ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Κοινωνικά δίκτυα, Το αναπάντεχο συναίσθημα που μας προξενεί το 5λεπτο «χάζεμα» στο Facebook!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 09:32

Κοινωνικά δίκτυα,

Το αναπάντεχο συναίσθημα που μας προξενεί το 5λεπτο «χάζεμα» στο Facebook!
b79e8-facebook tablet

Mια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το University of Derby, ήρθε για να αντιταχθεί στα αποτελέσματα άλλων ερευνών που θέλουν το Facebook να προκαλεί κατάθλιψη και στρες.

Η έρευνα αναφέρει πως, μόνο 5 λεπτά χάζεμα στο κοινωνικό μέσο αρκούν για να μας φτιάξουν την διάθεση και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση μας.

Κατά την διάρκεια της, οι ερευνητές εξέτασαν 163 χρήστες του Facebook προκειμένου να εντοπίσουν πώς χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα και να ανακαλύψουν πιθανές συνδέσεις μεταξύ της χαμηλής αυτοπεποίθησης, του άγχους και της χρήσης του.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο και αμέσως μετά πέρασαν 5 λεπτά στο Facebook. Στο τέλος, συμπλήρωσαν ένα παρόμοιο ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως το κοινωνικό μέσο αύξανε την αυτοπεποίθηση των χρηστών αντί να την μειώνει ενώ φάνηκε, ακόμη, πως ένας χρήστης έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει προβλήματα με το κοινωνικό μέσο, αν νιώθει ήδη άσχημα με τη ζωή του.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ο ναρκισσισμός και το στρες συμβάλλουν ιδιαίτερα στην συχνότητα που χρησιμοποιούμε το Facebook.

Η έρευνα αυτή κατέδειξε πως η διάθεση μας εξαρτάται και από τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε το μέσο. «Οι χρήστες που έψαξαν τους στενούς τους φίλους, μίλησαν μαζί τους ή είδαν θετικό περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσίασαν στιγμιαία αύξηση αυτοεκτίμησης», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Zaheer Hussain.

Ένας τρόπος για να αποφύγουμε την αρνητική επίδραση του κοινωνικού μέσου πάνω μας είναι να βάζουμε ένα χρονικό όριο στο διάστημα που περνάμε στο Facebook, προσθέτει ο Hussain, αλλά και να αφαιρούμε από την διαδικτυακή ζωή μας τα άτομα που ποστάρουν αρνητικό υλικό.

Δεν ακούγεται κακό, έτσι;

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/29329

 
Τεχνολογικό ρεκόρ, Μια ομάδα από 1,069 ρομπότ σπάει το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στην Κίνα, χορεύοντας.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 08:54

Τεχνολογικό ρεκόρ,

Μια ομάδα από 1,069 ρομπότ σπάει το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στην Κίνα, χορεύοντας.
robots

Μια ομάδα από 1,069 ρομπότ που χορεύει με άψογο συγχρονισμό σαν τους ανθρώπους, δημιούργησε νέο ρεκόρ Guinness, σύμφωνα με το RT.

Οι συγχρονισμένες μηχανές άφησαν έκπληκτο το κοινό με την χορογραφία τους στην Γκουανγκζού της Κίνας, κερδίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1,007 ρομπότ.

Η παράσταση δημιουργήθηκε από την Κινεζική εταιρία WL Intelligent Technology Co., που προγραμμάτισε τα ρομπότ με το όνομα “Dobi”, μέσω ενός συστήματος ελέγχου.

Το αποτέλεσμα ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη χορού των ρομπότ, με κινήσεις των χεριών, των ποδιών και άλλων σημείων των σωμάτων τους.

Αρχικά, ο αριθμός των ρομπότ που θα χόρευαν ήταν στα 1,100. Ωστόσο, μόνο οι 1,069 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις φιγούρες, καθώς τα υπόλοιπα ρομπότ έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο έδαφος.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/29321

 
9 χρόνια επέτειο γάμου γιόρτασε η Έλεν ΝτιΤζένερις με την Πόρσια ντε Ρόσι
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 09:18

9 χρόνια επέτειο γάμου γιόρτασε η Έλεν ΝτιΤζένερις με την Πόρσια ντε Ρόσι

51b60-portia

Εννέα χρόνια κοινού βίου έκλεισε η γνωστή παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις με την σύζυγό της, την γνωστή ηθοποιό, Πόρσια ντε Ρόσι και για να γιορτάσει την επέτειο τους ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία από την ημέρα του γάμου τους.

«Η Πόρσια ντε Ρόσι κι εγώ παντρευτήκαμε σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια. Το να είμαι η σύζυγός της είναι το σπουδαιότερο πράγμα που θα μπορούσα να είμαι», έγραψε η διάσημη παρουσιάστρια και κωμικός στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Η Πόρσια επέλεξε να ανεβάσει μία άλλη φωτογραφία γράφοντας: «Είμαστε μαζί τόσο πολύ καιρό που όχι μόνο φαινόμαστε σαν να είμαστε παιδιά σε αυτή τη φωτογραφία, αλλά την τραβήξαμε και με φωτογραφική μηχανή. Ευτυχισμένη 9η επέτειο».

Η Έλεν έκανε repost τη φωτογραφία της Πόρσια, συμπληρώνοντας: «Λατρεύω τη σύζυγό μου».

Ήταν 16 Αυγούστου του 2008 όταν το ζευγάρι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης σε μια κλειστή γαμήλια τελετή που περιλάμβανε μόλις 30 καλεσμένους.

http://www.typos.com.cy/cat/4/article/29277

 
Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Ερευνητές βάζουν malware μέσα σε ανθρώπινο DNA.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 13:15

Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον,

Ερευνητές βάζουν malware μέσα σε ανθρώπινο DNA.
c5609- malware dna

Πλησιάζει η εποχή που το Hacking θα φύγει από τα όρια του ψηφιακού κόσμου, καθώς μία ερευνητική ομάδα έβαλε malware σε DNA.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εξετάζουν την υπόθεση ότι είναι εφικτό να μπουν οι ιοι των υπολογιστών και το malware στο DNA του ανθρώπου. Στη σχετική τους μελέτη εξετάζουν τη δυνατότητα της τροφοδότησης του γενετικού κώδικα του ανθρώπου με malware προκειμένου να μπορεί να μολυνθεί ένας υπολογιστής που προσπαθεί να αναλύσει το γονιδίωμα αυτό. Ο στόχος αυτού του malware θα μπορούσε να είναι ένα δίκτυο υπολογιστών ή ακόμα και τα εργαστήρια της Αστυνομίας, σύμφωνα με το The Next Web.

Είναι προφανές ότι το malware αυτό δεν μπορεί να έχει καμία επίπτωση στον οργανισμό του ανθρώπου, ο οποίος είναι απλώς ο μεταφορέας του. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μία επιστημονική ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι είναι εφικτό να προστεθεί ψηφιακό malware σε γενετικό υλικό.

Σε δεύτερο επίπεδο, η έρευνα θα επικεντρωθεί στο πώς μπορεί να προστατευθεί το DNA από το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσει κάποιος τρίτος ως φορέα malware για υπολογιστικά συστήματα και υποδομές.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/29202

 


Σελίδα 5 από 492

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...