ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή.

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή.

resized DIM0459
 
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.
 
Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:
 

 • Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

 

 • Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.

 

 • Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 resized DIM0466
Κοινή εκτίμηση των δύο Πολιτικών Αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία.
 
Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς.
 
Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
 
Προτεραιότητα και για τους δύο Αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.
 
Για όλα αυτά, κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του.

resized DIM0481

resized DIM0517resized DIM0538resized DIM0561resized DIM0474

 
Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος - Σύνοδος Ολομέλειας

Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος - Σύνοδος Ολομέλειας 

 moschovisi

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών απήυθυνε, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ΕΚ σήμερα το απόγευμα, έκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη. Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.


Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που είναι επιζήμια για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία και να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας. Αναφέρθηκε στα εκκρεμή ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας και το πακέτο μέτρο για τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ο κ. Μοσκοβισί αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας σημειώνοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια προσαρμογή και ζήτησε να μην ξεχαστούν αυτά τα επιτεύγματα.


Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ζήτησε την ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση ενώ αρκετοί σημείωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πολλοί αναφέρθηκαν στη ζημιά που προκαλείται από τις καθυστερήσεις και αρκετοί ομιλητές σημείωσαν τις επιπτώσεις των μέτρων στην κοινωνική δομή της χώρας.


Πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές συμμετείχαν στη συζήτηση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη εδώ (σύντομα διαθέσιμη).


Απουσία Ντάισελμπλουμ


Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών έκανε ειδική μνεία στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση, ενώ κάποιοι τον κάλεσαν να ζητήσει συγνώμη από τις γυναίκες και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης για τα πρόσφατα προσβλητικά του σχόλια στον Τύπο. Πολλοί ευρωβουλευτές μάλιστα του ζήτησαν, για ακόμη μία φορά, να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup.

 

Ιστορικό

 

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση. Ο ίδιος απέστειλε επίσημη επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούσε να παραστεί.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι κατήγγειλε τις συνεχείς αρνήσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραστεί στις συζητήσεις του ΕΚ και δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ στις 21 Μαρτίου, ο Ντάισελμπλουμ κλήθηκε από πολλούς ευρωβουλευτές να σχολιάσει  τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στον Τύπο.

 
To Ποτάμι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

To Ποτάμι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

resized IMG 20170402 132545

Τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης έτρεξε ο Σταύρος Θεοδωράκη μαζί με στελέχη του Κινήματος από τη Βόρεια Ελλάδα. Η ομάδα έτρεξε με την ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και σύνθημα "Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής"

resized IMG 2497-1024x683

Διαβάστε τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

Με πολλή χαρά βλέπω ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, πιο πολύ από πέρυσι και ελπίζω κάθε χρόνο να είναι πιο καλά και πιο πολύς κόσμος.
Παίζει ρόλο και ο φιλανθρωπικός σκοπός της διοργάνωσης;

Το δικό μας σύνθημα, στο κίνημά μας, όπως λέμε "είναι καλό να τρέξεις και για τους άλλους. Όχι μόνο για τον εαυτό σου". Εμείς λοιπόν τρέχουμε και για τους άλλους, και νομίζω όλοι πρέπει να τρέχουμε και για τους άλλους και στη συγκεκριμένη περίπτωση τρέχουμε όπως βλέπετε για τον πολύ μεγάλο σκοπό της δωρεάς οργάνων που είναι δωρεά ζωής.

resized IMG 20170402 120205 1

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο eεδώ

resized IMG 20170402 124405

 
Πάνος Καμμένος, Στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου.

Πάνος Καμμένος,

Στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου.
286c5-kammenos

O Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καμμένος παρευρέθηκε σήμερα, στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου, κατά την οποία τιμήθηκαν οι οικογένειες των Πεσόντων Αγωνιστών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Το Σάββατο ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Καμμένος αναχωρεί από την Κύπρο αύριο το απόγευμα.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27037

 


Σελίδα 9 από 1901
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά.
Διαμάχη Ντεπ - Σέιν, «Είναι ένας ψεύτης κατ'εξακολούθηση»: Ο Τζόνι Ντεπ στην πυρά. Δεν διαφαίνεται σύντομα τέλος στη διαμάχη ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση