ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού Εργασίας με τη γερμανίδα ομόλογό της

Τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού Εργασίας με τη γερμανίδα ομόλογό της.

axtsioglou

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andrea Nahles, είχε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η συζήτηση, διάρκειας 30 λεπτών, διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα.

 

Η υπουργός επισήμανε στη γερμανίδα ομόλογό της ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:

- Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,

- Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και

- Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

 

Θετική ήταν η ανταπόκριση της κυρίας Andrea Nahles αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

 

Οι υπουργοί Εργασίας των δύο χωρών συμφώνησαν να υπάρχει μεταξύ τους ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

 
Κυπριακό, Με θέματα Διακυβέρνησης ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

Κυπριακό, 

Με θέματα Διακυβέρνησης ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
 
8d3fb-gva talks2
Με τα ζητήματα που αφορούν το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σήμερα στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Κατά τη σημερινή ημέρα έχει προγραμματιστεί, επίσης, οι δυο ηγέτες να συζητήσουν θέματα ΕΕ και Οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υπό την αιγίδα των ΗΕ συναντήσεις τους στο Παλάτι των Εθνών θα πραγματοποιηθούν από τις 0900 μέχρι τις 1300 τοπική ώρα και από τις 1800 μέχρι τις 2030.
 
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του σώματος που τον συνοδεύουν στη Γενεύη για την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων των δυο πλευρών στη Γενεύη κατά την οποία έγινε συζήτηση για το Περιουσιακό, σύντομη συζήτηση για τη Διακυβέρνηση και braistorming για τα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.
 
Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

image2-1024x683

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Παρουσίασα στον κ.Τσίπρα την πρόταση του Ποταμιού για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας γιατί η συνεννόηση στα εθνικά θέματα πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην είναι ευκαιριακή.


Σε ότι αφορά το Κυπριακό είχαμε μια διεξοδική συζήτηση. Εκτός των άλλων η συνάντησή μας συνέπεσε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ.Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, και ο Πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις απόψεις της τουρκικής πλευράς. 

 

Για εμάς τα πράγματα ήταν και είναι ξεκάθαρα. Στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των ηγετών της Κύπρου για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη μιας ενιαίας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ανάγκη από εγγυήτριες δυνάμεις ούτε από στρατεύματα κατοχής».

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση εδώ καθώς και τον διάλογο που προηγήθηκε με τον Πρωθυπουργό κατά την άφιξή του Επικεφαλής του Ποταμιού στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 
Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την συναντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την συναντηση  με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

MITSOTAKIS

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γίνεται την ημέρα που ξεκινούν στη Γενεύη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.
 
Η δική μας θέση είναι γνωστή.
 
Απαιτείται λύση, καθώς συνεχίζεται για 43 χρόνια η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.  
 
Στις μέχρι σήμερα συζητήσεις έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος.
 
Όμως, παραμένουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες και αποκλίσεις. 
 
Ελλάδα και Κύπρος θέλουν λύση.  Όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση λύσης. 
 
Υπάρχουν σαφείς όροι και ξεκάθαρες προϋποθέσεις.
 
Χρειάζεται λύση που θα αντέξει στο χρόνο. Λύση λειτουργική και βιώσιμη. Σύμφωνη με το διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. 
 
Λύση σταθερότητας και ειρήνης, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απολαμβάνουν τους καρπούς της ευρωπαϊκής συμμετοχής  χωρίς κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων.
 
Τέτοιες λογικές δεν μπορεί να υπάρχουν σε μια επανενωμένη Κύπρο, κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σε αυτήν την δύσβατη πορεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει τη στήριξή μας για να επιτευχθεί μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά.   
 
Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταβάλλει μεγάλη και επίμονη προσπάθεια. 
 
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη στάση της άλλης πλευράς. Οι δηλώσεις αδιαλλαξίας εντείνονται ειδικά τις τελευταίες ημέρες και ενώ εισερχόμαστε στο πιο κρίσιμο στάδιο αυτής της προσπάθειας. 
 
43 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή και κατοχή, η Κύπρος δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον».

 


Σελίδα 10 από 1854

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση