ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών:

Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών:

THEODORAKISFB

«Η αλήθεια είναι ότι πήραμε μια μικρή χαρά από το Παρίσι, μετά από πολύ καιρό. Νικήθηκαν οι ακραίες δυνάμεις, νικήθηκε ο λαϊκισμός, ελπίζω και στα δικά μας, να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Ο Μακρόν πολεμήθηκε από τα κομματικά κατεστημένα, αλλά τα κατάφερε και η εκλογή του στην Προεδρία της Γαλλίας σε λίγες μέρες μπορεί να σημάνει μια νέα πορεία για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ιδέας και όχι των εθνικισμών». 

 
Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (φωτογραφικό υλικό)

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (φωτογραφικό υλικό)

resized PAP7438

resized DIM6075

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.
 resized DIM5959
Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 1.241 Ναουσαίων που σφαγιάστηκαν, όταν η πόλη της Νάουσας έπεσε το 1822.
 
Θυμόμαστε, με αυτόν τον τρόπο, ένα κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο δεν είναι ευρύτερα γνωστό. 
 
Η Μακεδονία είχε την δική της ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση. Μόνο που η ελευθερία άργησε 90 χρόνια να έρθει στα χώματα της Μακεδονίας. 
 
Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μεγάλες προκλήσεις. Η Ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, όταν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Συλλογική αυτογνωσία και ενότητα του Έθνους.
 
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

resized DIM5960
 
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, ενώ θα επισκεφθεί το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 resized DIM5964
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Σπίτι της Βεργίνας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», που είναι αφοσιωμένο στην προστασία και τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο.
 resized DIM5999
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί κτηνοτροφική μονάδα στη Βέροια, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

 

resized DIM6070

 resized DIM5903resized DIM5946

resized DIM6082

resized DIM6115

resized DIM6140

resized DIM6146

resized DIM6174

resized DIM6211

resized DIM6244

resized PAP7425

 

resized PAP7448

resized PAP7468

resized PAP7540

resized PAP7658

resized PAP7731resized PAP7735

 
Μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για Ευρωπαίους – και Ελληνες – να επισκεφτούν τις ΗΠΑ

 

Μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για Ευρωπαίους – και Ελληνες – να επισκεφτούν τις ΗΠΑ

IMG 3467-760x1139

Ο κ. Αβραμόπουλος (δεξιά) με τον κ. Κέλι στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μπορεί, σύντομα, να γίνει πιο δύσκολο σε Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες, να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, επεσήμανε άρθρο του CNN, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι και του επιτρόπου της ΕΕ, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το εν λόγω άρθρο, μάλιστα, έκανε κοινοποίηση στο Twitter του ο κ. Αβραμόπουλος με το σχόλιο: Ο δρόμος που συνδρέει τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, αλλά κλειστός σε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Road linking citizens of Europe and US has to remain open, but closed to those who put in danger our security @CNNhttp://money.cnn.com/2017/04/19/news/us-visa-waiver-program-europe-tourism/index.html 

Photo published for It could get a lot harder for Europeans to visit America

It could get a lot harder for Europeans to visit America

Secretary of Homeland Security John Kelly says that rules allowing Europeans to travel to the U.S. without a visa should be reviewed.

money.cnn.com

Ειδικότερα, σύμφωμα με το CNN, ο κ. Κέλι, δήλωσε πως οι κανόνες που επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς βίζα, πρέπει να αναθεωρηθούν επειδή υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή τρομοκρατία.

«Πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε ‘σκληρά’ το πρόγραμμα (visa waiver)», είπε σε μία εμφάνισή του στο George Washington University. «Οχι να το εξαλείψουμε ή να κάνουμε κάτι υπερβολικό, αλλά να το δούμε πολύ ‘σκληρά’ αυτό το πρόγραμμα». Η αναθεώρηση είναι απαραίτητη, σημείωσε, καθώς μαχητές του ISIS μπορεί να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.

Χιλιάδες κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια και μπορεί να πολέμησαν για το ISIS. Οπως είπε ο κ. Κέλι, ανησυχεί όχι αυτοί, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιήσουν το «visa waiver» για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και να κάνουν επιθέσεις. «Είμαστε το ΄Super Bowl’ για τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο κ. Κέλι, προσθέτοντας:  «Γι’ αυτό θέλουν να έρθουν».

Κάθε κίνηση να καταστεί το «visa waiver» είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί αρνητικά από την ΕΕ, που βρίσκεται ήδη σε διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς δεν ισχύει το εν λόγω πρόγραμμα για Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.

Πρόσφατα, σε απάντηση, Ευρωπαίοι νομοθέτες ζήτησαν να καταργηθούν τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στην Ευρώπη, χωρίς βίζα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του πρόσφατα, ότι είναι σε τακτική επικοινωνία με τον κ. Κέλι για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, είπε ότι το ταξίδι στις ΗΠΑ, χωρίς βίζα, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παραμένει προτεραιότητα.

«Ο δρόμος που συνδρέει τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας: «Την ίδια στιγμή, πρέπει να είναι κλειστός σε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας».

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα «visa waiver» ανέφερε το CNN μπορεί να βάλουν υπό περαιτέρω πίεση την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ και υπενθύμιζε ότι η κυβέρνηση Τραμπ, τον περασμένο μήνα, παρουσίασε μία απαγόρευση για μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές που επηρεάζει 9 αεροπορικές εταιρίες οι οποίες εκτελούν πτήσεις από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ακόμη, τον Μάρτιο ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» 90 ημερών στις βίζες για πολίτες από τη Συρία, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη. Δικαστήρια έχουν μπλοκάρει πάντως την απαγόρευση αυτή.

Αυτές οι πολιτικές αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ λένε οι ειδικοί, που κάνουν λόγο για απειλή στον Τουρισμό. Μία μελέτη εκτιμά ότι θα υπάρχει πτώση 10,6 εκατ. επισκεπτών φέτος και του χρόνου.

Η μείωση αυτή, σχεδόν 7% των αναμενόμενων τουριστών- θα στοιχίσει στην αμερικανική Οικονομία περισσότερα από 18 δισ. δολ. και σχεδόν 107.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το «Tourism Economics», μία εταιρία προβλέψεων που χρησιμοποιεί η τουριστική βιομηχανία.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, ο σημαντικότερος προορισμός για ξένους ταξιδιώτες, σχεδιάζει μία διαφημιστική εκστρατεία ύψους 3,5 εκατ. δολ. στις ξένες αγορές για να τονώσει τη διεθνή κίνηση. Η ΝΥ είχε πρόβλεψη για αύξηση 400.000 ξένων επισκεπτών το 2017, σύμφωνα με το «Tourism Economics», αλλά τώρα έχει εκτίμηση για πτώση 300.000.

https://www.ekirikas.com/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1/

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΣΔΕΠ ΜΕ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΕΥΝΑΣ καθ. κ. Κ. ΦΩΤΑΚΗ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΣΔΕΠ ΜΕ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΕΥΝΑΣ καθ. κ. Κ. ΦΩΤΑΚΗ

IMG 20170419 123817

 Την Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ με τον Αναπλ. Υπουργό έρευνας κ. Κ. Φωτάκη, μετά από αίτημα της ΠΟΣΔΕΠ. Στη συνάντηση συμμετείχε ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Γ. Χουρδάκης.

Τα θέματα που τέθηκαν εκ μέρους της ΠΟΣΔΕΠ ήταν :

 1. Πολιτική της Κυβέρνησης για την έρευνα. Ζητείται ξεκάθαρη και σταθερή πολιτική για την Έρευνα την Καινοτομία και την Ανάπτυξη με σημαντική χρηματοδότηση και διαφανές θεσμικό πλαίσιο στα πρότυπα της ΕΕ. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση τόσο της βασικής όσο και της εφαρμοσμένης έρευνας σε όλους τους τομείς της επιστήμης.

 2. Προγραμματισμός προκηρύξεων για ερευνητικά έργα. Ζητείται η καθιέρωση τακτικών ετήσιων προκηρύξεων για τα ερευνητικά προγράμματα.

 3. Διαφάνεια και μείωση γραφειοκρατίας στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ερευνητικών έργων. Προτείνεται η υλοποίηση ενιαίας πλατφόρμας ανοιχτής στο διαδίκτυο όπου θα είναι δημοσιοποιημένα όλα τα στοιχεία των χρηματοδοτούμενων ερευνητικών έργων από τη φάση της υποβολής και αξιολόγησης έως και τη φάση της ολοκλήρωσης. Θα υπάρχει έτσι πλήρης δημοσιότητα της εξέλιξης και της πορείας τους και πλήρης διαφάνεια στην αξιοποίηση των ερευνητικών κονδυλίων.

 4. Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ΕΛΚΕ και διαχείρισης ερευνητικών προγραμμάτων. Αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από το νέο θεσμικό πλαίσιο και την ένταξη των ΕΛΚΕ στους φορείς γενικής κυβέρνησης και της διαχείρισης των ερευνητικών προγραμμάτων με γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθιστούν προβληματική την εκτέλεση των ερευνητικών έργων

Αναλύθηκαν από τον Υπουργό οι βασικοί άξονες, οι οποίοι περιλαμβάνουν θεσμικές/νομοθετικές παρεμβάσεις (Ν. 4386/2016), τη λειτουργία του νέου φορέα (ΕΛΙΔΕΚ - Ν. 4429/2016) που διοικείται από τα Παν/μια, ορισμένα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και με τη δημιουργία Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (με τα επιμέρους ταμεία Καινοτομίας, Πρώιμου Σταδίου και Ανάπτυξης) για την ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης και της επιχειρηματικότητας.

Παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό καινοτομικά στοιχεία στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των προκηρύξεων έργων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) και ειδικότερα:

 • στοιχεία για τον προγραμματισμό προκηρύξεων ερευνητικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν ανοιχτές προκηρύξεις με διαδοχικούς κύκλους αξιολόγησης και διακριτό προϋπολογισμό (π.χ. προκήρυξη δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ»)

 • ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης χωρίς δικαιολογητικά

 • ηλεκτρονικές διαδικασίες σε όλα τα στάδια του έργου (υποβολή - αξιολόγηση – ένταξη - ολοκλήρωση)

 • εφαρμογή απλοποιημένου κόστους για τις έμμεσες δαπάνες (σταθερό ποσοστό 15% επί των επιλέξιμων άμεσων δαπανών προσωπικού)

 • διαδικασία ενστάσεων - αντιρρήσεων

 • πρότυπος οδηγός εφαρμογής

 • απλοποίηση διαδικασιών στην υλοποίηση έργων (τροποποιήσεις, αντικαταστάσεις, αλλαγές )

 • περισσότερες πιστοποιήσεις με στόχο την καλύτερη ροή χρηματοδότησης με χρηματορροή ανά συνδικαιούχο

 • τροποποιήσεις ήσσονος σημασίας χωρίς απαίτηση έγκρισης από την υπηρεσία με ευθύνη του δικαιούχου

 • χρήση υπηρεσιών ορκωτών λογιστών

 • ελαχιστοποίηση του χρόνου απόκρισης σε αιτήματα τροποποίησης μείζονος σημασίας, πιστοποίησης , αντιρρήσεις κλπ

 

 

 


Σελίδα 2 από 1901
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση