ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Τροπολογίες Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Έκθεση Προόδου της Αλβανίας για την ένταξή της στην Ε.Ε

Τροπολογίες Μανώλη Κεφαλογιάννη

στην Έκθεση Προόδου της Αλβανίας για την ένταξή της στην Ε.Ε.

 

kefalogiannis

 
Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρότεινε σειρά σημαντικών τροπολογιών στην Επιτροπή επί του κειμένου της Έκθεσης Προόδου της Αλβανίας.
 
Οι τροπολογίες αυτές αναφέρονται στις σχέσεις καλής γειτονίας, στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. 
 
            Συγκεκριμένα,  μεταξύ άλλων προτείνονται:
 
- Η σημασία της διασφάλισης των σχέσεων καλής γειτονίας και η ανάγκη αποφυγής πράξεων και δηλώσεων που επηρεάζουν αρνητικά αυτές τις σχέσεις.
 
- Η προστασία όλων των μειονοτικών δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένων της θρησκευτικής ελευθερίας και της περιουσίας σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας,  η ανάγκη νέας νομοθεσίας που θα σεβαστεί την αρχή του αυτοπροσδιορισμού, θα εμπεδώσει το κράτος δικαίου και θα ενισχύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα και το αίσθημα δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες, πρέπει να αποτελούν καίριες προτεραιότητες της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας.
 
- Η καταπολέμηση της διαφθοράς, της παραγωγής και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του Α.Ε.Π. της Αλβανίας απαιτούν ενίσχυση των προσπαθειών των αρμοδίων Αρχών καθώς και εντατικοποίηση της διεθνούς και περιφερειακής συνεργασίας της Αλβανίας.

 

 
Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Ά. Μέρκελ, και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Φ. Ολάντ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Ά. Μέρκελ, και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Φ. Ολάντ

TSIPRAS

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.

Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

 
Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ:

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ:

Image1

"Αυτοί που πυροβόλησαν το ξημέρωμα στα Εξάρχεια δεν ξεκίνησαν την "καριέρα" τους με καλάσνικοφ. Έφτασαν μέχρι εκεί νιώθοντας ασύδοτοι και ατιμώρητοι. Και κυρίως, διαπιστώνοντας ότι η πολιτεία, η κοινωνία, όλοι μας, αποφύγαμε να τους αποκαλέσουμε με το όνομά τους, αυτό που είναι: Δολοφόνοι. Τελεία και παύλα.

Έχω υπενθυμίσει αρκετές φορές τη θεωρία του "σπασμένου παράθυρου". Αν δείξεις ανοχή σε κάποιον που καίει έναν κάδο απορριμμάτων, αύριο θα κάψει ένα τρόλεϊ και μετά ένα σπίτι. Τα ζούμε αυτά στην Αθήνα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Στην τελευταία συνάντησή μου με το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, του πρότεινα να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο μηδενικής ανοχής απέναντι σε αυτούς που δυναμιτίζουν τη ζωή στις γειτονιές μας. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα, όλοι όσοι εκπροσωπούν τους κατοίκους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να εμπλακούμε και να δεσμευτούμε όλοι. Και να στηρίξουμε τελικά ένα κίνημα "μηδενικής ανοχής" σε κάθε πράξη που απειλεί τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Άλλωστε όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί, όλοι αυτοί - από τους χουλιγκάνους που καίνε μέχρι τους δολοφόνους που πυροβολούν - τους "κανονικούς" ανθρώπους απειλούν, φοβίζουν, καταστρέφουν. Οι "μεγιστάνες" - για να χρησιμοποιήσω έναν προσφιλή όρο στους χουλιγκάνους - έχουν τα δικά τους συστήματα ασφαλείας και το πολύ πολύ να διαγράψουν οριστικά από τα δρομολόγιά τους κάποιες περιοχές της Αθήνας.

Σκέφτομαι, όλοι μας σκεφτόμαστε, τον αστυνομικό με τα τρία παιδιά που τραυματίστηκε από το καλάσνικοφ. Ένα παιδί της διπλανής πόρτας. Έναν από όλους αυτούς που από το '97 μπαίνουν στην αστυνομία μέσω των πανελλαδικών και όχι με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Και χθες ήταν ένας μανάβης, προχθές ένα παιδί μεταναστών, πιο παλιά ένας φοιτητής, ένας περιπτεράς...

Ας πάψουμε λοιπόν να λέμε κενές κουβέντες και ας απαντήσουμε. Με το χάος ή με τους πολίτες; Με το φόβο ή με τη ζωή; Αν δεν το απαντήσουμε τώρα, πότε; Τι περιμένουμε; Ερειπωμένες γειτονιές ή κηδείες;" 

 
Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση εδώ
 
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργο Στασινό

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργο Στασινό .

KM 6 2

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), κ. Γιώργο Στασινό, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. 
 
            Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί με την εγγυοδοσία του ΤΜΕΔΕ καθώς και για το ότι το 80% του κλάδου δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα.
 
            Για την εγγυοδοσία του ΤΜΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να μεταβιβαστεί στο Ταμείο το σύνολο της περιουσίας που απαιτείται για την κανονική λειτουργία της εγγυοδοσίας του.
 
            Για το γεγονός ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να δοθεί παράταση για την πληρωμή των εισφορών του δεύτερου εξαμήνου του 2016 και να διακανονιστούν οι παλιές εισφορές. 
 

 


Σελίδα 9 από 1854

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση