ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Σκουπίδια: Λύση σε 3 βήματα προτείνει το Ποτάμι

Σκουπίδια: Λύση σε 3 βήματα προτείνει το Ποτάμι.

113966-katharaDeytera

Η επανάληψη των σκηνών με τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να καταλαμβάνουν, επαναστατικώ δικαίω, δημόσιους χώρους, τους δημάρχους να νίπτουν τας χείρας τους (ενώ, εννοείται, καταγγέλλουν την κυβέρνηση) και την κυβέρνηση να εξαντλεί την υπομονή των πολιτών, έως ότου η «πάγια» λύση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων να επιβληθεί «εκ των πραγμάτων», αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της Ρώμης του πελατειακού κράτους. Λύση, βέβαια, υπάρχει. Αλλά κανένα από τα κόμματα που μεγάλωσαν και ζουν από το πελατειακό κράτος, δεν την προκρίνει.

Μόνο το Ποτάμι τολμά να προτείνει τρία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πάψουν οι συμβασιούχοι να είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, και οι πόλεις μας όμηροι των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι λέει:

Α) Οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στους δήμους πρέπει να πληρωθούν για την εργασία που παρείχαν. Η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την σχετική διάταξη που θα λύνει το θέμα, ώστε να μην σύρονται οι συμβασιούχοι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Β) Η κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το σύστημα προσλήψεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις: Οι Δήμοι που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν συμβασιούχους για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καταθέσουν στο ΑΣΕΠ κατάλογο με τις εν λόγω θέσεις.

Το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει την ανάγκη και θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων. Στον διαγωνισμό θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καλύπτει τα προαπαιτούμενα του περιγράμματος θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενα υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις, συμβασιούχων, οι οποίοι μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπλέον λόγω της προϋπηρεσίας τους στην εν λόγω θέση. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Γ) Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

 
Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Να σεβαστεί επιτέλους η Τουρκία την Οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας»

Μανώλης  Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ:
«Να σεβαστεί επιτέλους η Τουρκία την Οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας»
 

 

Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2017
 agia sofia exo

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ  - Βρυωνίδη με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας απέναντι στην Αγία Σοφία, ενός οικουμενικού μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Αναλυτικά η ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:
 
«Σε νέα πρόκληση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία καθώς παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (Diyanet) τελέστηκε προσευχή και αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.
 
Η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ, στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ, μεταδόθηκε, μάλιστα, από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.
 
H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter το βίντεο "σφραγίζοντας" την κάλυψη της τουρκικής Κυβέρνησης στην προκλητική αυτή κίνηση.
 
Για μία ακόμη φορά η Τουρκία δεν σέβεται την Ιστορία. Παριστάνει ότι δεν την γνωρίζει. Αγνοεί - ή κάνει πως αγνοεί - τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μπερδεύει τις πολιτικές της επιδιώξεις με τη θρησκεία βάζοντάς την στην υπηρεσία τους.
 
Η Αγία Σοφία - ο εμβληματικός ναός της Κωνσταντινούπολης - αποτελεί από το 537 το Φάρο της Ορθοδοξίας. Είναι σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη σφραγίδα της UNESCO και λειτουργεί ως μουσείο από το 1934.
 
Η Τουρκία οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  Παγκόσμιο Πολιτισμό.  
 
Η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
- Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διατηρηθεί η Αγία Σοφία ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να γίνει σεβαστή η οικουμενικότητά της;».     

 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:  
 
«Με προκλητική απόφαση των τουρκικών αρχών επετράπη για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, όπως και πέρσι, η μετατροπή σε τζαμί του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με την ανάγνωση του κορανίου και μάλιστα για τις ανάγκες ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο "Αγία Σοφία - Η ώρα της Αφθονίας". Ο ιστορικής σημασίας χώρος της Αγίας Σοφίας αποτελεί από το 1934 μουσείο και πόλο έλξης τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συγκαταλέγεται από το 1985 στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 
 
Η εν λόγω απόφαση αλλοιώνει τον πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου, συνιστά προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των απανταχού Χριστιανών και δεν σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
 
Δεδομένου ότι από το 1972 υπάρχει η Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κάθε χώρα που έχει στην επικράτεια της ένα τέτοιο μνημείο οφείλει να μην αλλοιώνει τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, ερωτάται η Επιτροπή:
 
- Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει άμεσα σε συνεργασία με την UNESCO για την προστασία του πολιτιστικού χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας; 
- Δεν θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο φαλκιδεύεται ο διαθρησκευτικός διάλογος που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ε.Ε.;».

 
Ξεκινούν οι λοταρίες του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών. 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς για αγορές με POS.

Ξεκινούν οι λοταρίες του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών.

1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς για αγορές με POS.
be86e-credit-cards

Χρηματικά ποσά θα μοιράζει το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών κάνει στροφή 180 μοιρών, τροποποιώντας το αρχικό σχέδιο για τις λοταρίες που προέβλεπε την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων «πόντων» για μελλοντικές τους συναλλαγές και μόνο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», κάθε μήνα το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που διενεργούν συναλλαγές μέσω καρτών. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει την διαδικασία της κλήρωσης.

Στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων POS. Δηλαδή μεταφορές χρημάτων με e-banking δεν θα λογίζονται ως συναλλαγή από το υπουργείο Οικονομικών και θα εξαιρούνται από τις κληρώσεις.

Αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, κάθε μήνα 1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φέτος έχει αποφασιστεί να μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται η αύξηση του μηνιαίου ποσού καθώς η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Δηλαδή, ενδεχομένως, θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών ειδικά για το φετινό έτος να μοιράζει 2 εκατ. ευρώ σε 2.000 τυχερούς.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/28418

 
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τoν πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τoν πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

resized  DIM8642resized  DIM8692

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σχετική  πρόσκληση, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στο ξεκίνημα της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:


«Για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε.


Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας.


Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ' ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω».

resized  DIM8669resized  DIM8716resized  DIM8756

 


Σελίδα 1 από 1652
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση