ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 17:57

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

erevna-sth-germania

Για την καινοτόμα δικτυακή πρωτοβουλία της βραβεύτηκε η Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ,κα Αθηνά Σιούπη, από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt της Γερμανίας. 

Το Ίδρυμα Alexander von Humboldt απονέμει βραβεία, υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης, χρηματοδοτούμενης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, σε υποτρόφους του Ιδρύματος, προσφέροντας την ευκαιρία δόμησης ενός δικτύου σε ακαδημαϊκό και πολιτισμικό επίπεδο ανάμεσα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας. 

Η κα Σιούπη απέσπασε το Βραβείο του Ιδρύματος Alexander von Humboldt 2017 για Καινοτόμες Δικτυακές Πρωτοβουλίες (2017 Humboldt Alumni Award for Innovative Networking Initiatives). Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε για τη Δράση δημιουργίας ενός Δικτύου Συγκριτικής Γλωσσολογίας. Με αφετηρία την Ελλάδα, η Δράση στοχεύει στη συνεργασία ανάμεσα στη Γερμανία και τις χώρες της Μεσογείου, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην έρευνα και τη διδασκαλία. Το Δίκτυο Συγκριτικής Γλωσσολογίας προσβλέπει στην ενίσχυση νέων ερευνητών από τον χώρο της Μεσογείου, ο οποίος εμπλέκεται ιδιαίτερα στις μετακινήσεις πληθυσμών, με στόχο να συμβάλει, μέσα από ένα γλωσσολογικό πρίσμα, στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με αυτόν. 

Η Δράση, διάρκειας τριών ετών, με ημερομηνία έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση διεθνούς ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Potsdam του Βερολίνου, και ενός Θερινού Σχολείου στο ΑΠΘ, στο οποίο θα συμμετέχουν φοιτητές/τριες, υποψήφιοι/ες διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί/ές ερευνητές/τριες. 

Η Δράση θα αξιοποιήσει τις συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια μέσω του Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών, θα πραγματοποιείται σειρά διαλέξεων μέσω του διαδικτύου, ανοιχτή σε όλους/ες τους/τις φοιτητές/τριες. Στο πλαίσιο της Δράσης, προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία ιστότοπου, που θα περιέχει άρθρα, παρουσιάσεις, βιβλία, προσβάσιμα σε όλους τους διαδικτυακούς χρήστες και θα λειτουργεί ως φόρουμ διακρατικής ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους/τις συμμετέχοντες/ουσες. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 28/6/2017, στο πλαίσιο της ετήσιας ημερίδας του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέθεσε δεξίωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, στους/τις τιμώμενους/ες και σε υποτρόφους από όλο τον κόσμο.

 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΣΩ ...ΣΑΓΚΑΗΣ! ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΝΟΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΥΤΑ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 10:33

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΣΩ ...ΣΑΓΚΑΗΣ! ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΝΟΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΣΤΗΝ  ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΥΤΑ.

 KATABOYTA 1

Το Βραβείο «Ασημένια Μανόλια» 2017, που απονέμει κάθε χρόνο ο Δήμος της Σαγκάης, στην Κίνα, απέσπασε η Υπ. Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κα Ράνια Καταβούτα. Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στη Σαγκάη. 

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας που έχει συνάψει, από το 2013, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το Shanghai International Studies University(Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης), η κα Ράνια Καταβούτα μετέβη, τον Σεπτέμβριο του 2014, στη Σαγκάη, προκειμένου να διδάξει ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης. 

Η κα Ράνια Καταβούτα προτάθηκε ως υποψήφια από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης. Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε αλλοδαπούς εργαζομένους, οι οποίοι μέσα από το έργο τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης της Σαγκάης και στην καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της χώρας προέλευσής τους. «Κριτήριο για την υποψηφιότητά μου στάθηκε τόσο η διδασκαλία μου όσο και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν τον ελληνικό και κινεζικό πολιτισμό. Ενδεικτικά, διοργάνωσα λογοτεχνική ομάδα με συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου από διάφορες χώρες, έδωσα διαλέξεις στους φοιτητές και διοργάνωσα βιωματικές δραστηριότητες, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό» αναφέρει η κα Ράνια Καταβούτα.

 

Διάκριση για την Πάτρα μέσω… Σαγκάης!

Η Ράνια Καταβούτα, απόφοιτος του Τμ. Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών και υποψήφια διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., πριν από τρία χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Κίνα, προκειμένου να διδάξει την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης. Οι δυσκολίες στην αρχή πολλές (άλλη γλώσσα, κουλτούρα, νοοτροπία, άλλος… πλανήτης στην κυριολεξία), η αγάπη της όμως για τη διδασκαλία και τα επιστημονικά της προσόντα την καταξίωσαν γρήγορα, με αποτέλεσμα να πρόκειται να τιμηθεί με το βραβείο "Ασημένια μανόλια" της Σαγκάης στις 6 Σεπτεμβρίου, όντας η πρώτη από το Τμήμα της που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο σε ξένους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι μέσα από το έργο τους έχουν συμβάλει στην καλλιέργεια των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τη χώρα τους.

Στη φωτό, η Ράνια (κάτω, η τρίτη από αριστερά) μεταξύ των Κινέζων μαθητών της, οι οποίοι λόγω της δασκάλας τους έχουν αγαπήσει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να την επισκέπτονται μέσω πολύμηνων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

http://www.gnomip.gr/index.php/ygia/54927-rania-katavoyta-diakrisi-gia-tin-patra-meso-sagkais

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 10:56
 
Η Τέχνη και πάλι στο προσκήνιο στη Σαντορίνη με τη νέα έκθεση της Aqua Gallery
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 13:59

Η Τέχνη και πάλι στο προσκήνιο στη Σαντορίνη με τη νέα έκθεση της Aqua Gallery

resized Aqua Gallery 03

H Aqua Vista Hotels συνεχίζει να στηρίζει τους σύγχρονους καλλιτέχνες παρουσιάζοντας στο κοινό τη νέα εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο "THINK OF ME", τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Αυγούστου στην Aqua Gallery του Art Hotel, στη Σαντορίνη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια μοναδική συλλογή έργων από 25 Έλληνες δημιουργούς, κατά τη διάρκεια μιας απολαυστικής βραδιάς.

resized Aqua Gallery 04

 

από αριστερά προς τα δεξιά: Μαρίνα Λιγνού "Art Hotel" Manager, Γιώργος Τσολακάκης Director of Sales της Aqua Vista Hotels, Σοφία Ματζουράνη Business Development Manager της Aqua Vista Hotels, Αλίνα Τσολακάκη Managing Director της Aqua Vista Hotels, Κέλλυ Αθανασιάδου Art Director της Aqua Vista Hotels, Λευτέρης Τσανάκας General Manager της Aqua Vista Hotels.

Στελέχη της Aqua Vista Hotels, λάτρεις της Τέχνης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν τη νέα έκθεση, η οποία διοργανώθηκε από την Aqua Gallery σε συνεργασία με την εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt και υπό την καθοδήγηση της γλύπτριας και Art Manager της Aqua Vista Hotels Κέλλυς Αθανασιάδου. Η έκθεση, τη διεύθυνση της οποίας επιμελήθηκε ο Δημήτρης Λαζάρου με τη σύμπραξη του ιστορικού Τέχνης Κωνσταντίνου Βαφειάδη θα είναι επισκέψιμη για το κοινό σε 24ωρη βάση μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για την Aqua Vista Hotels να παρουσιάζει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού ακόμα μια εντυπωσιακή συλλογή από σύγχρονα έργα Τέχνης, τα οποία αυτή τη φορά επικεντρώνονται στην προσωπική ταυτότητα, ξεπερνούν το «Εγώ» μέσα από την Τέχνη και προσφέρουν μια αναζήτηση σε όλα τα επίπεδα της σκέψης. Η Aqua Gallery του Art Hotel αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη φιλοξενία μιας τέτοιας δράσης, ενώ είναι η θερμή ανταπόκριση του κοινού των εγκαινίων θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω επιτυχημένη πορεία της έκθεσης.

resized Aqua Gallery 01

Η κυρία Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager της Aqua Vista Hotels, μιλώντας εκ μέρους του Ομίλου σχολίασε: «Αυτή είναι η τρίτη έκθεση που διοργανώνεται στην Aqua Gallery του Art Hotel μέχρι στιγμής και φαίνεται ότι ο χώρος αυτός μετατρέπεται σε έναν αγαπημένο προορισμό Τέχνης και πολιτισμού, γεμίζοντας χαρά και ικανοποίηση όλους εμάς στην Aqua Vista Hotels. Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που προωθούν νέες μορφές Τέχνης, ο Όμιλος στοχεύει πάντα στη δημιουργία μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας διαμονής με κάθε μέσο».

resized Aqua Gallery 02

Περισσότερα για την Aqua Vista Hotels

Η Aqua Vista Hotels ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 30 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Λέσβο και Σκιάθο. Διαθέτοντας στελέχη με μακρά εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και το ευρύτερο φάσμα του τουρισμού, καθώς και πάθος για τον τομέα της φιλοξενίας, η Aqua Vista Hotels επικεντρώνεται στη δημιουργία ξενοδοχείων με μοναδική ταυτότητα, αναλαμβάνοντας από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την εσωτερική διακόσμηση και το συνολικό concept των υπηρεσιών φιλοξενίας, μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρατήσεων της μονάδας και τη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Η υγιής και κερδοφόρα λειτουργία ενός ξενοδοχείου, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διαμονής αποτελούν ξεκάθαρους στόχους σε κάθε συνεργασία της Aqua Vista Hotels.

 resized Art Hotel

 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 13:21

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 resized 2

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος. 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, δήλωσε «Ένα ακόμη βήμα προς την εξωστρέφεια του ΑΠΘ αποτελεί η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ. Το Αριστοτέλειο παράγει πολιτισμό, συνδιαμορφώνει την πολιτιστική ατζέντα του τόπου και επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης. Στόχος της συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ, που διαδραματίζει έναν σημαντικό πολιτιστικό ρόλο στην Θεσσαλονίκη, είναι η προώθηση ποικίλων δράσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου προς όφελος, όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και όλης της κοινωνίας». 

resized 1

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος, δήλωσε «Το Μέγαρο Μουσικής έχει περάσει σε μία εποχή εξωστρέφειας, καθιερώνοντας μία σειρά από συνεργασίες με σημαντικούς φορείς της πόλης, θεωρώντας ότι έτσι ιδρύουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης του δημόσιου πολιτισμού. Με δεδομένο ότι το ΑΠΘ είναι κεντρικός φορέας πολιτισμού και εκπαίδευσης στην πόλη, αλλά και σημείο αναφοράς, λόγω της τεχνογνωσίας και της έρευνας που εκπονείται σε αυτό, θεωρούμε ιδανική την ιδέα της συνεργασίας με το Ίδρυμα. Πιστεύουμε ότι η ώσμωση των δύο φορέων θα φέρει κι άλλες θετικές εξελίξεις στην πόλη μας». 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων (σεμιναρίων, διημερίδων, εργαστηρίων συνεδρίων κ.ά.), καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων για τις παραστάσεις που είναι παραγωγές του ΟΜΜΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, τη φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΟΜΜΘ σε αίθουσες του ΑΠΘ, τη συμμετοχή του ΟΜΜΘ σε εορταστικές εκδηλώσεις του ΑΠΘ, τη συμμετοχή του ΑΠΘ στις εκδηλώσεις του ΟΜΜΘ στο πλαίσιο του ΄Ετους Σαίξπηρ, την οργάνωση σεμιναρίων για την εκπαίδευση εκπαιδευτών και την αξιοποίηση της Δομής Διά Βίου Μάθησης ΑΠΘ για οργάνωση προγραμμάτων, την ανάδειξη του Αρχείου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ σε χώρους του ΟΜΜΘ, την αξιοποίηση της Ορχήστρας του ΑΠΘ και τη θεσμοθέτηση ετήσιας συναυλίας των ορχηστρών των πανεπιστημίων της πόλης στον ΟΜΜΘ. 

Επίσης, το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΟΜΜΘ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τη διάθεση χώρων του ΟΜΜΘ για διοργάνωση συνεδρίων από μέλη ή Τμήματα του ΑΠΘ, καθώς και τη συνεργασία του ΟΜΜΘ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως προκήρυξη φοιτητικού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του εξώφυλλου του ενημερωτικού εντύπου του ΟΜΜΘ, χρήση υποδομών και υπηρεσιών του ΟΜΜΘ για case studies στο πλαίσιο μαθημάτων του ΑΠΘ, προτάσεις για τη δομή των χώρων του ΟΜΜΘ, αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχείου του ΟΜΜΘ κ.ά.

 


Σελίδα 4 από 492

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...