ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Η Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου στο Μουσείο της Θήβας
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 12:16

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου στο Μουσείο της Θήβας

resized Η Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου στο Μουσείο της Θήβας 1

Στο πλαίσιο των δράσεων της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Περιστερίου πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2017, επίσκεψη στο Μουσείο της Θήβας.

Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας έμειναν κατάπληκτα από το Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα της ιστορικά πλούσιας περιοχής, πολλά από τα οποία ανακαλύφθηκαν στις πρόσφατες ανασκαφές και το οποίο ανακηρύχτηκε καλύτερο Μουσείο της Ευρώπης για το 2016.

resized Η Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου στο Μουσείο της Θήβας 2

Ακολούθησε προσκύνημα στο γυναικείο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στις καταπράσινες πλαγιές του Ελικώνα που χτίστηκε τον 12ο αιώνα και επίσκεψη στη «Λίμνη των Μουσών», που απολαύσανε την ηλιόλουστη μέρα, με πολλές ωραίες εντυπώσεις πήρανε το δρόμο της επιστροφής, πάντοτε με χαρούμενη διάθεση.

resized Η Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου στο Μουσείο της Θήβας 3

Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου για την ενδιαφέρουσα δράση και όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί και στο μέλλον.

 
Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Σάββατο, 08 Απρίλιος 2017 16:56

Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά παρευρέθηκε χθες, στα εγκαίνια της έκθεσης έργων φοιτητών – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων για την έκθεση documenta 14, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου. 

 

 4556

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

«Είμαστε στο «Kastela art center» της οικογένειας του κ. Νίκου Βερνίκου. Είναι ένας υπέροχος χώρος ο οποίος συνήθως πρωτοτυπεί σε ό,τι αφορά το χώρο της τέχνης.

Αυτήν την φορά με μεγάλη μας χαρά ως Δήμος Πειραιά συμμετέχουμε και φιλοξενούμε, εν μέρει μαζί με τον κ. Βερνίκο, εκθέσεις καινούργιων καλλιτεχνών με πολύ πρωτότυπες ιδέες οι οποίες είναι μια συνέργεια μεταξύ της Σχολής Καλών Τεχνών της Ελλάδος και της αντίστοιχης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά, είναι νέοι άνθρωποι και  ως επί το πλείστον  είναι τέχνη την οποία κάνουν εκείνη την ώρα. Είναι μοντέρνες απόψεις, φρέσκες ιδέες και είναι το μέλλον στο χώρο της τέχνης».

 

Ο ιδρυτής του Κέντρου Τέχνης Καστέλας κ. Νίκος Βερνίκος, ανέφερε:

«Έχω σαν στόχο, επειδή πιστεύω ότι ο πολιτισμός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που υπάρχει στον τόπο μας, να προσφέρω κι εγώ κάτι στην πολιτιστική ζωή του Πειραιά. Έτσι, αγόρασα αυτό το χώρο, τον έφτιαξα, έβαλα μέσα τη συλλογή μου της σύγχρονης τέχνης και το παραχωρώ δωρεάν σε όποιον θέλει να κάνει κάτι το οποίο θα είναι προς το κοινό. Δεν είναι μουσείο, δεν είναι ανοιχτό προς το κοινό, παρά μόνο όταν κάποιος αποδέχεται την προσφορά μου και δημιουργεί κάτι. Έτσι συνέβη κι εδώ που οι Σχολές Καλών Τεχνών Βερολίνου και Αθήνας δέχθηκαν το χώρο και προσκάλεσαν 25 φοιτητές από το Βερολίνο και 25 από την Αθήνα για να αυτοσχεδιάσουν και να κάνουν έργα στο πλαίσιο της documenta που έγινε για να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Γερμανίας και της Ελλάδος».

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 Απρίλιος 2017 16:58
 
Η Ελλάδα της δημιουργίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 19:14

Η Ελλάδα της δημιουργίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

resized  DSC9809

Παιδικά χαμόγελα και έργα ζωγραφικής γέμισε σήμερα η αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου από εκατοντάδες μαθητές δημοτικού από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

resized WP 20170407 11 01 04 Pro

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αφού συνομίλησε με μαθητές, δασκάλους και μέλη του Συνεταιρισμού, στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους περίπου 10.000 μαθητές που πήγαν μέρος στο διαγωνισμό και τους δασκάλους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αυτές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα η σιωπηλή, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της σεμνότητας αλλά και αυτή η Ελλάδα που δεν μπαίνει στη μιζέρια. Και γι’ αυτό ειδικά, θέλω να σας ευχαριστήσω. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς, πραγματικά, θέλω να σας πω δυο πράγματα: η αξιολόγηση της Πολιτείας ως προς τις υποχρεώσεις της στους εκπαιδευτικούς παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό διότι αυτή τη στιγμή ο λόγος που δεν είναι ρημαγμένη η εκπαίδευση μας είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα πέρα από οποιεσδήποτε απαιτήσεις που παραλύουν την καθημερινότητα. Όχι ότι δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις αλλά εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά ως εκπαιδευτικός αλλά και να μεταφέρω ένα κλίμα που θέλουμε να καθιερώσουμε στην Πολιτεία, να λέμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για κατηγορίες πολιτών μέσα σ’ αυτήν την απίστευτη κρίση που περνάμε, κράτησαν θεσμούς στο πόδι.

resized  DSC9807

Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ξέρω τι σημαίνει να είσαι σήμερα εδώ λόγω αυτών των διεργασιών στις οποίες πήρατε μέρος.»

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών.  

resized  DSC9825

 
Κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο, O «πατέρας» του διαδικτύου προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 09:09

Κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο,

O «πατέρας» του διαδικτύου προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
f3fd7-0leeβ

Ως πολύ «κακή ιδέα» χαρακτήρισε ο «πατέρας» του διαδικτύου, Τιμ Μπέρνερς Λη την απόφαση τόσο της Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα αποδυναμώσουν την κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο.

Ο Τιμ Μπέρνερς Λη, ο οποίος πρόσφατα έλαβε και το βραβείο Turing για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του World Wide Web, δήλωσε στο BBC ότι οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προχωρήσουν με τις προθέσεις τους να αποδυναμώσουν τη κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο που στόχο έχουν την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αν προσπαθείς να πιάσεις τρομοκράτες, είναι πραγματικά δελεαστικό το να είσαι σε θέση να απαιτήσεις το σπάσιμο της κρυπτογράφησης», υποστήριξε ο Μπέρνερς Λη, σημειώνοντας πως: "Αλλά, εάν σπάσετε αυτή την κρυπτογράφηση τότε μαντέψτε τι -το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και άλλοι και μαντέψτε πάλι - θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτεροι σε αυτό από εσάς".

Οι δηλώσεις του αυτές ήρθαν έπειτα από την αναγγελία της βρετανικής κυβέρνησης ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται πως ο δράστης της επίθεσης Χαλίντ Μασούντ, είχε χρησιμοποιήσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp λίγο πριν σπείρει τον πανικό στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και δολοφονήσει έναν αστυνομικό έξω από το κοινοβούλιο.

Ο επιστήμονας υπολογιστών επέκρινε επίσης τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι στη Βρετανία, η οποία παρέχει στις αρχές τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν και να διατηρούν δεδομένα που σχετίζονται με πολίτες, ενώ παράλληλα αναγκάζει τις εταιρείες τεχνολογίας να παραδίδουν δεδομένα χρηστών, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

«Η ιδέα ότι όλοι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών θα υποχρεούνται να κατασκοπεύουν τους πολίτες και να διατηρούν τα δεδομένα για έξι μήνες, είναι φρικτό», τόνισε ο Μπέρνερς-Λι και συμπλήρωσε: "Η ικανότητά μου να επικοινωνώ με ανθρώπους στο Διαδίκτυο και να επισκέπτομαι τις ιστοσελίδες που θέλω να επισκεφτώ χωρίς να με κατασκοπεύουν, είναι ζωτικής σημασίας".

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εμπλακεί πέρυσι σε δικαστική διαμάχη με την Apple, επιδιώκοντας να εξαναγκάσει την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone να αποκρυπτογραφήσει μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο. Αφού η Apple είχε πεισματικά αρνηθεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη της υπόθεσης, οι αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» το εν λόγω iPhone χωρίς εντέλει την ανάμειξη της εταιρείας.

Ο Μπέρνερς Λη άσκησε επίσης έντονη κριτική και στην αμερικανική κυβέρνηση για τα βήματα που σκοπεύει να λάβει με σκοπό να μειώσει την ουδετερότητα του ίντερνετ, την αρχή βάσει της οποίας οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις μεταξύ διαφορετικών τύπων χρηστών και περιεχομένου. Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπεύει να πολεμήσει «όσο πιο σκληρά μπορεί» κινήσεις από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κάτι τέτοιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την αντιστροφή των κανόνων της ουδετερότητας του διαδικτύου, τους οποίους είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27137

 


Σελίδα 4 από 598
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν,  «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση