ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Γλυπτικός Λόγος, Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 17:08

Γλυπτικός Λόγος, 

Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

EAG 6171EL2 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η τέταρτη εκδήλωση της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος». Η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Αίθριο του Μουσείου πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 θα παρουσιαστεί το έργο του Αχιλλέα Βασιλείου «Πρώτη Νίκη». Το έργο του θα παρουσιάσει ο ίδιος ο γλύπτης, ο οποίος έχει επιλέξει και ένα αρχαίο έργο της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο θεωρεί ότι συνδιαλέγεται με το δικό του γλυπτό και θα παρουσιαστεί από αρχαιολόγο του Μουσείου μέσα στην έκθεση.

Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.

 
Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:39

Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

resized Διακρίνονται μεταξύ άλλων

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, Δήμαρχων, Αστυνομικών Αρχών, Δημοτικών Συμβούλων, πλήθος Δημοτών, αλλά και με τη συμμετοχή του Στέφανου Κορκολή, ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του 2017, στην εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς « Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος».

resized Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Γιαννέτου.

resized  MG 3867 Large

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον εγκάρδιο χαιρετισμό και τις ευχές του για υγεία, εργασία, αλληλεγγύη, αισιοδοξία το 2017, τόνισε πως ο Δήμος μας είναι εύρωστος και ισχυρός όσο ποτέ με ενισχυμένες όλες τις υπηρεσίες αριθμητικά και ποιοτικά. Ως μια γροθιά εργαζόμενοι του Δήμου, Δημοτική Ομάδα, σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων και ενεργοί πολίτες εργάζονται, δρουν και ενεργούν ώστε να κάνουν έργα αντάξια του τόπου μας, του Δήμου της Συμμετοχής και της Αισιοδοξίας της Ελπίδας και της Καινοτομίας.

resized Βράβευση Δημήτρη Τζανετή

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στις καινοτομίες και τα έργα που επιχειρήθηκαν τόσο κατά το 2016, όσο και τα δρομολογημένα για το νέο έτος. Αναφέρθηκε στις μελέτες και στους επτά διαγωνισμούς (π.χ παιδικοί σταθμοί, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός κ.α.) που πραγματοποιήθηκαν το 2016. Ενημέρωσε για την ολοκλήρωση όλων των μελετών για το Αθλητικό Κέντρο στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου- Κάτω Κηφισιά καθώς και για το Α’ Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, το οποίο σύμφωνα με έγγραφη δήλωση της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ πρόκειται να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) και να δημοπρατηθεί.

resized Βράβευση Οικογένειας Ανδρέα Πετράκη

Προανήγγειλε τον προγραμματισμό του πρώτου τριμήνου του 2017 που περιλαμβάνει οκτώ διαγωνισμούς (π.χ. διανοίξεις οδών, παιδικές χαρές, αποχέτευση, πεζοδρόμια κ.α.). Επίσης μίλησε για τη νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη του Δήμου που σύντομα θα λειτουργήσει, και ανακοίνωσε διαγωνισμό για την μίσθωση της «Αλάσκας», μετά την νομιμοποίηση της, εκφράζοντας την ελπίδα της αναβίωσης της εάν βρεθεί πρόθυμος επιχειρηματίας. Επανέλαβε πως ο Δήμος Κηφισιάς συνεχώς διεκδικεί προγράμματα χρηματοδοτούμενα τόσο ευρωπαϊκά όσο και εθνικά και ανακοίνωσε πρόσφατες εγκρίσεις.

resized Βράβευση Φιλαρμονικής Δήμου Κηφισιάς

Ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε επίσης ότι το έργο του Δήμου σε καμία περίπτωση δε θα ανατραπεί παρά την καθυστέρηση των συνεχών ενστάσεων των εργολάβων και της γραφειοκρατίας.

resized Βράβευση του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη

Ο Δήμος μας έλαβε πανελλήνιες διακρίσεις, αποσπώντας πέντε βραβεία σε διαγωνισμό που αφορούσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διακρίθηκε για:

1. Δημιουργία Βιοκλιματικής Πλατείας και ενεργειακή αναβάθμιση πέντε δημοτικών κτηρίων

2. Ανακύκλωση

3. Πιλοτικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα οργάνωσης και διαχείρισης στάθμευσης

4. Θεσμοθέτηση Συνοικιακών Συνελεύσεων (70 σε δύο χρόνια) και Συμμετοχικού Προϋπολογισμού

5. Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

resized Διακρίνονται μεταξύ άλλων Γιώργος Θωμάκος Νίκος Βούτσης Κωνσταντίνος Τσιάρας Ανδρέας Λοβέρδος Αννα Καραμανλή

Για τους νέους θεσμούς του Δήμου τόνισε πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εφαρμόστηκε και υλοποιήθηκε ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός, τα έργα του οποίου θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης οι 70 Συνοικιακές Συνελεύσεις αποτελούν ένα αδιάκοπο σχολείο συμμετοχής και τοπικής δημοκρατίας.

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Επίσης αναφέρθηκε στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου μας, στην ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τον πολιτιστικό κατακλυσμό με πανδαισία θεαμάτων κι εκδηλώσεων καθώς και πλούσιο πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Μίλησε επίσης και για την λειτουργία της Σχολής Γονέων για δεύτερη χρονιά στον Δήμο μας.

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον Πρόεδρο του ΔΣ και τους Αντιδημάρχους

Στόχοι και όνειρα της Δημοτικής Αρχής συνεχίζουν να αποτελούν:

- Αγορά της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά και αναστύλωση της

-Κατασκευή πλατείας Αδαμών

-Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου

-Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων

-Παρεμβάσεις στο Δημαρχείο Κηφισιάς

-Δημιουργία λευκωμάτων για Νέα Ερυθραία και Εκάλη

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς με τις προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Υγεία, ειρήνη και ευτυχία για το 2017, οι ευχές του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και η Βουλή εργάζονται για το καλύτερο προκειμένου να βγει η χώρα μας από την κρίση. Από την ΝΔ, ο βουλευτής της Κωνσταντίνος Τσιάρας μετέφερε τις ευχές του Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

resized Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν συμπολίτες μας για την προσφορά τους στον Δήμο Κηφισιάς. Συγκεκριμένα:

- Οικογένεια Ανδρέα Πετράκη για τη σημαίνουσα προσφορά της στην πόλη. Αναφέρουμε την πρόσφατη χορηγία για τη δημιουργία παιδικής χαράς στη συνοικία Αδάμες της Νέας Κηφισιάς. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», Απόστολος Κασιούρας, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

resized Ο Δήμος Κηφισιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017 1

- Δημήτρης Τζανετής. Στο πρόσωπο του, βραβεύθηκε η Δύναμη της Θέλησης καθώς έχει διακριθεί στο κλασσικό αθλητισμό και ιδιαιτέρως στο «Olympus Marathon». Ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Αχιλλέας Κουρέπης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

resized Οι αμαξάδες της Κηφισιάς έξω από το Δημαρχείο καλωσόρισαν τους πολίτες στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

-Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς για το δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά και τη συμμετοχή της σε καλλιτεχνικούς θεσμούς και σε συναυλίες τοπικού αλλά και πανελληνίου χαρακτήρα. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Φίλιππος Χίου ενώ εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κλασικής & λόγιας μουσικής είναι η Ευγενία Παπαδήμα. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων & Χορηγιών Ζέτη Κασιμάτη παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

resized Στέφανος Κορκολής Σοφία Μανουσάκη Σταύρος Ζαπάντης

-Σύλλογος Φίλων του «Μουσείου Δροσίνη» Το Μουσείο δημιουργήθηκε το 1997 στη Βίλα «Αμαρυλλίς», στην Κηφισιά όπου έζησε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του ο Γεώργιος Δροσίνης (1859-1951). Φιλοξενεί εκπαιδευτικές ξεναγήσεις ενώ προκηρύσσει και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των παιδικών σταθμών Νέας Ερυθραίας και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» Κλεοπάτρα Χατζοπούλου παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

resized Το φλουρί των πολιτών κέρδισε η  Ασημίνα Χριστοφόρου

Η εκδήλωση έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια από τον διεθνούς φήμης συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή και την νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Στους δύο καλλιτέχνες προσέφερε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Σταύρος Ζαπάντης.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς κέρδισε η Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς και παρέλαβε η πρόεδρος της Ρένα Πολίτη ενώ το φλουρί των πολιτών κέρδισε η Ασημίνα Χριστοφόρου από την Κάτω Κηφισιά. Το δεύτερο φλουρί αντιστοιχούσε σε δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα στο Πήλιο.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής της ΝΔ, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Παναγιώτης Σφαέλος, ο Διοικητής ΑΤ Κηφισιάς Ιωάννης Λιανουδάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος, πρώην Δήμαρχοι, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, πρόεδροι κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 18:51

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 resized IMG 6981

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Γηροκομείου της πόλης, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.  

 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μώραλης,  τόνισε:

«Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι, χρόνια πολλά και υγεία για όλους. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα κάθε φορά που επισκέπτομαι  το Γηροκομείο Πειραιά,  γιατί είναι μία από τις δομές που τιμούν και κοσμούν την πόλη μας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον Σεβασμιώτατο, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους εργαζόμενους που δίνουν και την ψυχή τους για να έχουμε αυτό το Γηροκομείο στην πόλη μας.  Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια  στους υποστηρικτές που βοηθούν, στους χορηγούς που προσφέρουν σημαντικό έργο και στους τρεις Αντιδημάρχους που είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, που εν πάση περιπτώσει με την παρουσία τους είμαστε κι εμείς περήφανοι ότι συνδράμουμε στο  σημαντικό του έργο. Βέβαια δεν συνδράμουμε όσο   θα επιθυμούσαμε. Επιθυμία όλων μας είναι  να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς όμως τα οικονομικά του Δήμου,  δεν το επιτρέπουν. Θέλω να πιστεύω όμως ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα και θα μπορούμε να προσφέρουμε πιο ουσιαστική βοήθεια, πέραν της σημαντικής συμβολής των τριών Αντιδημάρχων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μακάρι να είχαμε παρόμοιες δομές στην πόλη. Τέτοιες δομές ζηλεύουν και ιδιωτικές πρωτοβουλίες για τον τρόπο  λειτουργίας. Σεβασμιώτατε συγχαρητήρια και σε εσάς ως Προεδρεύων και στην Εκκλησία για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε. Όπου εμπλέκεται η  Εκκλησία, νομίζω, έχουμε θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον στην πόλη μας αλλά και ευρύτερα. Προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με  μεγαλύτερη ένταση. Σας ευχαριστώ».

 resized IMG 6961

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του «Γηροκομείου Πειραιώς» από το Δήμο παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Νίκος Καρβουνάς, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κυρία Ευαγγελία Αθανασίου καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

 
Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του δ. σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:19

Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του δ. σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού.

kthve

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του δ. σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά την οικονομική κατάσταση του θεάτρου, το καλλιτεχνικό έργο που συντελείται, τις πρωτοβουλίες του ΚΘΒΕ σε σχέση με την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στις παραστάσεις του, τις συνέργειες με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Με απόφαση της Υπουργού επιταχύνεται η διαδικασία της εκταμίευσης της τακτικής επιχορήγησης, ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ και να συνεχίσει το θέατρο απρόσκοπτα την λειτουργία του την χειμερινή περίοδο.

Η Υπουργός αναγνώρισε το έργο που έχουν επιτελέσει τους τελευταίους δεκαέξι μήνες σε αγαστή συνεργασία η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ και την αυταπάρνηση των εργαζομένων που στηρίζουν το θέατρο και τον πολιτισμό σε αυτή τη δύσκολη για την χώρα περίοδο. Υποσχέθηκε να συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και κάλεσε το ΚΘΒΕ να ενισχύσει τη διεθνή του παρουσία συμμετέχοντας στα προγράμματα που σχεδιάζει το ΥΠΠΟ (δίκτυο αρχαίου δράματος, έτος- Ελλάδας- Κίνας και λοιπά). 

 


Σελίδα 1 από 742

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση