ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter:Πατριωτισμός είναι να παίζεις ως ίσος προς ίσον όπως ο Αντετοκούμπο

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter:Πατριωτισμός είναι να παίζεις ως ίσος προς ίσον όπως ο Αντετοκούμπο

Image1

Πατριωτισμός είναι να βγαίνεις έξω και να παίζεις ως ίσος προς ίσον όπως ο Αντετοκούμπο. Όχι να κλείνεσαι στο καβούκι σου γιατί «μας πολεμάνε».

 
Διαβάστε την ανάρτηση εδώ 
 
Οι μαθητές start-uppers της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσίασαν και συγκίνησαν στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές start-uppers της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσίασαν και συγκίνησαν στη Θεσσαλονίκη

resized ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ2

Καινοτόμα συσκευή προειδοποίησης εμποδίων για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, κατασκευές για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών από … απόβλητα ψαριών είναι μερικές από τις πρωτοποριακές ιδέες που παρουσίασαν τα ταλαντούχα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

resized ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ

Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με κοινωνική και οικολογική ευαισθησία αλλά και αγάπη για την παράδοση και την Ελλάδα, παρουσίασαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές start-uppers από Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

resized GRECO-OMAΔΑ ΣΕΝ

 

Τετρακόσια παιδιά, 15 έως 18 ετών, από 31 σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Λάρισας, Κοζάνης, Λευκάδας και της Μαγνησίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», «έβαλαν τα γυαλιά» σε ενήλικους επαγγελματίες σε εφευρετικότητα και καινοτομία και με τον νεανικό τους ενθουσιασμό εντυπωσίασαν και συγκίνησαν το κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece που αξιολόγησε τις επιχειρήσεις τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, γεμάτοι υπερηφάνεια για την επιτυχία τους να στήσουν τη δική τους επιχείρηση και να προωθούν το δικό τους αληθινό προϊόν, δημιούργησαν την ημέρα εκείνη μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας μέσα στο Mediterranean Cosmos.

Ιδιαίτερα εντυπωσίασε η λύση που έδωσαν τα παιδιά σε μία δυσκολία που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως τα άτομα με προβλήματα όρασης, που είναι ο εντοπισμός των εμποδίων που βρίσκονται στο ύψος της κεφαλής. Οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου, με την επιχείρησή τους «Watch Out» δημιούργησαν μία συσκευή που προσαρμόζεται διακριτικά πάνω σε καπέλο και προειδοποιεί τους χρήστες για το εμπόδιο με υψηλή τεχνολογία υπερήχων. Πρόκειται για μία συσκευή που, όπως είπαν τα παιδιά, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον στις κοινότητες των ανθρώπων με προβλήματα όρασης καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά.

resized GRECO ΓΕΛΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παιδιών η «πράσινη» επιχειρηματικότητα

resized TRADETEENS-ΛΕΥΚΑΔΑ

Πολλά βλέμματα στράφηκαν στη μαθητική εταιρεία «GReco», του 1ου ΓεΛ και το 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, που μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό-ηλιακό με την τοποθέτηση ηλιακού πάνελ, ενώ διαθέτει κι άλλες πρωτοποριακές λειτουργίες. Θερμά συγχαρητήρια δέχθηκαν οι μαθητές του 5ου Γε.Λ. Καβάλας που εμπνεύσθηκαν και κατασκεύασαν τον «Φαέθωνα», έναν εντυπωσιακό ανακλαστήρα ηλιακής ακτινοβολίας που τοποθετείται στο παράθυρο και φωτίζει έναν κλειστό χώρο χωρίς τη χρήση ηλεκτρισμού ενώ παρέχει στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα την απαραίτητη για την υγεία τους βιταμίνη D.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και γύρω από το ενυδρείο-λαχανόκηπο που παρουσίασαν οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης με την δική τους «Εικονική Επιχείρηση», VITALIS. ‘Όπως εξήγησαν τα παιδιά, πρόκειται για μια καινοτόμα πρόταση, την ενυδρειοπονία, που επιτρέπει την βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και άλλων φυτών πάνω από το ενυδρείο. Τα φυτά «θρέφονται» από τα απόβλητα των ψαριών, το νερό είναι πιο καθαρό για τα ψάρια και επιτυγχάνεται μια οικολογική και όμορφη καλλιέργεια μέσα στο σπίτι.

Άλλες «πράσινες» μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» εξειδικεύτηκαν στην κατασκευή μοντέρνων και οικολογικών επίπλων (irood-Πλάτων Κατερίνης), στη δημιουργία κοινωνικού δικτύου –τύπου instagram- με οικολογικό περιεχόμενο (earthly-Koλλέγιο Ανατόλια), στην παρασκευή οικολογικών καθαριστικών προϊόντων με βάση την αλυσίβα (eco-Klean-Κολλέγιο Δελασάλ) και στην ανακύκλωση αποκλειστικά της πλαστικής σακούλας σε ειδικούς κάδους (Σακούλα-1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης).

«Η φαντασία των παιδιών και το κίνητρο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece έφερε τις έξυπνες ιδέες και η σκληρή δουλειά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Επιβεβαιώνεται, κάθε χρόνο και περισσότερο, ότι η ηλικία της εφηβείας είναι η πιο δημιουργική. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο ΣΕΝ/JA Greece δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν αυτή τη δημιουργικότητα και να ανοίξουν νέους δρόμους για το μέλλον τους και για την Ελλάδα», κατέληξε η κ. Παναγιωτοπούλου.

resized VITALIS ΑΜ.ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

«Αυτή είναι η Άλλη Ελλάδα που δημιουργεί και επιχειρεί», δήλωσε εντυπωσιασμένος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

 

Εντυπωσιασμένος από τις ιδέες και τη δημιουργικότητα των μαθητών δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που επισκέφθηκε την έκθεση και απηύθυνε χαιρετισμό στα παιδιά.

«Συγχαρητήρια στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και κυρίως συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους δασκάλους τους» είπε ο κ. Καϊτεζίδης και τόνισε: «Τα νέα μας παιδιά με την καινοτομία τους, την επιστημονική τους γνώση, την επιχειρηματικότητά τους, μας δείχνουν πως υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που μπορεί να "δημιουργεί και να επιχειρεί". Καλό θα είναι όσοι μελετούν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση να αντιληφθούν τι μπορούν να κάνουν τα νέα μας παιδιά και είμαι βέβαιος ότι θα έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτό. Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των νέων μας».

Καινοτόμες προτάσεις για την εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και τη διακόσμηση

resized WATCH OUT AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ2

Οι μαθητές από την Μελιβοία Αγιάς Λάρισας εντυπωσίασαν με το ξεχωριστό, υγιεινό και εύγευστο καστανάλευρο που δημιούργησαν μόνοι τους από τα φημισμένα κάστανα της περιοχή τους, ενώ οι μαθήτριες από το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών, του τμήματος κομμωτικής, αξιοποίησαν το βούτυρο βουβαλιού που παράγεται στις Σέρρες και δημιούργησαν μοναδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, πλούσια σε βιταμίνη F. Το τμήμα αισθητικής του ίδιου σχολείου παρασκεύασε εξαιρετικές κρέμες, ορούς σύσφιξης προσώπου και έλαια με συνταγές εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα. Η ομάδα OASIS του 1ου Γε.Λ. Βασιλικών Θεσσαλονίκης δημιούργησε το ομώνυμο άρωμα, υπέροχο και εντελώς φυσικό χωρίς χημικά πρόσθετα. Οι πωλήσεις σε αυτά και τα υπόλοιπα προϊόντα πήγαν πολύ καλά και τα έσοδα θα διατεθούν από τα παιδιά σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

«Κάθε χρόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εντυπωσιάζουν, υπάρχουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι άνετα πραγματικές επιχειρήσεις, με σημαντικά κέρδη», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά έχουν μία πολύ πιο καθαρή ματιά από ό,τι έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, φτιάχνουν πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και αυτό μας δίνει αισιοδοξία ότι το αύριο θα είναι καλύτερο για τη χώρα μας».

Τα παιδιά παρουσίασαν μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάθε μια ήταν ξεχωριστή όπως η οργάνωση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οργανισμών κάθε περιοχής (my.education-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), ο εντοπισμός ηλικιωμένων με ρολόι-GPS (i-sens-Λύκειο Κορινού Πιερίας), η προώθηση μοναδικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (Tradeteens-Γυμνάσιο Καρυάς Λευκάδας), η δημιουργία διαφημιστικής εταιρείας εξειδικευμένης στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων της Ηπείρου (FOX advertising-Aρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων), η ξενάγηση σε ιδιαίτερες διαδρομές της Θεσσαλονίκης (THESSeeker-Aρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης), η μελέτη για την ανάπτυξη 3D ψηφιακών μοντέλων για μεγαλουπόλεις (3D City Art-Εσπερινό 2ο ΕΠΑΛ Βόλου), και άλλες πολλές

Μια συμμετοχή που ξεχώρισε ήταν και η Εικονική Επιχείρηση «Ελένη» του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, που προωθεί την αναβίωση της αρχαίας τραγωδίας. Οι σπουδαστές ερμήνευσαν την «Ελένη» του Ευρυπίδη με μοναδικό τρόπο και προωθούν το DVD για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα σχολεία της χώρας.

Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017»

resized ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η κριτική επιτροπή που έχει αξιολογήσει τις 83 μαθητικές επιχειρήσεις στις Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει και θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες βραβεία και επαίνους όπως «Πιο Καινοτόμο Προϊόν», «Καλύτερο Περίπτερο» κ.ο.κ. Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς τα παιδιά θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις, θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

resized ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

«Εικονική Επιχείρηση» : Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

resized ΙROOD ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Κύριοι χορηγοί είναι η MetLife, η Citi, η General Mills, η Ελληνική Πρωτοβουλία, η Eθνική Τράπεζα, η SAP, η Accenture, η ΑΕGEAN και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

resized ΚΑΙΤΕΖΙΔΗΣ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

resized ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

resized ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ 1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

resized ΦΑΕΘΩΝ 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

 
Τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο νέο κτίριο μετέφερε o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννης Παντής

Τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο νέο κτίριο μετέφερε o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννης Παντής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη στο Κιλκίς, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη.

resized IMG 0263

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Πρόεδροι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Πασχαλούδης, όπως και ο Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης κ. Γεώργιος Σαββίδης και το μέλος ΔΕΠ, κα Κουτσού. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, ενώ εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, καθώς και η στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ.

resized IMG 0274

Η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:

  • Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στις νέες του εγκαταστάσεις. Τα έξοδα μετεγκατάστασης, μεταφοράς μηχανημάτων και πρώτης λειτουργίας θα καλυφθούν από επιπλέον έκτακτους πόρους του Υπουργείου Παιδείας.
  • Η περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης με μέλη ΔΕΠ, τουλάχιστον 2 ως πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος.
  • Επιπλέον, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας θα δρομολογηθεί η διάθεση 2 επιπλέον θέσεων μελών ΔΕΠ προς το Τμήμα, στην επόμενη κατανομή θέσεων μελών ΔΕΠ στα τέλη του 2017.
  • Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, κ. Δημήτρη Πασχαλούδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στο περιθώριο τη συνάντησης που θα έχει ο κ. Υπουργός με τους Προέδρους των ΤΕΙ της χώρας.
  • Δέσμευση του Υπουργείου είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που προκύπτουν από τη λειτουργία του Τμήματος στο νέο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης.
  • Το αίτημα για την λειτουργία του Παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτίριο είχε διατυπωθεί από όλους τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον νομό, στις 3-4 Φεβρουαρίου 2017 για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

resized unnamed 

 
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού- Βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού- Βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

rainheavy

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α] Σήμερα Κυριακή (19-2-17): το Ιόνιο, η Δυτική Στερεά, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία (κυρίως Δυτική και Βόρεια) και τη νύχτα το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν η Θράκη.

Β] Αύριο Δευτέρα (20-2-17): οι ίδιες περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και θα σταματήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 


Σελίδα 2 από 1878
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση