ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Παρεμβάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας.

Παρεμβάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας.

 DIM0002β

Πρώτη παρέμβαση

 

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, χθες στις 10:00, σας επισκέφτηκα και σας παρέδωσα μια εξασέλιδη επιστολή, με την οποία παρουσιάζω αναλυτικά τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο νομοθετεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Στάθηκα ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάθεσης εκπρόθεσμων τροπολογιών, είτε βουλευτικών, είτε υπουργικών, χωρίς καμία έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι οποίες γίνονται αποδεκτές,  χωρίς καμία απολύτως εξήγηση  από τους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Μισή ώρα μετά, πήγατε προσωπικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συμφωνήσατε ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα με την κατάθεση των εκπρόθεσμων τροπολογιών. Μία ώρα μετά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την ίδια τροπολογία, που είχε κατατεθεί πριν από έναν χρόνο, η οποία γίνεται αποδεκτή μισή ώρα μετά  από την αρμόδια   Υφυπουργό και το βράδυ από τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.

 

Δεν θα σταθώ στο περιεχόμενο  της τροπολογίας, αν και προφανώς εγείρει πολλά ερωτηματικά, γιατί αυτή τη στιγμή διαγράφονται πρόστιμα από λαθρεμπόριο. Ποια είναι η επιβάρυνση κατά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Γιατί, εν πάση περιπτώσει,  αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση  από την Κυβέρνηση.

 

Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά, σας καλώ να προστατέψετε το κύρος του Κοινοβουλίου. Σας καλώ να ζητήσετε από την Κυβέρνηση, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν παίρνει τη πρωτοβουλία, να αποσύρει την τροπολογία, να το κάνει με δική σας παρότρυνση.

 

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση, κύριοι συνάδελφοι. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στη Βουλή. Και, αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε  με αίσθημα καθήκοντος, τουλάχιστον μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που επείγονται να γίνουν καθεστώς.

 

Κύριε Πρόεδρε, προστατέψτε το κύρος του Κοινοβουλίου. Θα σας παρακαλούσα να τοποθετηθείτε, σήμερα στην αίθουσα, για όλα αυτά τα οποία κατήγγειλα χθες. Και, επιτέλους, καλώ την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, είτε να αποσύρει την τροπολογία, είτε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σε ποιον αφορά η συγκεκριμένη διάταξη.

Δεύτερη παρέμβαση

 

Ο τρόπος λειτουργίας του Κοινοβουλίου δεν είναι ζήτημα διαδικασίας, τα δε στοιχεία τα οποία έχω καταθέσει είναι απολύτως καταλυτικά. Κανείς δεν ισχυριζόταν ότι σε προηγούμενες Κυβερνήσεις ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής ήταν υποδειγματικός. Όμως, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Και τα στοιχεία αυτά δεν αμφισβητούνται. Και αυτό αφορά και εσάς και τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

Ερχόμαστε τώρα στην ουσία της τροπολογίας. Μα, δεν μιλήσατε για την ουσία της τροπολογίας κ. Τσίπρα. Εάν πραγματικά αυτή η τροπολογία είχε σκοπό να προστατεύσει επενδυτές οι οποίοι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου γιατί έρχεται ως βουλευτική τροπολογία ενός βουλευτή Κοζάνης; Γιατί δεν την φέρνει ο ίδιος ο Υπουργός;

 

Σας προτείνω κ. Τσίπρα μια συμβιβαστική λύση, η οποία φαντάζομαι ότι θα ικανοποιήσει και τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Θα αποσύρετε την τροπολογία, εξάλλου δεν είναι κατεπείγουσα. Αυτό φαντάζομαι ότι το πιστοποιεί και ο Υπουργός σας. Είναι μια εκκρεμότητα η οποία πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Θα την ξανακαταθέσετε ως Υπουργική τροπολογία με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και θα προσέλθουμε να συζητήσουμε για την ουσία.

 

Θα μας εξηγήσετε - μιας και θέλετε να συζητήσουμε για την ουσία - εάν αυτή η τροπολογία αφορά συγκεκριμένη επένδυση, η οποία έχει γίνει. Και αν κρίνουμε πραγματικά ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επενδυτή και υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα. Εάν δεν το κάνετε αυτό κ. Τσίπρα, υπονομεύετε και τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά εγείρονται και αυτονόητα ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη τροπολογία.

 

 

Τρίτη παρέμβαση

 

Όταν κ. Τσίπρα μιλήσατε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός από αυτό το βήμα, κλείσατε την ομιλία σας συγκινημένος, λέγοντας ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Ορίζει ή δεν ορίζει το Σύνταγμα, κ. Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους; Ναι ή όχι; Απαντήστε τώρα, αν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής το ορίζουν. Απαντήστε, αντί να κρύβεστε, με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

 

Και επειδή ήταν ξεκάθαρο - το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας - ότι αυτή η ρύθμιση αφορά συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί δεν τη λέτε; Ποια είναι; Ποια είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση την οποία αφορά αυτή η ρύθμιση; Γιατί παίζετε κρυφτούλι; Και, εν πάση περιπτώσει, είναι στην Κοζάνη η επιχείρηση αυτή; Σας ρωτώ. Είναι στην Κοζάνη; Ούτε καν ο βουλευτής στου οποίου την εκλογική Περιφέρεια είναι η επιχείρηση δεν είχε το κουράγιο να καταθέσει την τροπολογία. Σας ζητώ, λοιπόν, για άλλη μια φορά και ζητώ από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης να συναινέσουν στην πρόταση αυτή.

 

Εάν θέλουμε πραγματικά κ. Πρόεδρε να κάνουμε μια πρόοδο στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, δεν έχετε παρά να αποσύρετε την τροπολογία, να την επανακαταθέσετε με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να έρθει ο Υπουργός εδώ να εξηγήσει, με λόγια σταράτα, ποιους αφορά αυτή η τροπολογία. Αλλιώς, λυπάμαι κ. Τσίπρα, είστε υπόλογος διπλά. Είστε υπόλογος διότι υπονομεύετε με προσωπική σας ευθύνη την κοινοβουλευτική διαδικασία και είστε υπόλογος διότι αφήνετε να κρέμονται σκιές για χαριστικές ρυθμίσεις και για διαγραφές χρεών από λαθρεμπόρια που εγείρουν πολύ εύλογα ερωτήματα.  

 
Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook: Να μην αντιμετωπίζονται οι δωρητές ως φοροφυγάδες

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook: Να μην αντιμετωπίζονται οι δωρητές ως φοροφυγάδες

resized 18157403 1508477282550407 8326503636423204266 n

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε 143 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Και μετά είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Όπερα, η ανακαίνιση της παλιάς Νομικής, τα νοσηλευτήρια, η φροντίδα των παιδιών με καρκίνο, η αποκατάσταση του Αττικόν και του Απόλλωνα… Και έξω από την Αθήνα, στην Κοζάνη, ο Μαμάτσιος και ο Λασσάνης, στη Σπάρτη ο Σαϊνόπουλος, στη Θεσσαλονίκη ο Καυτανζόγλου και το ζεύγος Μπίλλη. 
«Έως το 1870, οι δωρεές 10 μόνο μεγάλων ευεργετών για το Πανεπιστήμιο, υπερέβαιναν τα κονδύλια που το κράτος είχε διαθέσει για την Παιδεία!» μας θύμισε ο Νίκος Αλιβιζάτος μιλώντας για τα 180 χρόνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. «Πολιτιστικό πατριωτισμό», τον χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Βαρβάκης, Δόμπολης, οι αδελφοί Βαλλιάνοι, Συγγρός, Μαρασλής, Αρσάκης, Τοσίτσας, Ριζάρης, Αβέρωφ...

resized 18209006 1508476989217103 1400849651787039860 o
Για να αναβιώσει όμως αυτός ο χορηγικός πατριωτισμός, που τόσο τον έχουμε ανάγκη, πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, λέει ο Νίκος Αλιβιζάτος. Ο ίδιος προκρίνει το μοντέλο της αυτορρύθμισης, με ένα Συμβούλιο Κληροδοτημάτων υπό την εποπτεία του κράτους (δες περισσότερα εδώ: http://topotami.gr/omilia-tou-nikou-alivizatou-sto-ekpa-pa…/). Να μην αντιμετωπίζονται οι δωρητές ως φοροφυγάδες. Και βέβαια να δημιουργήσουμε το αναγκαίο πνευματικό υπόστρωμα. Εδώ είναι η ευθύνη του καθενός μας, ή μάλλον του Πολίτη, όπως «διδάσκει» και ο Σταύρος Μπένος με το «Διάζωμα». 
Αλλά επί αυτού μίαν άλλη φορά.

 

 
Σύνοδος Ολομέλειας - Ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη Μαΐου

Σύνοδος Ολομέλειας - Ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη Μαΐου

DAISEMBLOUM
 

Οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων κάλεσαν στη σημερινή συζήτηση στο ΕΚ τους πιστωτές της Ελλάδας να ολοκληρώσουν σύντομα τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας για μία ακόμη φορά τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν το τέλος Μαΐου.


Προτού αναφερθεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν προσβλητικές για τη νότια Ευρώπη. «Δεν ήταν ποτέ πρόθεση μου να προσβάλω κανέναν», δήλωσε ο ίδιος.


Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών στην απολογία του κ. Ντάισελμπλουμ ήταν μικτές.


Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένες τις δηλώσεις των ομιλητών:


Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του Eurogroup


Pierre Moscovici, εκ μέρους της Επιτροπής


Françoise Grossetête, (EΛΚ, Γαλλία)


Roberto Gualtieri (Σοσιαλιστές, Ιταλία)


Notis Marias (ΕΣΜ, Ελλάδα)


Nils Torvalds (Φιλελεύθεροι, Φινλανδία)


Dimitrios Papadimoulis (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά, Ελλάδα)


Ska Keller (Πράσινοι, Γερμανία)


Marco Valli  (ΕΕΑΔ, Ιταλία)


Marco Zanni (Eυρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Ιταλία)


Jeroen Dijsselbloem, τελικές δηλώσεις


Pierre Moscovici, τελικές δηλώσεις

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

 
Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου Κυριάκος Μητσοτάκης:«Υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» (φωτογραφικό υλικό)

Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» (φωτογραφικό υλικό)

 

resized  DIM7818

 
Την πεποίθησή του ότι «υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» εξέφρασε, μιλώντας, σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου με τίτλο: «Η Δραχμή δεν (θα) είναι η λύση», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

resized  DIM7742
 
Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται και αυτό εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με την ενίσχυση εθνικιστικών και λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων. Το όραμα που συγκίνησε ολόκληρες γενιές Ευρωπαίων για μια Ευρώπη ευημερίας, ασφάλειας και δικαιωμάτων, μοιάζει να ξεθωριάζει. Το Brexit ήταν η πιο επώδυνη έκφραση αυτής της τάσης. Όσοι όμως πιστεύουμε σε αυτό το όραμα και όσοι θεωρούμε ότι τα ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα της δικής μας χώρας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε., οφείλουμε να δράσουμε εγκαίρως. Έτσι ώστε ο στόχος μιας ισχυρής Ευρώπης που εξασφαλίζει σταθερότητα, συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη να γίνει ξανά ελκυστικός. Η προχθεσινή πρωτιά και διαφαινόμενη τελική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, ήταν μια βαθιά ανάσα για όσους πιστεύουμε σε αυτές τις αξίες.  Όπως ήταν και το αποτέλεσμα των ισπανικών, των αυστριακών και των ολλανδικών εκλογών».

resized  DIM7822
 
«Το 2017», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «επανέρχονται στο προσκήνιο οι δυνάμεις της κοινής λογικής και της πολιτικής μετριοπάθειας. Αυτό είναι ασφαλώς μια θετική εξέλιξη για την Ευρώπη συνολικά. Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά χαίρομαι διπλά για την πρωτιά του Μακρόν στον πρώτο γύρο και την αναμενόμενη νίκη του στο δεύτερο γύρο. Παρά την διαφορετική μας ιδεολογική αφετηρία, η ατζέντα μας έχει πολλά κοινά στοιχεία. Λιγότερους φόρους, μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η δική μου πρόταση στον ελληνικό λαό για το νέο ελληνικό πατριωτισμό μέσα στην Ευρώπη έχει κοινές αναφορές με τη ρητορική του Μακρόν».

resized  DIM7847
 
Επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα στις γαλλικές εκλογές υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στήριξε ανοιχτά τον κ. Μελανσόν.  Ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ της κυρίας Λεπέν και του κ. Μακρόν.  Αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι αυτά που ενώνουν τα πολιτικά άκρα του εθνολαϊκισμού είναι περισσότερα από αυτά που τα χωρίζουν. Με όση αξιοπιστία συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό με άλλη τόση στάθηκε στο θέμα των γαλλικών εκλογών». 

resized  DIM7897 
Επισήμανε, εξάλλου, ότι «η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγές. Αλλαγές ουσίας και αλλαγές προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν τομείς, οι περισσότεροι και κρισιμότεροι θα έλεγα, που χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Όπως η οικονομία, με την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος, τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος διασφάλισης καταθέσεων, κ.α., η ασφάλεια, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού. Και η πατρίδα μας θα είναι η πρώτη που θα ωφεληθεί από μια ουσιαστική ευρωπαϊκή εμβάθυνση σε αυτά τα πεδία πολιτικής».

resized  DIM7913
 
«Το σημαντικό είναι ότι αρχίζει να υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του αταβιστικού εθνικισμού. Δυνάμεις που θέλουν μια πιο ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη. Δυνάμεις που αναγνωρίζουν την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να πάρουν και πάλι το πάνω χέρι. Και το ίδιο να συμβεί σύντομα και στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

resized  DIM7929
 
«Κωδικοποιώντας όλα τα πιθανά σενάρια, χρησιμοποιώντας τη συνολική διαθέσιμη οικονομική βιβλιογραφία και σχετικές μελέτες που έχουν γίνει για το κόστος εξόδου από το Ευρώ για τη χώρα μας, ο κ. Καζάκος, καταγράφει τους κινδύνους που κάτι τέτοιο εγκυμονεί. Και αποδεικνύει με απολύτως ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιλογή της δραχμής θα ήταν επιλογή εθνικής καταστροφής για τον τόπο. Μια επιλογή εθνικής απομόνωσης που θα δημιουργούσε πολλαπλά ρίσκα για τη χώρα μας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως κοινωνικά και γεωπολιτικά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

resized  DIM7948
 
«Σήμερα στην ελληνική κοινωνία συγκρούονται δύο κυρίαρχες τάσεις: Η μια εκφράζεται από τις δυνάμεις της δημιουργικής αναγέννησης. Αυτούς που επιζητούν μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός. Την υπέρβαση των αδυναμιών μας με συλλογική αυτογνωσία, αλλά και με πίστη στις δυνατότητές μας.  Η άλλη τρέφεται από τις σκοτεινές πλευρές της Ιστορίας μας. Αναπαράγει αρχαϊκά στερεότυπα, επενδύει στη διαρκή θυματοποίηση, φαντασιώνεται ηρωικές εξόδους. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις δυνάμεις να κάνουν περισσότερη ζημιά στη χώρα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 resized  DIM7962

 


Σελίδα 1 από 1901
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση