ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή» της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:38

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή»

της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

resized η Εικαστικός Όλγα Μαντζουράνη

 

Αγαπητοί Συμπολίτες!

 

«…Σαν εκδρομή», μας ταξίδεψαν όλους, τα μοναδικά έργα και η ζεστή προσωπικότητα, της εικαστικού και συμπολίτισσάς μας Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του - φιλότεχνου - και όχι μόνο κοινού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Εγκαινίων, της ομότιτλης Έκθεσης Ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 13 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Τα έντονα χρώματα, τα κολάζ και τα πολυποίκιλα υλικά των θεμάτων της, συνθέτουν ένα παιχνίδι νοσταλγίας και χαράς: Από τη μία, σχηματίζεται μια ανάμνηση και από την άλλη, ένα νεύμα – πρόσκληση σε νέες περιπέτειες «...Σαν εκδρομή»!

 

O Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τον θαυμασμό του, για την εξαιρετική δουλειά της Όλγας Μαντζουράνη ως Καλλιτέχνη, αλλά αναφέρθηκε επίσης στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Δεκάδες θετικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά σε μια μοναδική προσωπικότητα, που την χαρακτηρίζει η συνέπεια, η εργατικότητα, η κοινωνική ευαισθησία, η αγάπη και η διάθεση ενεργούς προσφοράς για τον τόπο μας, όπου επέλεξε να ζει και να εργάζεται, τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια.

resized Δεκάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Έκθεσης

Πρωτότυπο στοιχείο της παρουσίασης των έργων της, αποτέλεσε η μουσική συνοδεία του Γιώργου Αστρίτη στο Πιάνο, του Αλέξανδρου Ψύχα στη Φυσαρμόνικα και της Μαρίτας Γκιντζίρη στο τραγούδι, που δημιούργησαν ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα, που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

 

Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι και τις 23 Μαϊου 2017 και είναι ανοιχτή στο κοινό,

καθημερινές, 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

 

Μέρος των εσόδων της, θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 
Η φιλοξενία συναντά την Τέχνη στη Σαντορίνη
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:19

Η φιλοξενία συναντά την Τέχνη στη Σαντορίνη

resized IMG 9971

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου τα εγκαίνια της Aqua Gallery του χώρου Τέχνης της Aqua Vista Hotels που φιλοξενείται στο Art Hotel στον Πύργο της Σαντορίνης. Η έκθεση "From Athens to SantoriniGreeks artiststrips" που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας #Rest@rt αποτέλεσε την πρώτη δράση της γκαλερί η οποία και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

resized IMG 9936

Η Aqua Gallery άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της την Κυριακή 7 Μαΐου παρουσιάζοντας σε συνεργασία με τον χώρο Τέχνης Ηώς την ομαδική έκθεση "From Athens toSantoriniGreeks artiststrips" την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Κανακάκη. Στο πλαίσιο της έκθεσης είκοσι ταλαντούχοι Έλληνες καλλιτέχνες εξέθεσαν έργα τους προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.

resized Aqua Vista Hotels 1

 

Η εικαστικός και Art Manager της Αqua Vista Hotels κ. Κέλλυ Αθανασιάδου με τον κ. Γιώργο Τσολακάκη Director of Sales της Aqua Vista Hotels και τον κ. Γιώργο Γραφάκο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aqua Vista Hotels.

Η πλειονότητα των εικαστικών που συμμετείχαν έδωσαν το "παρών" στα εγκαίνια της Aqua Gallery, ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον τόσο των ενοίκων του Art Hotel όσο και των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης. Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του τόπου και στελέχη της Aqua Vista Hotels τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της γκαλερί, ενώ σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τον χώρο και τα έργα. Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε εκείνοι που αναφέρθηκαν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία της δράσης συγκρίνοντάς τη με ανάλογες εκθέσεις της πρωτεύουσας.

resized Aqua Vista Hotels 2

 

Η εικαστικός και Art Manager της Αqua Vista Hotels κ. Κέλλυ Αθανασιάδου με την κ. Αλίνα Τσολακάκη Managing Director της Aqua Vista Hotels και τον κ. Κωνσταντίνο Κυριακάκη από τον χώρο Τέχνης Ηώς.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Aqua Gallery, η κ. Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager της Aqua Vista Hotels, δήλωσε σχετικά: «Τα εγκαίνια της AquaGallery αποδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη διαφορετική προσέγγιση της Aqua Vista Hotels στον τομέα της φιλοξενίας. Μέσα από την Aqua Gallery οι επισκέπτες των ξενοδοχείων μας, και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και άλλες προεκτάσεις της ελληνικής φιλοξενίας ανακαλύπτοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική ταυτότητα της χώρας μας».

Περισσότερα για την Aqua Vista Hotels

resized Art Hotel 03

Η Aqua Vista Hotels ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 30 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Λέσβο και Σκιάθο. Διαθέτοντας στελέχη με μακρά εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και το ευρύτερο φάσμα του τουρισμού, καθώς και πάθος για τον τομέα της φιλοξενίας, η Aqua Vista Hotels επικεντρώνεται στη δημιουργία ξενοδοχείων με μοναδική ταυτότητα, αναλαμβάνοντας από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την εσωτερική διακόσμηση και το συνολικό concept των υπηρεσιών φιλοξενίας, μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρατήσεων της μονάδας και τη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Η υγιής και κερδοφόρα λειτουργία ενός ξενοδοχείου, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διαμονής αποτελούν ξεκάθαρους στόχους σε κάθε συνεργασία της Aqua Vista Hotels.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:39
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «THESSWEEK» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 16:34

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «THESSWEEK» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

resized thessweek

Με δύο δράσεις που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις δεξιότητες ανθρώπινου δυναμικού ξεκινούν το  Σάββατο 13 Μαΐου 2017 οι εκδηλώσεις της «ThessWeek», της Εβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Εξωστρέφειας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας, η οποία φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό και να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη πόλο έλξης για όλη τη Νότια Ευρώπη, μέσα από τη συγκέντρωση και το συντονισμό όλων των εκδηλώσεων των φορέων της Βόρειας Ελλάδας σε μια εβδομάδα.
 resized tecnology-1021x580
Η «ThessWeek» είναι μια νέα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τους 15 φορείς συνδιοργανωτές του 4ου Technology Forum της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017  στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ των συνδιοργανωτών του 4ου Technology Forum είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Ζωντανός «καμβάς» το φαράγγι του Βουραϊκού και ο Οδοντωτός! Εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 13 Μαΐου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 17:34

Ζωντανός «καμβάς» το φαράγγι του Βουραϊκού και ο Οδοντωτός! Εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 13 Μαΐου

resized 01

Σε ζωντανό «καμβά» μετατράπηκε την τελευταία εβδομάδα το φαράγγι του Βουραϊκού. Ένα απρόσμενο θέαμα για το Διακοπτό και τα Καλάβρυτα που με χαρά, περιέργεια και θαυμασμό υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τους καλλιτέχνες-φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τους καθηγητές τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Δ/ντη του 1ου εργαστηρίου της ΑΣΚΤ και Μανώλη Μεραμπελιώτη, καθηγητή της ΑΣΚΤ.

resized 02

Οι καλλιτέχνες απεικόνισαν στον καμβά τα συναισθήματα που τους δημιούργησαν το φαράγγι και ο Οδοντωτός, δημιουργώντας πίνακες ζωγραφικής που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση με τίτλο “The art train”, η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Infocenter στον σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2017», 13 - 28 Μαΐου 2017.

resized 03

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί η δουλειά των καλλιτεχνών και θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα έργα, ενώ θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων για την ανάδειξη του Οδοντωτού και του Βουραϊκού στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Διακοπτού (ώρα έναρξης 8 μ.μ.).

Η βραδιά θα συνεχιστεί με τη συναυλία “Αγγελική Τουμπανάκη _anywhere on the road”, με την εκρηκτική Αγγελική και τους εξαιρετικούς μουσικούς της να ταξιδεύουν το κοινό με τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων, κινούμενοι με δεξιοτεχνία μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου ήχου (ώρα έναρξης 9 μ.μ.).

resized 04

Οι καλλιτέχνες-φοιτητές της ΑΣΚΤ που ζωγραφίζουν τον Οδοντωτό είναι οι: Ευγενία Γαλανοπούλου, Μαριάννα Γεωργαντή, Ελένη Ζούμπα, Στέλλα Καβάγιου, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Σπύρος Μακρίδης, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Κωνσταντίνα Ρούση, Οδυσσέας Σαραφίδης, Κατερίνα Σάρρα, Ευστράτιος Σταματάκος, Παναγιώτης Σταύρου, Ελένη Τσαγκαράκη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούν και περιμένουν τους επισκέπτες και το κοινό να συμμετάσχουν στην έναρξη των εκδηλώσεων αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του θεσμού στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr

 


Σελίδα 6 από 481
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση