ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Επικήδειος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εξόδιο Ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη(φωτογραφίες)

Επικήδειος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
στην Εξόδιο Ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού 
και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη(φωτογραφίες)

 

 resized DIM5071

 
  
Όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του.
 
Ένα μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων. Πέντε κυπαρίσσια, λίγα λουλούδια κι ένα πέτρινο εκκλησάκι. 
 
Ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε, βέβαια, καμία πολυτέλεια.

resized DIM5409
 
Ένας ανυποψίαστος περαστικός δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ένας σπουδαίος άνδρας κείτεται εκεί.
 
Όμως, αυτό ήθελες. Δεν είχες ανάγκη από κάτι παραπάνω. 
 
Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. 
 
Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου, τον «Κοπέρνικο», όπως χαριτολογώντας την αποκαλούσες.

resized DIM5486
 
Και, βέβαια, με θέα παντοτινή το αγαπημένο σου Ακρωτήρι. Και με συντροφιά τα Λευκά Όρη. 
 
Εκεί που περπάτησες αγέρωχος με την κατσούνα σου. Εκεί που έκανες τα πρώτα σου πολιτικά βήματα, διδάσκοντας γενναιότητα, αλλά μαζί και φρόνηση.


 resized DIM5534
Και στερνή σου επιθυμία, όταν με δυσκολία πια έβγαινε η φωνή σου, ήταν να μην σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου, αλλά να φυτέψουμε στη μνήμη σου ένα δάσος στα βουνά της Κρήτης.
 
Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. 

resized DIM5552
Αλλά και μιας γενιάς που δεν έμεινε ποτέ από αντοχή, που ένιωσε μέσα της βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστεψε σ' αυτές.
 
Μιας γενιάς για την οποία τίποτα δεν έδειχνε αδύνατο ή ακατόρθωτο. 

resized DIM5564
 
Και σήμερα, που η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης, τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν....  
 
Είχες, άλλωστε, απόλυτη επίγνωση ότι η Ιστορία δεν γράφεται με τα «αν» και ότι ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω. 
 
Γι' αυτό και το βλέμμα σου ήταν πάντα εστιασμένο στο μέλλον. Κοιτούσες μπροστά και μακριά κι αυτή ήταν η δύναμή σου.
 
Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως, εξάλλου, αειθαλής υπήρξες και εσύ. Και το παράδειγμά σου είναι οδηγός για όλους μας.

resized DIM5386
 
Να λέμε την αλήθεια και να μην κολακεύουμε το λαό. Να σεβόμαστε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.  Και ειδικά το Κοινοβούλιο, το οποίο τόσο πολύ αγάπησες.
 
Να επιδιώκουμε την ενότητα και όχι το διχασμό. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης.
 
Απλές κουβέντες που ενσταλάχτηκαν μέσα σου στη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής, μιας ζωής πολυκύμαντης και συναρπαστικής. 

resized DIM5292
 
Σε ικανοποιούσε και σε στεναχωρούσε, ταυτόχρονα, που ήσουν μπροστά από την εποχή σου και που δικαιώθηκες εν ζωή.
 
Σε ικανοποιούσε, αλλά δεν σου αρκούσε.
 
Και δεν σου αρκούσε, όχι γιατί ήσουν ματαιόδοξος, το αντίθετο. Αλλά γιατί ήξερες ότι το κακό το οποίο πάλεψες μια ζωή, είναι πάντα ζωντανό.
 
Ο λαϊκισμός, ο φθόνος, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός παραμένουν, δυστυχώς, θλιβεροί συνοδοιπόροι της ιστορικής μας διαδρομής. 

resized DIM5177
 
Και τώρα, στη δική μας γενιά περνά το χρέος να αντιμετωπίσουμε το λαϊκισμό, το φθόνο, τη μισαλλοδοξία, το διχασμό. 
 
Γι' αυτό και σου άρεσε τόσο πολύ να μας θυμίζεις τους στίχους του αγαπημένου σου Κωστή Παλαμά: «Χρωστάμε εις όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». 

resized DIM5139
 
Μεγάλο το βάρος, μεγαλύτερη η ευθύνη.
 
Αλλά, πάνω από όλα, η συμβουλή σου σε εμάς τους νεότερους ήταν πολύ απλή:   
 
Να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να ξεκινάτε πάντα με διάθεση να τους βοηθήσετε.
 
Γιατί πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν, υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, που άγγιξε πολλές ψυχές. 

resized DIM5193
 
Και πίσω από τα πρωτόκολλα και τις τιμές που με κάθε επισημότητα σου αποδίδει σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία, χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό.
 
Γιατί πέτυχες αυτό που μας παρότρυνε ο ποιητής όταν γράφει: «Να μιλάς μπορείς με το λαό κι ωστόσο να κρατάς την αρετή σου ... μη χάνοντας το απλό φέρσιμό σου». 

resized DIM5250
 
Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι, όταν ήμασταν εξόριστοι τα χρόνια της Δικτατορίας, να με πηγαίνεις με το μετρό στο Παρίσι. Καθώς μεγάλωνα, δεν είχες πολύ χρόνο να μου διαθέσεις. 
 
Είχες, όμως, τη γενναιότητα να κοντύνεις εσύ, καθώς εγώ ψήλωνα, έτσι ώστε η σκιά σου να μην είναι πολύ βαριά επάνω μου. 

resized DIM4931
 
Και καθώς τα χρόνια πέρασαν, βρήκαμε αυτήν την όμορφη ισορροπία, που μας επέτρεπε να έχουμε το δικό μας ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας. 

resized DIM5279
 
Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες. Κι αυτό κάπως μαλακώνει τον πόνο.  
 
Αφήνεις πίσω σου το πιο ωραίο και σημαντικό: Μια μεγάλη, μια ενωμένη οικογένεια. Τέσσερα παιδιά, δεκατρία εγγόνια, δεκατρία δισέγγονα και δύο ακόμα που δεν θα προφτάσεις να γνωρίσεις. 

resized DIM5003
 
Για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, ήσουν η κολώνα του σπιτιού, ένας βράχος σταθερότητας στον οποίο όλοι βρίσκαμε καταφύγιο, για τις μικρές ή μεγάλες μας ανησυχίες.

resized IMG 7595
 
Μας έδειξες ότι η ζωή είναι ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και πως το αληθινό μέτρο της επιτυχίας είναι να μπορούμε να σηκωνόμαστε ξανά, όταν πέφτουμε.
 
Μας έμαθες να νιώθουμε αυθεντικοί και να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που πραγματικά είμαστε. Αλλά δεν μας επέτρεπες ποτέ να ξεχάσουμε ότι, μαζί με τα προνόμια, έρχονται υποχρεώσεις και μια μεγάλη ευθύνη.

resized IMG 7919
 
Θα έρθει η ώρα που η γλυκιά σου ανάμνηση θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, πριν τρέξουν τα δάκρυα από τα μάτια μας. Αλλά όχι ακόμα.
 
Σήμερα, ολόκληρη η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κρήτη, στέκεται σιωπηλή και βουρκωμένη μπροστά σε έναν άνδρα σπουδαίο, που ξεκινάει το τελευταίο του ταξίδι.

resized IMG 7853
 
Όπως πάντα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του.
 
Και ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον υποδεχθεί. 
 
Καλό σου ταξίδι.

resized DIM5032

resized DIM5122resized DIM4796resized DIM4836resized DIM4856resized DIM4910resized DIM4916

 

resized DIM5081

 

resized DIM5326resized DIM5379

resized IMG 7565resized IMG 7571resized IMG 7575resized IMG 7580resized IMG 7595resized IMG 7597resized IMG 7603resized IMG 7616resized IMG 7625resized IMG 7640resized IMG 7659resized IMG 7788resized IMG 8193resized IMG 8207resized MG 7546resized IMG 7597resized MG 7482resized DIM5576

 

 

 
Το λαΐκό προσκύνημα στη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Το λαΐκό προσκύνημα στη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ.
Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

resized IMG 7633

resized IMG 7571

resized IMG 7575

 

resized IMG 7580

resized IMG 7565

resized IMG 7595

resized IMG 7600resized IMG 7603resized IMG 7616resized IMG 7625resized IMG 7640resized IMG 7645resized IMG 7659resized DIM4451resized DIM4460resized DIM4465resized DIM4475resized DIM4483resized DIM4494resized DIM4496resized DIM4515resized DIM4518resized DIM4523resized DIM4529resized DIM4556resized MG 7482resized MG 7503resized MG 7513resized MG 7535resized MG 7539resized MG 7544resized MG 7546resized MG 7548

 
Νέα της Συνόδου - Βρυξέλλες, 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2017

Νέα της Συνόδου - Βρυξέλλες, 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2017

 
 EKLOGO

 

Η καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την πρόσφατη αύξηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής την Τετάρτη το απόγευμα. Την Πέμπτη, θα υιοθετήσουν ψήφισμα για τον αντισημιτισμό και ξεχωριστό ψήφισμα για τις προτεραιότητες του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 


Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Τσεχία

Ο κίνδυνος πολιτικών παρεμβάσεων στα τσέχικα μέσα ενημέρωσης θα συζητηθεί από τους ευρωβουλευτές με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Πέμπτη.

 


Ψηφοφορία για τη μείωση του ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books)

 

 

Οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα τα ηλεκτρονικά βιβλία εάν το EK συμφωνήσει να επιτρέψει στα κράτη μέλη να μειώσουν τον ΦΠΑ, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με αυτόν που επιβάλλεται στα έντυπα βιβλία.

 

 

 
Την Τήλο επισκέφθηκε χθες 29/5/2017 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Στρατηγό Ρόδου Νίκο Χιονή.

Την Τήλο επισκέφθηκε χθες 29/5/2017 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Στρατηγό Ρόδου Νίκο Χιονή.

resized ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΚΑΜΜΑ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο, συνομίλησε με δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποσχέθηκε να βοηθήσει στην επίλυση θεμάτων που ταλανίζουν χρόνια το νησί μας.

Στο καλωσόρισμα της η Δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, ανέφερε ότι σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της Πατρίδας μας, όπου δοκιμάζονται οι Εθνικές Αντοχές και είναι στόχος προς κατάκτηση η Ισονομία, η Ισοπολιτεία και η Δημοκρατία, η επίσκεψη του κ. Καμμένου είναι πράξη μεγάλης αξίας γιατί ο Υπουργός με την πολυετή πολιτική δραστηριότητα του και ιδιαίτερα με την προσφορά του στην Ακριτική Τήλο, έδωσε την δυνατότατα στην παραμεθόριο που ζούμε για ανάπτυξη και προοπτική. Δεν ξεχνά κανένας Τηλιακός τους αγώνες που έδωσε μαζί με τον αείμνηστο Τάσο Αλιφέρη για την τα δικαιώματα των νησιωτών και πολύ περισσότερο βέβαια ότι επί θητείας του στο ΥΕΝ θεσμοθετήθηκε η τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή της Τήλου! Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, το ΔΣ του Δήμου μας ομόφωνα αποφάσισε να ανακηρύξει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Τήλου εκτιμώντας ότι στο πρόσωπό του τιμά όλους τους αγώνες και τις πολιτικές που είχε, έχει και θα έχει ανάγκη ο Τόπος μας.

resized ΣΧΟΛΕΙΟ-ΟΛΟΙ

Τιμήθηκε και για την προσφορά του στο νησί ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ένας εξαίρετος Άνθρωπος που έφερε ακόμη πιο κοντά στους Ακρίτες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, δίνοντάς μας μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, συνομίλησε με τους ωφελούμενους πρόσφυγες στα αγγλικά και στα ελληνικά (!), τραγούδησε μαζί με τα προσφυγόπουλα και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εθελοντές του Κέντρου συγχαίροντάς τους για την εξαιρετική δουλειά. Κατόπιν εγκαινιάστηκε το Σχολείο το οποίο υποσχέθηκαν με τον Πρωθυπουργό κατά την τελευταία επίσκεψη τους στο νησί της Τήλου και κατασκευάστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά την ομιλία του ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος που για μια ακόμη φορά η Τήλος πρωτοπορεί και διδάσκει, όπως έγινε με τη νησιωτικότητα, δείχνει πως μια κοινότητα, ένα έθνος, που είχε στο παρελθόν πολλούς πρόσφυγες μετά από πολέμους αγκαλιάζει ανθρώπους που ζήτησαν βοήθειά φεύγοντας από μία ζώνη πολέμου και τρομοκρατίας, από τα σπίτια τους στα οποία επιθυμούν να επιστρέψουν.  Αποτελεί παράδειγμα, το πώς οι κάτοικοι της Τήλου, με τη συνδρομή βεβαίως της δημοτικής αρχής, αγκάλιασαν τις οικογένειες αυτές και σήμερα μιλάμε για μία συμβίωση που αποτελεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

resized IMG 1577
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν να οργανωθεί αυτός ο οικισμός αλλά και τους δασκάλους και τους καθηγητές και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουν αρχίσει να δίνονται τα πρώτα πτυχία έπειτα από την δουλεία που έχει γίνει στο Κέντρο. Ευχήθηκε στα παιδιά όταν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους να θυμούνται την Ελλάδα με αγάπη και δήλωσε βέβαιος για αυτό.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τόνισε, ότι η Συρία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια στην Κύπρο όταν έγινε η τουρκική εισβολή αλλά ούτε και όταν εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους οι Έλληνες κατά την καταστροφή της Σμύρνης, τα καράβια που φιλοξένησαν τους πρώτους Έλληνες πρόσφυγες ήταν της Συρίας όταν κάποια ευρωπαϊκά κράτη, με παρουσία του στόλου τους εκεί, τους χτυπούσαν με τα κουπιά για να τους απομακρύνουν.

Κλείνοντας ο Υπουργός είπε ότι «Θέλω από την Τήλο να στείλουμε ένα μήνυμα, όπου υπάρχει λογική και ανθρωπιά μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί και με μεγάλη χαρά θα εγκαινιάσουμε μαζί το σχολείο και εύχομαι να επιστρέψετε σύντομα στα δικά σας σχολεία, στα δικά σας σπίτια, στις δικές σας πόλεις, όπου με ΕΙΡΗΝΗ θα μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας»

 


Σελίδα 9 από 1653
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση