ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Στη Λάρισα η σπουδαία έκθεση έργων «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 19:22

Στη Λάρισα η σπουδαία έκθεση έργων «Η Συλλογή της Alpha BankΕλληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα»

Φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 8 μ.μ.

Img 2041

Μια ξεχωριστή και σπουδαία συλλογή έργων τέχνης, φιλοξενεί από αύριο Πέμπτη 9 Μαρτίου, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για την έκθεση «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα»

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ενώ σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. κ. Απόστολος Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στις πλούσιες δραστηριοτητες της Πινακοθήκης που «της έχουν προσδώσει πλέον ευρεία εμβέλεια πανελλαδικού χαρακτήρα στην παραγωγή και διάχυση πολιτισμού»

Συνεχίζοντας τόνισε: «Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου μας, καταφέρνουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα, επιδιώκοντας και αξιοποιώντας συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά. Έτσι, «η περιοδική έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο, φιλοξενώντας έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών από τα μέσα του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα της ανεκτίμητης Συλλογής της Alpha Bank, αποτελεί μια εξαιρετική στιγμή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής», είπε ο κ. Καλογιάννης κλείνοντας και ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή της, και ιδιαίτερα την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ειρήνη Οράτη.

Από την πλευρά της η επιμελήτρια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έκθεσης, η οποία, μετά τη Ρόδο και το Ρέθυμνο, φιλοξενείται στην Πινακοθήκη της Λάρισας. «Η επιλογή των μουσείων εκ μέρους μας όπου αυτή παρουσιάζεται, γίνεται με το κριτήριο της έντονης εξωστρέφειας, των υποδομών και της ασφαλείας και της ‘λάμψης’ ενός μουσείου», σημείωσε η επιμελήτρια.

Προσέθεσε πως τα έργα της έκθεσης προέρχονται από γραφεία, τη διοίκηση και καταστήματα της Alpha Bank, και χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα. «Η έκθεση επικεντρώνεται σε έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας αλλά και των καλλιτεχνών που έκτοτε, όρισαν το διεθνές πλέον πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, καθώς και τις νεότερες τάσεις. Επίσης, έργα χαρακτικής σημαντικών καλλιτεχνών ορίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή της στην Ελλάδα», ανέφερε.

Κλείνοντας, η κ. Οράτη σημείωσε ότι τα σαράντα τέσσερα έργα που παρουσιάζονται, ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank, «μιας συλλογής 5.500 έργων νεοελληνικής τέχνης, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες συλλογές στον ελληνικό χώρο με πλούσια εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα καθώς και συμμετοχές σε εκθέσεις, διοργανώσεις και χορηγικά προγράμματα που αφορούν στην ελληνική τέχνη».

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, παίρνοντας το λόγο είπε: «Η φιλοξενία έργων από τη Συλλογή της Alpha Bank είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το μουσείο μας. Αποτελεί μία πρόκληση για μας να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά». Ακόμη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η έκθεση που θα διαρκέσει δύο μήνες «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το φιλότεχνο κοινό της πόλης να θαυμάσει έργα που ορίζουν την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας». 

 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 11:31

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

 1απθ

Τρία ασημένια μετάλλια και τρία χάλκινα μετάλλια απέσπασαν φοιτητές του ΑΠΘ, στον Διεθνή Διαγωνισμό «11th South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 28/2-5/3/2017, στην Οχρίδα. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιανατολικής Ευρώπης (MASEE), σε συνεργασία με την Ένωση Μαθηματικών της FYROM.

 

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι:

-Ιακωβίδης Ιωάννης, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Καμπάνης Γεώργιος, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Φυσικής

-Χαρισιάδης Ιωάννης, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Κίτσιος Κωνσταντίνος, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Πατσινακίδου Ανθία, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Τσεκμές Δημήτριος, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Μαθηματικών

 

Επικεφαλής της αποστολής του ΑΠΘ ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης.

 

«Θα πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα αλλά και όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στην προετοιμασία για τον διαγωνισμό, μιας και όλα οφείλονται στη δική τους προσωπική προσπάθεια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ για τη συνεχή υποστήριξή της» αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης.

 

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση των φοιτητών στην ενασχόλησή τους με την επιστήμη των Μαθηματικών και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 84 φοιτητές από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκμενιστάν, Αργεντινή, FYROM. Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι φοιτητές ήταν από τη Γραμμική Άλγεβρα και τη Μαθηματική Ανάλυση που διδάσκονται, κυρίως, στα πρώτα δύο έτη σπουδών των Σχολών Θετικών Επιστημών αλλά και των Πολυτεχνείων.

 

 
Ο ζωγράφος που δημιουργεί με το στόμα. Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Πανόραμα.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 12:32

Ο ζωγράφος που δημιουργεί με το στόμα.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Πανόραμα.

«Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει ''δεν μπορείς να ζωγραφίσεις'', τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις και η φωνή θα σωπάσει» έλεγε πριν από πολλά χρόνια ο Βαν Γκογκ για τη ζωγραφική και τη θέληση.

 MG 5739

Τη φράση αυτή θυμήθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εγκαινιάζοντας στο φουαγιέ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα την έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη. Ενός ξεχωριστού καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα και πιστεύει στο μότο ζωής πως «αν υπάρχει θέληση μπορεί να πετύχεις τα πάντα. Χρειάζεται θέληση και κουράγιο, γιατί καθήμενος δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα».

Ο 67χρονος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε με αναπηρία στα χέρια και τα πόδια, από γονείς αγρότες και από πολύ μικρός ξεκίνησε να ζωγραφίζει. Έχει κάνει ήδη δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους, εκπροσώπους του στρατού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ανθρώπους της Τέχνης και των Τεχνών, ενώ πρόσφατα η προσφορά του αναγνωρίσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
«Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης αποτελεί μάθημα ζωής για όλους μας, γιατί αποδεικνύει καθημερινά πως ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός από όσο νομίζει. Εδώ και χρόνια ζωγραφίζει κρατώντας τον χρωστήρα με το στόμα, σαν χίλια χέρια και δημιουργεί αριστουργήματα. Ο καμβάς της δικής του ζωγραφικής τεχνικής είναι η δύναμη της θέλησης. Η βαθιά πίστη πως η αναπηρία του δεν μπορεί να τον εμποδίσει να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από την πλευρά του καλλιτέχνης, που εκθέτει για δεύτερη φορά στο Πανόραμα, έκανε λόγο για έναν ασταμάτητο αγώνα. «Μου έλλειπαν τα χέρια και άρπαξα τον χρωστήρα με το στόμα. Με επίπονη και επίμονη προσπάθεια και νιώθοντας πως επενδύω στην αξιοπρέπειά μου και βάζοντας ένα έστω μικρό λιθαράκι για την τέχνη και τον πολιτισμό έκανα το θαύμα», σημείωσε στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού πολιτισμού και νεολαίας Σωκράτης Δωρής και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο φουαγιέ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μηνός.

 
Οίκος δημοπρασιών Sotheby's, Πίνακας του Κλιμτ πωλήθηκε για €56 εκ. σε δημοπρασία στο Λονδίνο.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 14:22

Οίκος δημοπρασιών Sotheby's,

Πίνακας του Κλιμτ πωλήθηκε για €56 εκ. σε δημοπρασία στο Λονδίνο.
 
8cdff-0bauerngarten

Πίνακας με λουλούδια από τον Gustav Klimt πωλήθηκε στο Λονδίνο για 56 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για έργο τέχνης του Αυστριακού ζωγράφου και η τρίτη ψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο οίκος Sotheby`s.

Το έργο τέχνης με τίτλο “Bauerngarten” περιγράφεται στον κατάλογο δημοπρασιών ως “βιεννέζικο αριστούργημα τέχνης” και ολοκληρώθηκε το 1907. Απεικονίζει παπαρούνες, μαργαρίτες, ζίννια και τριαντάφυλλα σε πλήρη άνθηση σε ένα κήπο.

Ο πίνακας ήταν η κύρια ατραξιόν στη δημοπρασία στον οίκο Sotheby`s με έμφαση σε τεχνοτροπία ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και σουρεαλιστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Η δημοπρασία στο σύνολό της μάζεψε γύρω στα 239 εκατομμύρια ευρώ, που ο οίκος δήλωσε ήταν το ψηλότερο σύνολο για οποιανδήποτε δημοπρασία στο Λονδίνο, που προωθήθηκε κυρίως από Ασιάτες αγοραστές.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby`s, στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε ο πίνακας του 1944 “Plant de tomates” του Pablo Picasso για 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, πωλήθηκε πίνακας σε τιμή ρεκόρ για έργο του Βρετανού ιμπρεσιονιστή Alfred Sisley, που εργάστηκε κυρίως στη Γαλλία. Πρόκειται για τον πίνακα του 1874 "Effet de neige a Louveciennes", που πωλήθηκε για 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δύο έργα τέχνης που πωλήθηκαν σε ψηλότερες τιμές σε προηγούμενες ευρωπαϊκές δημοπρασίες είναι το “Walking Man I” του Ελβετού γλύπτη Alberto Giacometti, που πωλήθηκε για 76 εκατομμύρια ευρώ το 2010, και το “The Massacre of the Innocents” του Φλαμανδού ζωγράφου Peter Paul Rubens, που πωλήθηκε για 58 εκατομμύρια ευρώ το 2002.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26541

 


Σελίδα 4 από 591
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση