ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SOFTEX ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SOFTEX ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ.

resized 20170207 143838

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γενί Τζαμί πραγματοποίησαν προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας SOFTEX, με πρωτοβουλία των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), Νίκης Γακούδη και Θόδωρου Καραγιαννίδη. Τα παιδιά, με τη βοήθεια μεταφραστή, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, καθώς και στην έκθεση «Ορχιδέες, μικρές και εύθραυστες σαν τα παιδιά μας», που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

resized 20170207 142815

 

Παράλληλα, τα προσφυγόπουλα που ήδη έχουν ξεκινήσει μαθήματα στο ελληνικό σχολείο σε δομές που δημιουργήθηκαν σε συγκροτήματα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, επιδόθηκαν σ’ ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι που σχεδίασαν οι ΣΕΠ. Οι μικροί μαθητές, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κλήθηκαν μεταξύ άλλων να εντοπίσουν πόσα παράθυρα έχει το κτίριο, πόσα δέντρα και φαναράκια υπάρχουν στην αυλή, να δουν τι ώρα δείχνει το ρολόι, να ανακαλύψουν το όνομα του αρχιτέκτονα του κτιρίου και να βρουν πόσα και πού υπάρχουν κρυμμένα αστέρια. Τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους και ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις δεξιότητες και βέβαια τα ελληνικά τους.

resized 20170207 144340

Τη μεταφορά των μαθητών στο Γενί Τζαμί ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

resized 20170207 144351

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 KM1216
 
«Η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε.
 
Οι επιπτώσεις είναι δραματικές: Λουκέτα σε επιχειρήσεις. Εκτίναξη της μαύρης εργασίας. Μετανάστευση επαγγελματιών κι επιχειρήσεων. 
 
Ιδιαίτερα πλήττονται όμως οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι με μπλοκάκι που μαζικά τα κλείνουν επειδή αναγκάζονται να καταβάλουν διπλές εισφορές. 
 
Το μήνυμα που στέλνουμε, μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο: 
 
Πάρτε πίσω τώρα αυτήν την καταστροφική ρύθμιση.
 
Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία. 
 
Να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα».

 
Κυπριακό, Ν.Κοτζιάς: Πιθανή νέα συνάντηση εγγυητριών, ΠτΔ και εκπροσώπου των Τ/Κ τον Μάρτιο.

Κυπριακό, 

Ν.Κοτζιάς: Πιθανή νέα συνάντηση εγγυητριών, ΠτΔ και εκπροσώπου των Τ/Κ τον Μάρτιο.
 
6a498-kotzias eide

Την πιθανότητα για συνάντηση των Υπουργών εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας, μετέφερε μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που σήμερα μετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

"Ναι, πιθανόν να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας", απάντησε ο Ν.Κοτζιάς αναφορικά με τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Ε.Μ.Έιντε. Σημείωσε δε ότι οι επαφές του με τον κ.Έιντε "έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και διαρκούν πολλές ώρες".

Σημείωσε όμως ότι σήμερα στο Συμβούλιο δεν έγινε συζήτηση "ούτε για Τουρκία ούτε για Αιγαίο".

"Είναι γνωστό ότι έχω χαρακτηρίσει εδώ και ενάμισι χρόνο την Τουρκία ως μια νευρική δύναμη και ανάλογα θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε", είπε ο Υπουργός. "Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση", κατέληξε.

Σε σχέση με τα θέματα του Συμβουλίου ο Υπουργός τόνισε ότι έγινε διεξοδική συζήτηση για πολλές περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση σύγκρουσης. Σε σχέση με την Ουκρανία είπε ότι οι Υπουργοί διαπίστωσαν την ανάγκη να υλοποιηθούν ο μεταρρυθμίσεις και η συμφωνία του Μινσκ, ενώ σε σχέση με τη Λιβύη έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι "πολλά θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν γίνει οι επεμβάσεις αποσταθεροποίησης της Λιβύης".

Η Ελλάδα υποστήριξε ότι πρέπει η ΕΕ να κάνει το παν για να συνεννοηθούν οι δυνάμεις της δυτικής Λιβύης με εκείνες της ανατολικής, δηλαδή η κυβέρνηση της Τρίπολης, "όπου θα ξανανοίξουμε τις Πρεσβείες μας", όπως είπε, με τις δυνάμεις που εκφράζονται από τον κοσμικό στρατηγό Haftar.

Το μεσημέρι οι Υπουργοί είχαν "μια πάρα πολύ πρώτη φορά, δημιουργική συζήτηση για την Αίγυπτο" και αποφάσισαν να καλέσουν τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου στη συνάντηση που έχουν στις 6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης να αλλάξουν την απόφαση του 2013, "η οποία ήταν εχθρική για την Αίγυπτο" και να ανοίξουν μια διαδικασία επανασύνδεσης ανάμεσα στην ΕΕ και στην Αίγυπτο.

"Τέλος, κουβεντιάσαμε για τη Μέση Ανατολή και για την ανάγκη σταθεροποίησης της περιοχής, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ασφάλεια για όλες τις πλευρές και να στηρίξουμε τη δημιουργία δύο κρατών", κατέληξε ο Ν.Κοτζιάς.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26171

 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάσταση στο Ελληνικό και την επίσκεψη Μουζάλα.
 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάσταση στο Ελληνικό και την επίσκεψη Μουζάλα.

Image1theodor

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter: 
 

"O κ.Mουζάλας τσακώνεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ελληνικό. Οι σπόνσορες των προσφύγων αλλάζουν αλλά οι άνθρωποι παραδόξως συνεχίζουν να υποφέρουν"

 
Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση εδώ
 


Σελίδα 10 από 1880
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση