ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Το Ποτάμι στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας (φωτογραφίες)

Το Ποτάμι στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας (φωτογραφίες).

resized marathon-4-1024x682

Με κεντρικό σύνθημα "Τρέξε για τους άλλους", το Ποτάμι συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας που διοργάνωσε ο Δήμος Αθήνας και ο ΣΕΓΑΣ, σήμερα Κυριακή.

resized marathon-15-1024x719

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς και Γιώργoς Αμυράς καθώς και πολλά στελέχη και εθελοντές του Κινήματος έτρεξαν τα 5 χιλιόμετρα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

resized marathon-3-1024x682

Δείτε φωτογραφίες από το Ποτάμι στον Ημιμαραθώνιο εδώ και εδώ

resized marathon-14-1024x733

 
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ''Food Expo 2017''

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ''Food Expo 2017''.

resized DIM9184

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου, την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017».

 

Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “Food Expo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά.

resized DIM9196

Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα. Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.

resized DIM9245

Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες.

resized DIM9247

Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της “Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες».resized DIM9368resized DIM9374resized DIM9429resized DIM9444resized DIM9456resized DIM9461resized DIM9466resized DIM9543resized DIM9564resized DIM9633resized PAP4677resized PAP4701resized PAP4705

resized DIM9345

 
Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook. Υποκλινόμαστε στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Με τα παιδιά που συμμετείχαν στον Τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο ΟΑΚΑ πέρασε το πρωινό του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά και τα μέλη του Κινήματος Γιάννη Τσαλούκα και Λεωνίδα Σταυρόπουλο.

resized rompotiki-13-1024x683

3.300 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου λυκείου από 730 σχολικές ομάδες πήραν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό τεχνολογίας και επιστήμης. Οπως είπε ο επικεφαλής χαιρετίζοντας την εκδήλωση, το μεγάλο μπράβο ανήκει στα παιδιά και στους δασκάλους που δείχνουν ότι αυτή η γενιά θα μας ξεπεράσει.

«Σας βγάζω το καπέλο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κινήματος ενώ λίγο πριν ο Σταμάτης Κριμιζής Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου John Hopkins άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για το "new horizons" το ρομπότ που εξερεύνησε τον Πλούτωνα.

resized rompotiki-1-1024x683

Στη συνέχεια η ομάδα του Ποταμιού περιηγήθηκε τα δεκάδες περίπτερα και μίλησε με τους μικρούς επιστήμονες αλλά και με τους δασκάλους τους για όλα τα σημαντικά έργα που παρουσιάστηκαν. Ενδεικτικά, επιστημονικές ομάδες από αγροτικές περιοχές παρουσίασαν ρομποτικές κατασκευές διαλογής φρούτων ή διαλογής απορριμάτων, ενώ ομάδες από αστικές περιοχές παρουσίασαν κατασκευές κίνησης οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα με τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν την ίδια ώρα στην εκδήλωση.

resized rompotiki-2

 

resized rompotiki-5-1024x683

resized rompotiki-6-1024x683

resized rompotiki-9-e1489838080346-1024x576

resized rompotiki-9-e1489838080346-1024x576

resized rompotiki-10-1024x683

resized rompotiki-14-1024x683

resized rompotiki-17-1024x683resized rompotiki-20resized rompotiki-28

Δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook: εδώ 

 

 
#LostinMigration : Συστάσεις στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών για να θέσουν τέρμα στην εξαφάνιση, στα δεινά και στην εκμετάλλευση των παιδιών μεταναστών.

#LostinMigration : Συστάσεις στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών για να θέσουν τέρμα στην εξαφάνιση, στα δεινά και στην εκμετάλλευση των παιδιών μεταναστών.


p1bb8t1d2mph0udm11ge1u01jgt4
 
 

 

Αθήνα/Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2017

Στις 26-27 Ιανουαρίου 2017 συμπίπτοντας με το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και το «Ίδρυμα της Προέδρου της Μάλτας»«Foundation for the Wellbeing of Society» διοργάνωσαν μια συνάντηση για όλους τους σημαντικούς εμπλεκόμενους φορείς στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 εκπρόσωποι οργανισμών και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και του Διοικητικού της Συμβουλίου.


Στη διάρκεια του συνεδρίου «Lost in Migration» οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις τρέχουσες προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Στη βάση αυτών των συζητήσεων, καθώς και της υπάρχουσας έρευνας, τεχνογνωσίας και συστάσεων που διατυπώθηκαν από τους συμμετέχοντες αναπτύχθηκαν σαφείς, περιεκτικές και προοδευτικές συστάσεις για τους διαμορφωτές πολιτικής.


10 συστάσεις περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο και σε επίπεδο διαμόρφωσης πολιτικής, όπως και 7 δια-τομεακές συστάσεις για το γενικότερο πλαίσιο πολιτικής, τη χρήση των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων και τα θέματα χρηματοδότησης. 45 οργανισμοί παιδικής προστασίας, μεταξύ των οποίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέταξαν και συνυπογράφουν το κείμενο των συστάσεων. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σημαντικές πτυχές για την προστασία των παιδιών, όπως η βελτίωση των συνθηκών στέγασης και υποδοχής, η διασφάλιση πρόσβασης σε εκπαιδευμένους επιτρόπους για τα παιδιά, το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν τη γνώμη τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση.


Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα σταλούν σε Υπουργούς των κρατών μελών, Ευρωπαίους Επιτρόπους και Αρχηγούς Κρατών, ενώ οι πολιτικές θα αξιολογηθούν για περίοδο ενός έτους ώστε να διερευνηθεί αν θα υπάρξει πρόοδος υπό το φως αυτών των συστάσεων για την προστασία των παιδιών.


Αν επιθυμείτε να συνυπογράψετε και εσείς το κείμενο των συστάσεων εκπροσωπώντας κάποιον οργανισμό μπορείτε να το κάνετε εδώ.


Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη συμμετοχή του στο συνέδριο «Lost in Migration».


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα τύπου του Οργανισμού στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή στο +210 3306140. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με την Federica Toscano στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση federica.toscano@missingchildreneurope.eu.


Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe»


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά είναι ένα Δίκτυο που ενώνει 30 οργανισμούς σε 26 ευρωπαϊκές χώρες. Η «Missing Children Europe» διασφαλίζει τη συνεργασία μεταξύ των ερευνητών, της αστυνομίας, των οργανισμών παιδικής προστασίας που δρουν στην πρώτη γραμμή του πεδίου ώστε να προστατέψουν από κοινού τα παιδιά από κάθε είδους βία, κακοποίηση ή παραμέληση που προκαλείται ή συνδέεται με το φαινόμενο της εξαφάνισης.

 

 

 


Σελίδα 3 από 1890
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση