ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Βρυξέλλες, Πέντε θέματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις Αναστασιάδη - Τσίπρα.

Βρυξέλλες,

Πέντε θέματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις Αναστασιάδη - Τσίπρα.
 
56084-tsipras-anastasiades

Πέντε ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα, και η οποία έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκος Χριστοδουλίδη.

Καταρχήν, όπως είπε “έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την δημιουργηθείσα κατάσταση πραγμάτων. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για τη απόφαση της Τουρκικής πλευράς να μην συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά εξέφρασε και την ευχή και την ετοιμότητά του όπως ο διάλογος επαναρχίσει το συντομότερο δυνατό”.

Ακολούθως, ανάφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, το επερχόμενο δημοψήφισμα και πως επηρεάζει γενικότερα την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης”.

Επιπλέον, “έγινε συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κυρίαρχο θέμα τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης”.

Στη συνέχεια, σημείωσε ο Εκπρόσωπος, “συζητήθηκαν οι επερχόμενες τριμερείς ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, όπως και άλλα κράτη. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σύντομα, εντός Μαΐου, αν θέλετε να είμαι πιο συγκεκριμένος μια νέα τριμερή συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της συνόδου των κρατών του Νότου, όπως γνωρίζεται η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, έχει καθοριστεί η ημερομηνία, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός για εκείνα τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνάντηση των κρατών του Νότου”, κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26670

 
Συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ. - Δήλωση

   Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.

resized  DIM2816
 
            Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κυρία Federica Mogherini, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg.
 resized  DIM2421
            Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Έχω αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσω εταίρους και συμμάχους για τις ανησυχίες που μας προκαλεί η πολιτική και οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω εδώ στις Βρυξέλλες, τις αναδυόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και στα Βαλκάνια, με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κυρία Mogherini, τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Tajani, τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Κωσταράκο και το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg.
 
Σε όλους εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο από την Άγκυρα και φυσικά τους ενημέρωσα για τις πάγιες ελληνικές θέσεις.
 resized  DIM2547
Για πρώτη φορά, είδαμε άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας. 
 
Τόνισα ότι υποχρέωση της πατρίδας μας είναι η νηφάλια, αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή στάση. 
 
Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να παρασυρθεί από την κλιμάκωση, που - όπως φαίνεται - επιδιώκει η τουρκική πλευρά. 
 
Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε πρόκληση αναπάντητη.
 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.
 
Στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας».
 
Τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ε.Λ.Κ., ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Mariano Rajoy.

resized  DIM2603
 resized  DIM2785resized  DIM2822

resized  DIM2824

 

 

 
Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.)

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).

resized  DIM2523

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει στα εξηκοστά της γενέθλια, σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας.
 
Η διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας για τη νεολαία, η ασφάλεια, η άμυνα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων πρέπει να είναι στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

resized  DIM2504

 
Συναντήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες.

Συναντήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες.

Photo YM Gonzales Pons and Metsola EPP 1

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας συναντήθηκε σήμερα, 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και συζήτησαν το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος του 2016.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Επίτροπο για τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε στις κοινές τους προσπάθειες για την παράταση, για ακόμη μία χρονιά, του προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε επισκέπτες από την Τουρκία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εξάλλου συμφωνήθηκε ότι στις 16 Μαρτίου, ο κος Μουζάλας μαζί με τους κκ. Αβραμόπουλο και Αμπέλλα, Υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων της Μάλτας, χώρας που ασκεί για αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ, θα επισκεφθούν τη Λέσβο προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.

Photo YM Gianni Pittella SandD Papadimoulis BXL 8.3.2017 1

Ο κ. Μουζάλας συνάντησε επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του σώματος και επικεφαλής της Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κο Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας κ. Τζάνι Πιτέλα. Συνάντηση είχε και με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Εστεμπάν Γκονζάλες Πόνς.

Ενημέρωσε τους δυο επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό στη χώρα μας. Εξέφρασε και σε εκείνους την αντίθεσή μας με την ιδέα της ευέλικτης αλληλεγγύης που προωθείται στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και με το νέο σχέδιο κανονισμού για το Δουβλίνο και παρουσίασε τις αντιπροτάσεις μας τις οποίες τους ζήτησε να προωθήσουν στα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

 

 Αύριο, 9 Μαρτίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συναντηθεί και με την κα Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Επίσης θα μιλήσει και θα έχει ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Δημοσίων Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές που χειρίζονται τα θέματα ασύλου προκειμένου να υποστηρίξει και σε εκείνους τις ελληνικές θέσεις.

 

 


Σελίδα 6 από 1890
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση