ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή η Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδος- Αιγύπτου στον τουρισμό.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή η Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδος- Αιγύπτου στον τουρισμό.

 Egypt-Greece-300x240

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου».

Με το σχέδιο νόμου επικυρώθηκε το Μνημόνιο Κατανόησης που είχε υπογραφεί στις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Κάιρο, από την αρμόδια Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά και τον Αιγύπτιο τότε Ομόλογό της κ.Hisham Zaazou, σε συνέχεια των πολιτικών επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Το Μνημόνιο αποτελεί το πλαίσιο με το οποίο καλύπτονται οι ειδικότερες ενέργειες που θα απαιτηθούν στη συνέχεια με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, και καθορίζονται τα πεδία της διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Στην ομιλία της στη Βουλή, κα  Κουντουρά τόνισε ότι σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου από το 2015 με ορίζοντα τετραετίας και στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος σε δυναμικές αγορές,  η Αίγυπτος συγκαταλέγεται στις αγορές στρατηγικής προτεραιότητας. 

Επισήμανε ότι δίδεται η δυνατότητα η Ελλάδα να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των Αιγυπτίων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με σημαντικά οφέλη στην ενίσχυση των τουριστικών ροών καθώς και των εσόδων, δεδομένου ότι εκτιμάται σε περίπου 5 εκατ. ο αριθμός των Αιγυπτίων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Η κα Κουντουρά τόνισε επίσης ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικά σε αυτήν την συγκυρία για την προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και την ανάδειξη του ρόλου της ως ισχυρό πόλο έλξης  παγκόσμιου τουρισμού.

Το Μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Tην προσπάθεια διευκόλυνσης και αύξησης των τουριστικών ροών, και την ενθάρρυνση των Συνδέσμων των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων να δημιουργούν και να προωθούν τουριστικά πακέτα που συνδυάζουν επισκέψεις στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο σε αγορές τρίτων χωρών.
  • Τη συνεργασία στην διαφήμιση και προβολή για την ενθάρρυνση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής πληροφοριακού, διαφημιστικού υλικού κ αι άλλο υλικού προβολής, την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των δύο χωρών  σε τουριστικές εκθέσεις, γεγονότα, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού στις δύο χώρες,  καθώς επίσης και τη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους.
  • Τη συνεργασία με  ανταλλαγή πληροφοριών και υλικού τεκμηρίωσης στον τομέα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Την ανταλλαγή πληροφοριών  που αφορούν στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και νομοθεσία καθώς και έρευνα για την τουριστική ανάπτυξη
  • Την ενθάρρυνση της αμοιβαίας προώθησης και διευκόλυνσης των επενδύσεων 
  • Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των Ειδικών Μορφών Τουρισμού,
  • Την ανάπτυξη συνεργασιών 

Επίσης συστήνεται  Μικτή Επιτροπή Τουρισμού που θα  επιβλέπει την υλοποίηση του Μνημονίου και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσω διμερών διαβουλεύσεων και μέσω της υποβολής προτάσεων στις αρμόδιες αρχές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, η Υπουργός ενημέρωσε εκτενώς για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνολικά το 2016, τις επιτυχίες της εθνικής τουριστικής πολιτικής καθώς και για την εικόνα αύξησης στα τουριστικά πακέτα για το 2017 με βάση τα μηνύματα από τις αγορές του εξωτερικού. 

Ευχαρίστησε την πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν την προσπάθεια ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού  με εποικοδομητικές προτάσεις και γόνιμη κριτική, τόνισε ωστόσο ότι από την προσπάθεια αυτή απουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει τελευταίως επιδοθεί σε μία τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικής εικόνας και με κάθε ευκαιρία υπονομεύει τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και της χώρας. Η κα Κουντουρά, επέστησε την  προσοχή στους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι τακτικές για τον τουριστικό κλάδο- επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους-  και  κάλεσε για μία ακόμη φορά την αξιωματική αντιπολίτευση να σταθεί με ευθύνη απέναντι στον τουρισμό,  που είναι εθνική υπόθεση.

 
Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter: Για την πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης | Είμαστε στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter: Για την πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης | Είμαστε στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη

 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter

"Είμαστε στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη και των ηγετών της Κύπρου. Η νέα γενιά αλλά και η βασανισμένη γενιά της εισβολής, θέλουν λύση". 

 THEODORAKISFB
Η ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων |  Μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη
 
 
"Ένα μεγάλο βήμα πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη. Οι κορυφαίοι των Ηνωμένων εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι παρόντες για να συνδράμουν και να διευκολύνουν τους συνομιλητές να καταλήξουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ολόκληρου  του κυπριακού λαού. Προσδοκίες για μία ενωμένη και ανεξάρτητη Κύπρο, ελεύθερη από κηδεμονίες και επεμβατικές απειλές.

 

Ευχή όλων μας είναι, οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη να στεφθούν από επιτυχία και η πολυμερής διάσκεψη  που ξεκίνησε σήμερα στη Γενεύη, να  έχει ευτυχή κατάληξη  θέτοντας τέρμα όχι μόνο στην δυσπιστία αλλά και στις ανησυχίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που είναι πια ώρα να δουν επανενωμένο  το νησί τους.
 
Μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει το πολιτικό της ανάστημα και μια μεγάλη ευκαιρία για τα Ηνωμένα Έθνη να επιβεβαιώσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο  που τους έχει επιφυλάξει η ιστορία. Και,  πριν απ' όλα μία μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, για την Ελλάδα, για την Τουρκία, για ένα  ουσιαστικό  ξεκίνημα της ιστορικής πορείας προς την   εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο κι όχι μόνο. Το απαιτεί το μέλλον των λαών τους και των λαών όλης της πολύπαθης περιοχής μας."
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 140.000 ΛΙΤΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 140.000 ΛΙΤΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Dio 8767

To Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέβαλε αίτημα στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την χορήγηση πετρελαίου προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε 13 δομές φιλοξενίας στη Μακεδονία και την Ήπειρο.  Για το θέμα αυτό συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ κκ Ευστάθιο Τσοτσορό και Γρηγόρη Στεργιούλη.  Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αμέσως ανταποκρίθηκε εντάσσοντας την χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του. To πετρέλαιο θα διατεθεί άμεσα για τις ανάγκες των δομών.

Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε μετά την συνάντηση: «Ο χειμώνας εφέτος είναι ιδιαίτερα σκληρός. Οι ανάγκες για θέρμανση των δομών φιλοξενίας είναι αυξημένες. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέβαλε αίτημα στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για χορήγηση πετρελαίου.  Η άμεση ανταπόκριση των ΕΛΠΕ αποτελεί απόδειξη ανθρωπιάς και έμπρακτης αλληλεγγύης που τιμά και τον Όμιλο και την πατρίδα μας. Μπορεί να γίνει δε και παράδειγμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με την προσαρμογή των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς».

 Αναλυτικά, οι Δομές που θα διοχετευθεί το πετρέλαιο είναι οι ακόλουθες:

 

Δομές Φιλοξενίας

Θέση

Διαμ/ντες

Περιοχή

Λίτρα

1

Στρ/δο Πετροπουλάκη

Φιλιππιάδα

236

Πρέβεζα

20.000

2

Στρ/δο Τγμχ. Γ Πελάγου

Αλεξάνδρεια

422

Ημαθίας

20.000

3

Κτήμα Κορδογιάννη

Βασιλικά

210

Θεσσαλονίκη

20.000

4

Πολύκαστρο

Νέα Καβάλα

1.050

Κιλκίς

15.000

5

Στρ/δο Αναγνωστοπούλου

Διαβατά

365

Θεσσαλονίκη

15.000

6

Βιομ. Χώρος Φέσσας

Ωραιόκαστρο

698

Θεσσαλονίκη

15.000

7

Βιομ. Χώρος FRAKAPORT

Σίνδος

358

Θεσσαλονίκη

5.000

8

Βιομ. Χώρος SOFTEX

Κορδελιό

950

Θεσσαλονίκη

5.000

9

Στρ/δο Αρματωλού Κόκκινου

Αγ. Βαρβάρα

275

Βέροια

5.000

10

Βιομ. Χώρος Αλεξύλ

Δερβένι

356

Θεσσαλονίκη

5.000

11

Βιομ. Χώρος Καραμανλής

Σίνδος

200

Θεσσαλονίκη

5.000

12

Super market Ηλιάδη

Καλοχώρι

390

Θεσσαλονίκη

5.000

13

Βιομ. Χώρος ΣΙΝΑΤΕΞ

Καβαλάρι

248

Θεσσαλονίκη

5.000

 

 

 

5.758

Σύνολο

140.000

 

 
Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις ζημιές των αγροτών λόγω του χιονιά

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη

για τις ζημιές των αγροτών λόγω του χιονιά

 

 kefalogiannis

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι Έλληνες παραγωγοί λόγω του παρατεταμένου χιονιά.
 
Αναλυτικά η ερώτηση:
 
«Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τον παγετό που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα. Οι έως σήμερα αναφορές επικεντρώνονται κυρίως στους ελαιοπαραγωγούς, στους παραγωγούς εσπεριδοειδών και στους κτηνοτρόφους. 
 
Πιο συγκεκριμένα μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί εξαιτίας των ζημιών που έχουν προκληθεί στα δένδρα λόγω του παγετού. Αν και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας η ελαιοσυλλογή έχει ολοκληρωθεί, η μεγάλη καταστροφή στα ελαιόδενδρα θα έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, πλήττοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εισόδημά των ελαιοπαραγωγών μετά από την έντονη ανομβρία της προηγούμενης άνοιξης, που είχε ως αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής κατά 20%.    
 
Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών (κυρίως πορτοκαλιών) καθώς ο παρατεταμένος παγετός έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος της παραγωγής που βρίσκεται ακόμα πάνω στα δένδρα. 
 
Τέλος, αρκετοί κτηνοτρόφοι σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αναφέρουν ότι το ζωικό τους κεφάλαιο έχει υποστεί απώλειες λόγω του έντονου ψύχους.
 
Κατόπιν τούτου ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
 
- Εκτός από το σύστημα εθνικών αποζημιώσεων πως μπορεί να στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη χιονόπτωση και τον παγετό;
 
- Μπορεί να υπάρξει προνομιακή πρόσβαση για τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές σε επενδυτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης;». 
 
 

 

 


Σελίδα 7 από 1854

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση