ATTICANEWS.GR

Member Area
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
News - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 17:56

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ  ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 resized IMG 6052

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά και του  Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους  Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 resized IMG 6045

Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τα μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους στη μαγεία των Χριστουγέννων, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χαρμόσυνες μελωδίες.

 resized IMG 6056

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:

«Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Φιλαρμονική και τα παιδιά του Μουσικού Ωδείου Πειραιά είναι εδώ σήμερα, ενώνουν τις φωνές τους. Θα πουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα κάλαντα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ να βλέπουμε όλο αυτόν τον κόσμο να έχει κατακλύσει το Δημοτικό Θέατρο.

Να είναι όλοι υγιείς. Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους και θα απολαύουμε τώρα μια όμορφη συναυλία».

 resized IMG 6071

Στη συναυλία συμμετείχαν: η Παιδική Ορχήστρα Δωματίου Πειραιά, η Παιδική Χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και το Μουσικό σύνολο «Εμμέλεια».

 

Στη χριστουγεννιάτικη συναυλία παρευρέθηκαν:

ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου. Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Στέλιος Μπρατσόλης. Ο Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά  κ. Βασίλης Μαστοράκης.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κα Κατερίνα Δουρέκα και κ. Γιάννης Αληφραγκής.

 
Εντυπωσίασε η Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Μονεμβασίας
News - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 11:52

Εντυπωσίασε η Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Μονεμβασίας

 


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο του Γυμνασίου Μονεμβασίας, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή από την παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Μονεμβασίας. Η δασκάλα Δανάη Γιαννίση καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με τον ζεστό της λόγο και παρουσίασε τους μουσικούς-δασκάλους, που πλαισίωσαν αρμονικά με τις παραδοσιακές μελωδίες τους τις αγγελικές φωνές των παιδιών.

Τα παιδιά έψαλλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και μας ταξίδεψαν στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Παράλληλα διαδραματίστηκε ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο, με την επιμέλεια της θεατρολόγου Μαρίας Ζερβού.


Η υπέροχη εκδήλωση έκλεισε με τον εμπνευσμένο λόγο του εφημέριου Μονεμβασίας, Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Κρυπωτού, αρωγού και υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας, ο οποίος δε έκρυψε τη χαρά και συγκίνησή του για το όνειρο της Παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας, που πλέον απέκτησε σάρκα και οστά.

Αυτό που εμείς θα κρατήσουμε, είναι η υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις, που δίνουν πνοή και υπόσταση στις παραδόσεις μας από τη νέα γενιά.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Δημήτρης Γιαννίσης: Ούτι
Γιώργος Δέμμελος: Λαούτο
Χρυσάνθη Ζερτοπούλη: Βιολί, Ταμπουράς
Πάνος Ηλιόπουλος: Νέι
Αγγελική Ξεκαλάκη: Κρουστά
Κατερίνα Πάτσιου: Κανονάκι


Συμμετείχαν στη χορωδία:
Ενήλικες
Χριστίνα Αγγελάκου, Ελισάβετ Κανελλοπούλου, Φωτεινή Παγώνη-Ψυχογυϊού, Παναγιώτης Γράφος, Κώστας Πραματάρης.
Παιδιά
Αφροδίτη Ανταράκη, Νεφέλη Ασκούνη, Κωνσταντίνος Γιαννίσης, Παναγιώτα Γκοβάτσου, Δήμητρα Γραμματικάκη, Δήμητρα Καράμπελα, Ζωή Καστανιά, Γιώργος Κοντάκος, Κατερίνα Κοντάκου, Κυάννα Κουράκου, Νίκος Κρητικός, Αντιγόνη Κρυπωτού, Παναγιώτα Κρυπωτού, Ηλίας Κυριαζάκος, Μαριλί Λεκάκη, Αγγελική Μανίκη, Μαρία Μανίκη, Ανδρέας Μουσάι, Θεοδοσία Πραματάρη, Ντενίσα Ρομάν, Σοφία Σπυριδάκου, Χρήστος Τσαγκάρης, Αναστασία Τσιμπίδη, Δημήτρης Ψυχογυϊός, Αγγελική Ψυχογυϊού.

Στο θεατρικό δρώμενο «Ευχές» συμμετείχαν τα παιδιά:
Ιωάννης Ανδρομιδάς, Μαρία Καραγιάννη, Φωτεινή Καραγιάννη, Ζωή Καστανιά, Λυδία Καστανιά, Νεφέλη Καστανιά, Φωτεινή Κλάψη, Μαρία Μανίκη, Νεκταρία Παπαδοπούλου, Κυβέλη Παυλάκη.

Λίγα λόγια για τη Βυζαντινή Χορωδία
Τα μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια κάτω από την σκέπη της Ενορίας Μονεμβασίας.

Με την αποδοχή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του εφημέριου π. Κωνσταντίνου Κρυπωτού, υπάρχουν πλέον τμήματα για όλες τις ηλικίες από παιδιά δημοτικού έως και ενήλικες.

Οι χορωδίες των τμημάτων έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες στην περιοχή μας κι επίσης, έχουν ψάλλει σε σημαντικές χριστιανικές εορτές.

Φέτος, τα τμήματα εμπλουτίστηκαν και με μαθήματα παραδοσιακών οργάνων για παιδιά και ενήλικες. Τα όργανα που διδάσκονται είναι τα εξής: Βιολί, Κανονάκι, Κρουστά, Νέι και Ταμπουράς.

Όπως τονίζουν τόσο η Δανάη Γιαννίση όσο και ο Γιώργος Δέμμελος, οι οποίοι έχουν και την επιμέλεια της διδασκαλίας, «στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι οι άνθρωποι του όμορφου μέρους μας (μικροί και μεγάλοι), να έρθουν σε επαφή με την τόσο πλούσια μουσική μας παράδοση και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της!».

http://www.monemvasianews.gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5/

 
Δείτε το νέο VIDEO CLIP-υπερπαραγωγή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ - ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ!
News - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 11:20

Δείτε το νέο VIDEO CLIP-υπερπαραγωγή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ - ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ!

resized 5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ

«Σε Σένα Σταμάτησε Η Καρδιά»

ΝΕΟ VIDEO CLIP

 resized 1

Δείτε ΤΩΡΑ το νέο σούπερ εντυπωσιακό video clip υπερπαραγωγή,

βασισμένο στο μύθο/love story του Ορφέα και της Ευρυδίκης!

 resized 2

 

Ο Γιώργος Σαμπάνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μάς έχει συνηθίσει σε video clip έργα τέχνης με ανατρεπτικές ιστορίες, αλληγορικά σενάρια & κινηματογραφικές εικόνες, αυτή τη φορά προχωράει ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας το «Σε Σένα Σταμάτησε Η Καρδιά», το μοναδικό και ανεπανάληπτο για τα ελληνικά δεδομένα βίντεο-υπερπαραγωγή, που συνοδεύει την ομώνυμη τεράστια επιτυχία του!

 resized 3

Δύο από τους πιο ταλαντούχους & γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, ο Γιάννης Δημολίτσας κι ο Γιάννης Παπαδάκος, κλήθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οπτικοποιήσουν με την επιμέλεια του Μιχάλη Παπανικολάου & την υποστήριξη της Domino’s, μια σύγχρονη εκδοχή του μυθικού love story του Ορφέα και της Ευρυδίκης: ο παράφορα ερωτευμένος πρωταγωνιστής κατεβαίνει στον τρομακτικό Άδη για να φέρει πίσω την αγαπημένη του… Θα τα καταφέρει να σώσει και τους δυο τους;

 resized 4

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO CLIP: 

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 

To τραγούδι «Σε Σένα Σταμάτησε Η Καρδιά», το πρώτο single από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ «ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ» έχει ήδη ενθουσιάσει εκατομμύρια μουσικόφιλους, «σκοράροντας» πάνω από 3 εκατομμύριαviews & εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια μέσα σε μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ «ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ»:

Δυο χρόνια μετά το άλμπουμ-σταθμό «ΜΟΝΟ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ», που έβγαλε τεράστια no1 hit και έγινε Πλατινένιο, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο πιο ταλαντούχος, επιτυχημένος & αγαπημένος τραγουδοποιός της νέας γενιάς, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το νέο του καταπληκτικό άλμπουμ «ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ», βάζοντας τέλος στη δικαιολογημένη προσμονή των εκατομμυρίων fan που εκτιμούν το ταλέντο & τη μουσική του!

Ο Γιώργος Σαμπάνης που δεν μας έχει ποτέ απογοητεύσει, είναι σε αυτόν τον δίσκο το ίδιο καλλιτεχνικά συνεπής, αλλά και γεμάτος εκπλήξεις. Ο μοναδικός συνθέτης & τραγουδιστής συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με την ιδιαίτερη στιγουργό-ποιήτρια Ελεάνα Βραχάλη και τον γνωστό μουσικό παραγωγό Soumka.  

Το ολοκληρωμένο άλμπουμ «ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

 
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»
News - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 19:27

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»

resized FILARMONIKI 2

 

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» η ετήσια καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου κ. Φίλιππου Χίου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1965. Έχει δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικούς θεσμούς και σε συναυλίες τοπικού αλλά και πανελλήνιου χαρακτήρα.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς αποτελείται από 18 περίπου μέλη και το πρόγραμμά της περιέχει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο (ελληνικό και ξένο).

resized FILARMONIKI 1

Η Φιλαρμονική όλα αυτά τα χρόνια μας χάρισε μοναδικές εμφανίσεις σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Συμμετείχε σε φεστιβάλ φιλαρμονικών Σκιάθου, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Αίγιου, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Πειραιά και Κηφισιάς εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές . Επίσης έλαβε μέρος σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Συμπληρώνοντας 51 χρόνια μουσικής δράσης η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς απέδειξε για ακόμη μία χρονιά την καλλιτεχνική της αξία στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, προσφέροντας στο κοινό μια εξαιρετική συναυλία πλαισιωμένη από γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το κοινό χειροκρότησε ένθερμα τον μαέστρο και ταλαντούχους μουσικούς της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου μας.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη λόγιας και κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς και της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα κι η Πρόεδρος του Μενάνδρου Πόλυ Αστερίου.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

 


Σελίδα 5 από 583

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση