ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ε.Λ.Κ.

Συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ε.Λ.Κ.

resized DIM6570

 

resized DIM6310

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου, σειρά συναντήσεων στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα.
 
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Tusk για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

resized DIM6342
 
Ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

resized DIM6391
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρίστο Στυλιανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, όπου είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

resized DIM6447
 
Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Sebastian Kurz. Συζητήθηκε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αυστρία.

resized DIM6460
 
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Mariano Rajoy και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

resized DIM6381

 

resized DIM6413

 

resized DIM6583

 

 

 
Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

resized DIM5947

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μάλτα όπου πραγματοποιείται, σήμερα Τετάρτη 29 και αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου, το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).

 

Κατά την παρέμβασή του στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:

resized DIM5104

«Κυρίες και κύριοι,

 

Από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη, πριν από δεκαπέντε μήνες, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και η πολιτική μας οικογένεια πρέπει να ηγηθεί δίνοντας το παράδειγμα.

 

Οι απειλές του λαϊκισμού και του εθνικισμού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες λύσεις, με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν μας, με χαμογελαστές οικογενειακές φωτογραφίες και βαρύγδουπες δηλώσεις. Πρέπει να αναλάβουμε τον έλεγχο τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής ατζέντας. Και να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί η περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι προς όφελός τους.

resized DIM5282

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε ανάπτυξη και δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες.

 

Η αρχιτεκτονική του ευρώ είναι δομημένη λάθος. Οι αδυναμίες του μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μηχανισμών που θα σφυρηλατήσουν την οικονομική σύγκλιση. Χρειαζόμαστε μια πραγματική τραπεζική ένωση, ένα κοινό σύστημα διασφάλισης καταθέσεων και τελικώς να πετύχουμε τη δυνατότητα έκδοσης κοινού χρέους.

resized DIM5285

Και χρειαζόμαστε τις κατάλληλες θεσμικές εγγυήσεις για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Περικόψαμε πολύ γρήγορα τις δαπάνες και αυξήσαμε τους φόρους. Αργήσαμε πολύ, όμως, να βρούμε λύσεις στις ανάγκες των τραπεζών.

 

Και υπήρξαμε πολύ διστακτικοί στην υιοθέτηση των αναγκαίων δομικών μεταρρυθμίσεων που θα μας καταστήσουν πιο ανταγωνιστικούς και ικανούς να πλεύσουμε με ασφάλεια στα κύματα της παγκοσμιοποίησης.

resized DIM5311

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς κινδύνους.

 

Οι απειλές για την ασφάλειά μας είναι τόσο παραδοσιακής όσο και υβριδικής φύσεως.

resized DIM5366

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας μας.

 

Και, φυσικά, η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων εντός της Ένωσης πρέπει να συνδυαστεί με μια άγρυπνη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

resized DIM5407

Η σύσταση μιας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ένωση. Σε ένα διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον που παραμένει ανασφαλές, δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για τον αποτελεσματικό συντονισμό εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

 

Και, κάθε κράτος – μέλος πρέπει να επιδείξει την ηγεσία που απαιτείται και να αναλάβει το οικονομικό βάρος που του αναλογεί ώστε οι αμυντικές δαπάνες να προσεγγίσουν το 2% του Α.Ε.Π.

resized DIM5492

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

 

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν θα λυθεί ως διά μαγείας. Η εγγύτητά μας με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αποτελεί κοινή απειλή για όλα τα κράτη – μέλη.

resized DIM5512

Είναι βαθύτατα άδικο να αναλαμβάνουν το βάρος της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών οι χώρες εκείνες που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

 

Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα.

resized DIM5580

Η δίκαιη κατανομή του βάρους είναι αναγκαία ώστε να δείξουμε στην πράξη ότι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την κοινή πρόκληση.

 

Ωστόσο, η μάχη για το κοινό μας μέλλον δεν θα δοθεί μόνο στα ευρωπαϊκά fora, στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί στις αυλές των σπιτιών μας.

resized DIM5727

Από τα ίδια τα κράτη – μέλη της Ένωσης. Η ιδιοκτησία μιας εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αλλάξουμε τον πολιτικό διάλογο.

 

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφερε στην εξουσία μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Θα είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που θα αποδείξουν στην πράξη ότι η πολιτική της αλήθειας, της ικανότητας, της λογικής και της μετριοπάθειας μπορεί να επικρατήσει και πάλι.

resized DIM5745

Και αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πάντοτε στην πρώτη γραμμή του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς αυτό εισέρχεται στην πιο φιλόδοξη φάση του».

 

Στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ε.Λ.Κ. ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

resized DIM5825

Επίσης, είχε συνάντηση με τον κ. Λουλζίμ Μπάσα, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και Αρχηγό της Αλβανικής Αντιπολίτευσης. 

resized DIM5947

resized DIM5963

resized DIM5987resized DIM6039

 
Ενημερωτική συνάντηση πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ενημερωτική συνάντηση πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

synanthsh mouzala-varvitsioti

H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Τον κ. Βαρβιτσιώτη συνόδευε η κ. Agnieska Nachilo, Γραμματέας της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Οι κ.κ. Μουζάλας και Μπαλάφας ενημέρωσαν για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα καθώς και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά.

 

Κατά την συνάντηση που έγινε σε θετικό κλίμα, αναφέρθηκαν στην εντός της ΕΕ πολιτική της Ελλάδας στο χαρτοφυλάκιο του προσφυγικού και στις τοποθετήσεις των ευρωπαίων εταίρων στα ζητήματα μείζονος ελληνικού ενδιαφέροντος: αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, πρόγραμμα μετεγκατάστασης κ.λπ.

 

Τέλος, συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα, όπως αυτό των ασυνόδευτων ανηλίκων, του προγράμματος στέγασης σε διαμερίσματα και της εκπαίδευσης ανήλικων προσφυγόπουλων

 
Κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirikashvili

Κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirikashvili

 

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι

Image1τσιπρας

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Καλωσορίζω τον κ. Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στην Ελλάδα. Είχα τη χαρά να τον υποδεχθώ και πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση των εγκαινίων ενός πολύ σημαντικού ενεργειακού έργου, του αγωγού ΤΑΡ, που ενώνει τις χώρες μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που τον υποδέχομαι και πάλι, σήμερα, στην Αθήνα, σε μια επίσης ξεχωριστή συγκυρία.

Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος Γεωργιανός πολίτης που επισκέπτεται χώρα του χώρου Σένγκεν μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της χώρας του και επέλεξε συμβολικά αυτή η χώρα να είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για μας, καθότι, από εδώ και στο εξής, οι πολίτες της Γεωργίας θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα, που είναι χώρα Σένγκεν, χωρίς να χρειάζονται θεώρηση στο διαβατήριό τους, χωρίς τη βίζα που ήταν απαραίτητη και πολλές φορές χρονοβόρα, στο παρελθόν. Πράγμα το οποίο, πιστεύουμε ότι θα αναπτύξει ιδιαίτερα τις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον ελληνικό τουρισμό και, βεβαίως, είναι μια εξέλιξη που αναμφίβολα αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις της Γεωργίας με την Ε.Ε. Θα ήθελα να τονίσω ότι γι` αυτήν την εξέλιξη, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και ο Έλληνας Επίτροπος, δουλέψαμε εντατικά, την υποστηρίξαμε θερμά και συστηματικά, γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια εξέλιξη που ενισχύει την κινητικότητα των πολιτών και την επαφή των λαών μας.
Με την ευκαιρία αυτή συνομιλήσαμε για τις σχέσεις Ε.Ε.- Γεωργίας. Επαναλάβαμε τη σταθερή υποστήριξή μας στην περαιτέρω προσέγγιση της Γεωργίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Να θυμίσω ότι η συμφωνία σύνδεσης και ελευθέρου εμπορίου της Γεωργίας με την Ε.Ε. υπεγράφη κατά την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας και να θυμίσω τον ενεργό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση και σε μια σειρά από άλλους τομείς. Να επισημάνω τη συνεργασία μας, ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, όπου πρόσφατα βρέθηκε στην Τιφλίδα η υπουργός μας κ. Γεροβασίλη, για να συνεργαστεί με τους εκεί ομολόγους της και να δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρξει η καλύτερη δυνατή μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Να θυμίσω, επίσης, την παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τιφλίδα, πριν από λίγες ημέρες, και με αυτή την έννοια να πω ότι για μας η Γεωργία είναι μια φίλη χώρα με την οποία θέλουμε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις, καθότι θεωρούμε ότι η Ελλάδα, παρότι μεσογειακή χώρα, με την ευρεία έννοια, είναι μια χώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη λεγόμενη «παρευξείνια γειτονιά».
Τονίσαμε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, επίσης, ότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διμερών διπλωματικών μας σχέσεων και αυτή είναι μια ευκαιρία αυτές τις διπλωματικές σχέσεις να τις εμβαθύνουμε. Είναι γνωστό ότι οι λαοί μας έχουν μακραίωνους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Ο κ. Πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του, μόλις έφθασαν στην Αθήνα, σήμερα το πρωί, πήγαν στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου συμμετείχαν σε ένα συνέδριο που ανέδειξε τους πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στους λαούς μας, τους οποίους άλλωστε τονίζει και η εδώ παρουσία σήμερα δεκάδων φοιτητών και πανεπιστημιακών που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του. Και αυτό, για εμάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Διότι στη βάση αυτών των πολιτισμικών δεσμών έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε και την ευρύτερη συνεργασία μας. Συζητήσαμε, επίσης, με τον Πρωθυπουργό τις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα τις εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας. Τονίσαμε τη σημασία της αναβάθμισης αυτού του διαλόγου σε στρατηγικό επίπεδο. Τέλος, συμφωνήσαμε να προωθήσουμε από κοινού μια σειρά από δράσεις που έχουν δρομολογηθεί σε πολλούς τομείς, διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομία, το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό, αλλά και την ενέργεια. Θα ήθελα, λοιπόν, γι` άλλη μια φορά, να εκφράσω τη χαρά μου γι` αυτή την επίσκεψή σας. Τη χαρά μου γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που Γεωργιανός πολίτης, ο Πρωθυπουργός εν προκειμένω, έχει την ευκαιρία να εγκαινιάσει, μ’ αυτή την επίσκεψη, το ταξίδι χωρίς βίζα. Και να πω ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική αρχή που πιστεύω ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο, τόσο στις σχέσεις της Γεωργίας με την Ε.Ε., όσο, όμως, και στις σχέσεις Ελλάδας με τη Γεωργία. Και να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οι σχέσεις των δύο χωρών μας θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς προς αμοιβαίο όφελος.
ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΚΒΙΡΙΚΑΣΒΙΛΙ
Είναι μεγάλη μου χαρά που αυτή τη σημαντικότατη ημέρα για τη Γεωργία, πραγματοποιώ την πρώτη συμβολική επίσκεψη στη χώρα σας, στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Σε μια χώρα με την οποία μας συνδέουν μακροχρόνιες φιλικές και πολιτισμικές σχέσεις. Σήμερα, στους πολίτες της χώρας μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις χώρες Σένγκεν και αυτή είναι μια ιστορική ημέρα. Η Γεωργία κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να το επιτύχει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας. Κατά την Προεδρία της Ελλάδας υπογράφτηκε η Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφερθήκατε και εσείς ο Επίτροπος Αβραμόπουλος συνέβαλε σημαντικά στην ολοκλήρωση του διαλόγου περί κατάργησης της βίζας, μεταξύ της Γεωργίας και της Ε.Ε..
Η σημερινή επίσκεψη έχει άλλη μια συμβολική πλευρά. Μαζί μου βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα οι φοιτητές της χώρας μου, η νέα γενιά της Γεωργίας. Η κατάργηση της βίζας στις χώρες Σένγκεν θα συμβάλλει στην ευημερία και στην εξέλιξη της νεολαίας, καθώς και του κάθε πολίτη της Γεωργίας, συμπεριλαμβανομένων και των συμπολιτών μας στις κατεχόμενες περιοχές της Γεωργίας. Πιστεύω βαθύτατα ότι αυτή η γενιά έχει λαμπερό μέλλον και θα μπορέσει να συνεχίσει επάξια την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, η οποία φρονώ ότι οπωσδήποτε θα μας οδηγήσει στον στόχο, που λέγεται επιστροφή στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια.
Δράττομαι της ευκαιρίας και θέλω να σας συγχαρώ για την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Επίσης, να αναφέρω ότι γιορτάζουμε την 25η επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γεωργίας και της Ελλάδας. Οι σχέσεις, όμως, αυτές θεμελιώνονται πάνω σε δεσμούς χιλιετιών. Αυτές οι μακραίωνες σχέσεις αποτελούν ιδιαίτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για την επίτευξη αμοιβαίων στόχων και να τις ενισχύσουμε προς όφελος των πολιτών μας.Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Γεωργίας και της Ελλάδας είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Ελλάδα, η οποία πάντοτε υποστηρίζει τη Γεωργία και τις ευρωπαϊκές μας φιλοδοξίες.
Αναφορικά με τη σημερινή μας συνάντηση: Μαζί με τον Έλληνα ομόλογό μου, κύριο Αλέξη Τσίπρα, συζητήσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές της διμερούς συνεργασίας. Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση πολιτικού διαλόγου σε υψηλό επίπεδο. Δώσαμε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς και κυρίως στη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση και οι δύο χώρες έχουν αρκετά μεγάλο δυναμικό και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια.
Θα ήθελα να σημειώσω με ικανοποίηση ότι η Γεωργία και η Ελλάδα έχουν ιδιαίτερα αποτελεσματική συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Συνεργάζονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των δύο χωρών.
Θα ήθελα να χαιρετήσω το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από την ελληνική πλευρά σχετικά με την ανταλλαγή της εμπειρίας, που έχει αποκομίσει η Γεωργία στον τομέα των επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οργάνωσης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Πάνω σε αυτό πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη της κυρίας Γεροβασίλη στη Γεωργία και είχαμε πάρα πολύ σημαντικές συνομιλίες.
Ακόμη μια φορά θα ήθελα να υπογραμμίσω τη συμβολική πολιτική και πρακτική σημασία της κατάργησης της βίζας, που θα προκαλέσει την αύξηση του τουρισμού, τη διευκόλυνση στην επικοινωνία των λαών, τη σύσφιξη των επιχειρηματικών και άλλων συνεργασιών, καθώς και τη θεμελίωση και ενίσχυση των ευρωπαϊκών αξιών και ιδεών στη Γεωργία. Η κατάργηση της βίζας αποτέλεσε σημαντική ώθηση στην επιτυχή πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και θετικών αλλαγών στη χώρα μου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την υποχρέωσή μας, η οποία πηγάζει από την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων. Δρομολογούμε σειρά ενεργειών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πιστή τήρηση των προϋποθέσεων της απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Γεωργίας. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιείται εντατική καμπάνια, με στόχο την ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που συνδέονται με την κατάργηση της βίζας.
Ο στόχος μας είναι αμετάκλητος. Συνεχίζουμε δραστικά τις μεταρρυθμίσεις, τηρώντας πλήρως τους όρους της Συμφωνίας Σύνδεσης και καθιερώνουμε στη χώρα τα αρτιότερα πρότυπα της Ε.Ε.. Στόχος που αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης της Γεωργίας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ της Γεωργίας και της Ελλάδας υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική πολιτισμική βάση, κάτι που μας δίνει το κίνητρο να γίνουν οι σχέσεις μας σε όλους τους τομείς ακόμη πιο βαθιές, να συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς. Ήταν χαρά μας που φιλοξενήσαμε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στη Γεωργία. Τέλη Μαΐου η επίσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής από τη Γεωργία στην Αθήνα, είναι ένα άλλο ξεκίνημα, το οποίο θα συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Ευχαριστώ θερμά τον Έλληνα ομόλογό μου για τη σημερινή ιδιαίτερη φιλοξενία και ευελπιστώ ότι η σημερινή ημέρα θα συμβάλλει δραστικά στη σύσφιξη των σχέσεων των λαών μας.

 

 


Σελίδα 10 από 1901
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση