ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Σύγχυση στην Αθήνα με δήλωση Γιλντιρίμ για εγγυήσεις ΕΕ, αποδίδεται σε διερμηνευτικό λάθος

Σύγχυση στην Αθήνα με δήλωση Γιλντιρίμ για εγγυήσεις ΕΕ, αποδίδεται σε διερμηνευτικό λάθος

1170a-tsipras yildrim

Σε λανθασμένη διερμηνευτική διατύπωση αποδίδεται από έγκυρες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα η σύγχυση που προκλήθηκε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους στην ελληνική πρωτεύουσα, με την δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ όπως αυτή αποδόθηκε μέσω ταυτόχρονης διερμηνείας ότι στα πλαίσια λύσης του Κυπριακού η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι εκείνη που θα εγγυηθεί την βιωσιμότητά της.

Στην τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γιλντιρίμ είπε πως «φυσικά, το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού ήταν πολύ σημαντικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών μας», και συνοπτικά ανέφερε ότι η λύση αυτή «πρέπει να χαρακτηρίζεται από απόλυτη δικαιοσύνη και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον της ασφάλειας και των δύο κοινοτήτων που ζουν στην Κύπρο, που ζουν στο νησί αυτή τη στιγμή».

Ακολούθως, δήλωσε ότι «Και πιστεύω ότι η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει τις αναγκαίες εγγυήσεις, ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμη η λύση που θα βρεθεί στο Κυπριακό».

Η διερμηνεία αυτή αποδόθηκε και στο επίσημο κείμενο των δηλώσεων και απαντήσεων σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, που απέστειλε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε αναζήτηση αντίδρασης για αυτήν την δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, που πρώτη φορά φαινόταν να εκφράζει μια τέτοια άποψη, το ΚΥΠΕ ενημερώθηκε από διπλωματικούς κύκλους, απόλυτα έγκυρους, ότι άλλη μετάφραση δίδει το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας Ανατολού, και ότι σε διασταύρωση με αξιόπιστο Τουρκολόγο στην Αθήνα, που αντιπαρέβαλε τον προφορικό λόγο του Γιλντιρίμ με το γραπτό κείμενο, προέβη στην ακόλουθη διόρθωση της επίμαχης φράσης:

«Η λύση θα πρέπει να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αναφορικά και με τις σχέσεις ΕΕ-Ενωμένης Κύπρου».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28411

 
Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές, νέες ανηφόρες και νέες μάχες. Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook.

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές, νέες ανηφόρες και νέες μάχες.

 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook.

 

 Image1

 

Καλημέρα καλημέρα!

Όλα πήγαν καλά και είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές, νέες ανηφόρες και νέες μάχες (ίσως με πιο αργά βήματα για λίγες ακόμη μέρες). Σας ευχαριστώ όλους.

Δεν αναφέρομαι στους φίλους μου και τους συνοδοιπόρους αλλά κυρίως σε όλους αυτούς που δεν γνωριζόμαστε και δεν αγαπιόμαστε.

Σας ευχαριστώ για τις ευχές, για τη διακριτικότητά σας ακόμη ακόμη και για τη σιωπή σας.

Είναι καλό που βρισκόμαστε εδώ, φίλοι και «εχθροί», γιατί όπως λέει και ο ποιητής «φαντάσου φτάνει και μια νότα κι αλλάζεις όλο το σκοπό».

Κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους αυτούς που παλεύουν για την υγεία τους και τους εργάτες της υγείας - γιατρούς και νοσοκόμους -που αγωνίζονται μαζί τους, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Τους οφείλουμε μια επανάσταση στην υγεία.

Αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος, θα τα πούμε αναλυτικά άμεσα.

Καλημέρα!

 

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

 

 
Σημαντικές για το Κυπριακό οι συνομιλίες Γιλντιρίμ στην Αθήνα εκτιμά η Λευκωσία

Σημαντικές για το Κυπριακό οι συνομιλίες Γιλντιρίμ στην Αθήνα εκτιμά η Λευκωσία

979da-megaro maximou

Σημαντική σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο θεωρεί η Λευκωσία την επίσκεψη, τη Δευτέρα, του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με την ελληνική Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στις 22 Ιουνίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται στη βελγική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Εξάλλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε αναμένεται να συναντηθεί επίσης στις Βρυξέλλες την Τρίτη με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ θα έχει επικοινωνία και με την Τουρκία. Ακόμη ωστόσο δεν έχει καθοριστεί αν θα μεταβεί για το σκοπό αυτό στην Αγκυρα ή αν η επικοινωνία αυτή θα γίνει τηλεφωνικά.

Μετά τις επαφές που θα έχει ο Νορβηγός διπλωμάτης με Αθήνα και Αγκυρα, αναμένεται να είναι έτοιμο, εντός της επόμενης εβδομάδας, το κοινό έγγραφο για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο που θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου στο Crans-Montana της Ελβετίας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28356

 
Θεσσαλονίκη, Τα σενάρια ενόψει Γενεύης συζήτησαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ελληνας ΥΠΕΞ.

Θεσσαλονίκη,

Τα σενάρια ενόψει Γενεύης συζήτησαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ελληνας ΥΠΕΞ.
98b51-anastasiades kotzias

Τα διάφορα σενάρια ενόψει της Διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη συζήτησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Διάσκεψης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, και ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «όντως ήταν μια δημιουργική συνάντηση εν συνεχεία πρωινής με τον Πρωθυπουργό και με τον κ. Κοτζιά και έχουμε μελετήσει το πώς αντιμετωπίζουμε τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ μετά από συνάντηση του με τον κ. Ακκιντζί ότι είναι προετοιμασμένοι να παραμείνουν στη Γενεύη μερικές εβδομάδες, είπε «μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζονται βδομάδες».

Ερωτηθείς αν το κοινό έγγραφο θα πρέπει να είναι συμφωνημένο ή όχι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι είτε αυτό είναι κοινό είτε δεν είναι κοινό. «Συνεπώς θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο. Αύριο θα έχω συνάντηση με τον κ. Άιντε, να δω τι θα μεταφέρει και αναλόγως θα είναι και η αντίδραση η δική μας. Αυτά όλα είναι που συζητήσαμε και με τον πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Εξωτερικών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση είπε ότι «είναι πάντα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον δημιουργικό τρόπο που συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα τα γνωστά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ομογνωμία Αθηνών – Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «αυτό να θεωρείται δεδομένο» και ο κ. Κοτζιάς απάντησε «πάντα».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28349

 


Σελίδα 2 από 1652
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση