ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

YPOLITISMOU

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών. Ταυτόχρονα επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 
Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Image1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των δικαστικών αρχών, πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, κατά την εορτή του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, η τελετή ανακηρύξεως της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε –συνοδεία της συζύγου του κας Βλασίας Παυλοπούλου- αποδεχόμενος την πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ανακηρύξεως του σε επίτιμο δημότη του Δήμου και παραλλήλως να συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας.

Κατά την άφιξή του στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγ. Βλασίου, τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ απέδωσαν τιμές αγήματα του Στρατού και της Αεροπορίας.

Ακολούθησε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συνλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστό-μου, Σύρου κ. Δωρόθεου  και του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,  του Υφυπουργού  κ. Τ. Κουίκ,  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, των Βουλευτών του Νομού κ.κ. Γ.Ψυχογιού, Μ. Θελερίτη, Γ. Τσόγκα και Χρ. Δήμα, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Π. Καλλίρη, των Δημάρχων του Νομού κ.κ. Αλ. Πνευματικού, Γ. Γκιώνη, Σπ. Σταματόπουλου και Κ. Καλαντζή, των Υποστρατήγων κ. Σ. Τσερπέ – Επιτελάρχη Α.Σ.Δ.Υ.Σ. ως εκπροσώπου Γ.Ε.ΕΘ.Α. και κ. Δ. Τριγώνη -Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, καθώς και άλλων εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης και αφού ολοκληρώθηκε, ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαν προς το Δημοτικό θέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ», όπου είχε ήδη φθάσει το σύνολο των προσκεκλημένων, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δικαστικές και τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ αυτών, και εκτός των προαναφερόμενων, σημαντικές παρουσίες ήταν αυτές του Επιτίμου Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Χ. Γεωργακόπουλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Χ.Κασσίμη, του Προέδρου του Ε.Λ.Γ.Α. κ. Φ. Κουρεμπέ, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ελ. Τσαλδάρη και των Ταξίαρχων κ.κ. Μ. Παπαδάκη- Διοικητή της Σχολής Μηχανικού, Γ. Υφαντή-Διοικητή ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου και Ευάγγ. Φωτόπουλου- Αστυν. Διευθυντή Κορινθίας.

Κατά την προσφώνηση της Α.Ε. του Προέδρου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την εξαίρετη τιμή που έκανε στην πόλη, εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος και την πολυσχιδή πολιτική, ακαδημαϊκή και κοινωνική δράση του.

Ο Πρόεδρος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε «στη σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης» και δήλωσε ότι σε αυτήν την αποστολή θα είναι στο πλευρό του Δήμου. «Όχι μόνον για λόγους συναισθηματικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εμπνέουν όποιον επισκέπτεται το δήμο σας, αλλά και για τους λόγους που, όπως διευκρίνισα ευθύς εξ αρχής, απορρέουν από την ανακήρυξή μου σ' επίτιμο δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης». 

Έκανε ιδιαίτερη και εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ξυλοκάστρου, τονίζοντας ότι «αναδίδει μία έντονη, κυριολεκτικώς ιστορική, θρησκευτική πνευματικότητα, με κυρίαρχο το "άρωμα" της Ορθοδοξίας».

Προσέθεσε δε, όσον αφορά το αρχοντικό των Νοταράδων, την εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού και την κατοικία του Καρυωτάκη, ότι θα είναι ένθερμος συμπαραστάτης και αρωγός στο εγχείρημα οριστικής διάσωσής τους.
Επεσήμανε ότι, τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, ενώ τόνισε απευθυνόμενος στους εταίρους της χώρας ότι «Πρέπει να καταλάβουν, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους».

Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δήλωσε με έμφαση: «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της».

Κατά το εθιμοτυπικό της τελετής, αποδόθηκαν στον Πρόεδρο το αργυρό κλειδί της πόλης και ένα αντίγραφο νομίσματος της Αρχαίας Πελλήνης, της περιόδου 370-322 π.Χ.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε επίσημο γεύμα από τη Δημοτική Αρχή και ακολούθως πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στην παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου, στα Άνω Τρίκαλα, όπου τον Πρόεδρο υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Ι. Μονής, Φιλοθέη Μοναχή.

Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναχώρησαν από την πόλη αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών αρχών, αλλά και από την προσήνεια και εγκαρδιότητα των κατοίκων. 

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (15:58) Korinthostv. gr

 
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Angela Merkel

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Angela Merkel.

resized IMG1

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Angela Merkel, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU. 
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Συζήτησα αναλυτικά με την Καγκελάριο Merkel για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 
 
Μετέφερα στην Καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. 
 
Μιλήσαμε για την ανεργία των νέων και για  την ακραία φτώχεια. 
 
Της μίλησα για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και  όσους χρειάζονται την αρωγή τους.
 
Είχα την ευκαιρία, επίσης, να εξηγήσω στην Καγκελάριο ότι, για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.  
 resized IMG2
Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια.  
 
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
 
Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις.  
 
Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.  
 
Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. 
 resized IMG3
Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.  
 
Στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της. 
 
Η χώρα χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. 
Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Κράτος.  
 
Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό.
 
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε».  

resized IMG4 

 
«DYO FORUM 2017» : Ανοίγουμε την Υγεία στην Κοινωνία! Μεγάλη επιτυχία του «DYO FORUM 2017» στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.

«DYO FORUM 2017» : Ανοίγουμε την Υγεία στην Κοινωνία!

 

Μεγάλη επιτυχία του «DYO FORUM 2017» στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.

resized 3 1

Ο όμιλος ΖΙΤΑ, το περιοδικό «ΔΥΟ», και 20 Επιστημονικές Εταιρείες, σε συνέχεια του 1ου επιτυχούς «DYO FORUM 2016», πραγματοποίησαν με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, το Σάββατο και την Κυριακή 11 & 12 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το «DYO FORUM 2017».

resized 5

Τις ημερίδες και την έκθεση, επισκέφθηκαν πάνω από 7.500 επιστήμονες υγείας και κοινού, με στόχο την ενημέρωση και διάδραση σε θέματα αιχμής, που αφορούν στην πρόληψη και θωράκιση της Ψυχικής και Σωματικής Υγείας των συνανθρώπων μας.

resized 1

Την εναρκτήρια τελετή και τα εγκαίνια του δεύτερου «DYO FORUM 2017», που παρακολούθησε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων και επιστημονικών εταιριών το πρωί του Σαββάτου, τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν o Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. Την παρουσίαση των στόχων του DYO FORUM αλλά και του Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας, έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΖΙΤΑ κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης.

resized 2 1

Σημαντικές ελληνικές εταιρείες αλλά και πολυεθνικές πρόβαλλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με διαδραστικά events. Συγκεκριμένα, συνολικά 20 Επιστημονικές Εταιρείες διοργάνωσαν ημερίδες προς στους επιστήμονες της ειδικότητας τους, ανοιχτές για το ευρύ κοινό, που τις παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα, στο πλαίσιο του «ΔΥΟ FORUM 2017» διεξήχθη το Συνέδριο του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, που ανέδειξε τις αναπτυξιακές προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στη χώρα. 

resized 6

resized 4 1

 


Σελίδα 6 από 1880
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση