος , Λίνα Θεοδώρου, Melanie Hill, Caroline May, Group Mel-air, Πόλυς Πεσλίκας, Μπέτυ Φωτίου

 1. Zoumboulakis Galleries

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 20, 10673, Αθήνα

210 3608278 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.zoumboulakis.gr

Νίκος Τρανός // White Power // Εγκατάσταση

Πειραιάς

Art Prisma

Κουντουριώτου 148, 18535, Πειραιάς

210 4296790// artprisma@hotmail.com // www.artprisma.gr

Βασίλης Καρακατσάνης// Γεωγραφικό μήκος & πλάτος 24.5658 / 38.9068’

DL gallery

Μεσολογγίου 55α, 18545, Πειραιάς

210 4631933 // info@dlgallery.gr // www.dlgallery.gr

Κατερίνα Ζαφειροπούλου // inhabitants// Ζωγραφική – Γλυπτική//Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας

ENIA gallery

Μεσολογγίου 55, 18545, Πειραιάς

210 4619700 // info@eniagallery.com //www.eniagallery.com

Ομαδική έκθεση//Back to basics: Text// Ζωγραφική-Γλυπτική- Κατασκευές// Zavier Ellis, Guerrilla Girls, Joseph Kosuth, Κώστας Μπασάνος, Yoko Ono, Γιώργος Παπαδάτος, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Μάριος Σπηλιόπουλος, Mark Titchner, Αλέξανδρος Ψυχούλης// Επιμέλεια: Άρτεμις Ποταμιάνου

 resized AD Su-Mei Tseresized antonopoulou Dimitris Merantzas courtesy of aaart

 resized artzone On-the-grass-2016-21-x-29 7-cm-acrylics-and-pen-on-paper

 resized art prisma Longitude Latitude - Skyros - No4 -140X140 cm acrylic gouache oil on canvas 2016-Vassilis Karakatsanis-4resized Bernier Eliades Rallou Panagiotou Incorporeal Bundles 29 March-4 May 2017resized can Maria Kriara Untitled Drawing Pencil on paper 80x120cm Courtesy of CAN Christina Androulidaki gallery DETAILresized Depot Art Gallery- OPY ZOYNHresized depo darmresized ekfrasi Grammenos Cat steel wool wool wood h37X46X46cm 2015 copyresized eleni koroneou It Looks Like Up To Meresized elika Kostas Roussakis souvenirresized End of Summer- Skoufaresized enia Back to basicsTextresized ersi AKRITHAKIS 001resized genesis Την Κυριακή είχαμε γάμο αν και ήταν 1953 μ Χresized Medusa Miltos Michailidisresized qbox Safe 2016 one channel video 341 minutes. Courtesy Qbox Athens and the artistresized TECHNOHOROS EX LIBRIS 3resized The Breeder Anna Franceschini AT THE RITZ 2016 HD video color mute loop Courtesy The Breeder Athens and Vera Cortes Lisbonresized vamialis gallery sunset in athens part three

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Art Athina είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 18:03
 
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ ΣΤΗΝ CASA BIANCA
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 17:35

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ ΣΤΗΝ CASA BIANCA

resized CasaBiancaOdiStiThalassa1

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ωδή στη θάλασσα» με έργα φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν στην Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 20.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2310 427555, 2313 318538).

Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΛΙΜΗΝ- Πολιτιστικά Λιμάνια από το Βόρειο Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα, που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), υπό τον συντονισμό εκπροσώπων πανεπιστημίων, μουσείων ερευνητικών κέντρων και τοπικών αυτοδιοικήσεων από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Οι δημιουργίες αποτυπώνουν με σύγχρονη αισθητική, πάνω σε χαρτί ή καμβά, θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα, τα λιμάνια και τους ανθρώπους τους, τα πλοία και τα προϊόντα που μετέφεραν ανά τους αιώνες, αλλά και τον ίδιο το βυζαντινό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην περιοχή γύρω από το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη μορφή και τη ζωή των πόλεων-λιμανιών.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στη συνέχεια στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού - Παράρτημα Οδησσού και στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό.

resized CasaBiancaOdiStiThalassa2

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Ανδρεάδη Λάγια, Αρίδα Χρύσα, Άψυχου Ειρήνη, Γαλανόπουλος Γρηγόρης,  Γεωργιτσέλι Μπορισλάβα, Γιανναδάκης Μανόλης, Γκανή Γαρυφαλιά, Δαλάκα Αλεξάνδρα, Δεσπούδης Χρήστος, Δημητράκης Μανώλης, Θεοδώρα Χαρούλα, Καμαλακίδου Κορίνα, Καρπούζη Θάλεια, Κατσιός Παναγιώτης, Καψάλη Σταυρούλα, Κότσαλα Νατάσσα, Κυριακίδης Στράτος, Κωτούλας Κώστας, Λαζαρίδης Γιώργος, Λιόκα Άννα, Μπογιατζής Δημοσθένης, Νάκου Αλεξάνδρα, Νικολακοπούλου Ελένη, Οικονόμου Δήμητρα, Παλάντζας Δημήτρης, Παναγιώτου Αγγέλα, Παναγιώτου Μαρία, Παπαδάκη Μαρίνα, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπακώστα Ελένη, Πλαγκέτη Ανδριάνα, Πούλιος Θανάσης, Πρασσά Θεοδώρα, Σαββίδου Αναστασία, Σακκά Κατερίνα Ιακύνθη, Σιώπη Τάνια, Σοφιανοπούλου Άννυ, Στεριανός Στράτος, Συκινιώτη Δανάη, Συρεγγέλα Μάρσυ, Ταϊγανίδου Ιωάννα, Τατάκης Φίλιππος, Τόγιας Γιώργος, Τσακίρης Γιώργος, Τσακίρης Κωνσταντίνος, Τσόγκα Ιωάννα, Φωτοπούλου Ελένη, Χατζηαθανασίου Έλενα, Χατζηνεοφύτου Ελένη.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Μανόλης Γιανναδάκης και  Γιώργος Τσακίρης, Καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Διάρκεια: 7 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2017


Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10.00 – 17.00 / Πέμπτη: 10.00 – 20.00 / Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

resized CasaBiacaOdiStiThalassa3

 


Σελίδα 6 από 598
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση