ATTICANEWS.GR

Member Area
Ο Δήμος Κηφισιάς ωθεί και στηρίζει την μαθητική νεολαία να επιχειρήσει PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017 12:11

Ο Δήμος Κηφισιάς ωθεί και στηρίζει την μαθητική νεολαία να επιχειρήσει

resized 40

Έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν στο Δημαρχείο Κηφισιάς, την εκδήλωση για την νεανική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017.

Το Δημαρχείο του Δήμου μας πλημμύρισε από νιάτα που διψούσαν να μάθουν πως καινοτόμες ιδέες μπορούν να μετουσιωθούν σε επιχείρηση. 
Οι ομιλητές – επιχειρηματίες μοιράστηκαν με τους μαθητές τις δικές τους εμπειρίες και τους παρακίνησαν να τολμήσουν και αυτοί ένα καινούργιο ξεκίνημα.

resized 1

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος υποδέχθηκε τις μαθήτριες και τους μαθητές και τους παρότρυνε να ανοίξουν δικούς τους δρόμους και να τολμήσουν να δημιουργήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι το δικό σας σπίτι, να απευθύνεστε σε μας για τα προβλήματα σας, είναι μεγάλη μας χαρά να ασχολούμαστε με αυτά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος και κάλεσε τα παιδιά να γίνουν πολίτες αυτής της πόλης, να αγαπήσουν τον Δήμο και να βοηθήσουν την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως ο Δήμος μας δραστηριοποιείται ενεργά στο τομέα της επιχειρηματικότητας με ημερίδες, δράσεις αλλά και προγράμματα που βοηθούν τους νέους μας να οραματιστούν και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.

resized 02

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Νταλιάνη η οποία επεσήμανε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου Κηφισιάς είναι τυχεροί που ο Δήμος τους αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και ανοίγει πεδία γνώσης και δράσης, στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ομιλήτρια Βάλια Παπαδημητρίου, από την εταιρεία 7Indigo New Media η οποία κέρδισε από την πρώτη στιγμή την προσοχή των παιδιών. Ανέλυσε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν κάποιον “Doer”, δηλαδή “να κάνει πράγματα” και “Do-nothing”, δηλαδή “να μην κάνει τίποτα”. Σύμφωνα με την ομιλήτρια η απόφαση είναι καθαρά προσωπική. Όποιος επιλέξει να γίνει “Doer” με πολλή δουλειά, αγάπη και σοβαρότητα θα πετύχει τον στόχο του.

Βρείτε αυτό που σας αρέσει να κάνετε και τολμήστε το, παρότρυνε τους μαθητές ο Χρήστος Σπαθαράκης, από την εταιρεία Ferryhopper.

Μίλησε για τη δημιουργία της start-up εταιρείας του, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε προκειμένου μια ιδέα να γίνει πράξη.

Δεν γεννήθηκα επιχειρηματίας, αλλά έγινα γιατί ήταν κάτι που το πίστεψα και δούλεψα γι αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Αλεξόπουλος, από την επιχείρηση εστίαστης Zambri.  Επίσης επεσήμανε πως σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία είναι το ανθρώπινο δυναμικό και το Zambri, το δημιούργησε με παιδικούς του φίλους.

resized 3

Υπάρχουν επαγγέλματα που γεννιούνται και τα επαγγέλματα που πεθαίνουν επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, από την εταιρεία Trust and Use. Ανέφερε ότι στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση και θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε και να προσαρμόζουμε την εργασία μας σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές είχε η τοποθέτηση της Μαρίας Γιαννέτου, Υπεύθυνης Επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement, η οποία μίλησε για την επιχειρηματικότητα στα μαθητικά χρόνια. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ, το οποίο στηρίζει τις ιδέες των μαθητών, και μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα η ιδέα κάποιων ομάδων να γίνει πραγματικότητα αλλά και επιτυχία.

resized 4

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η νεολαία υποδέχθηκε τον Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος στηρίζει τις εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας του Δήμου μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως καλό είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιούργησε η κρίση. Την διαφορά την κάνει αυτός που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα την ιδέα του και αυτό που αγαπά πραγματικά τόνισε ο γνωστός παρουσιαστής, παραγωγός και επιχειρηματίας .

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης. «Η εποχή μας, μας δίνει τα εργαλεία για το επιχειρείν. Οι καλές ιδέες χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται. Σκεφτείτε κάτι το πρωτοποριακό, κάτι το καινοτόμο και παράλληλα κάτι ρεαλιστικό και μεγαλουργήστε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαπάντης.

resized 6

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγοράς Εργασίας Βαγγέλης Αυλήτης ανέφερε ότι “η γνώση είναι δύναμη που κατακτάται. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας αλλά θα πρέπει να τολμήσετε, να εμπνευστείτε και να αποτύχετε για να πετύχετε. Μένουμε Ελλάδα και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”.

Την εκδήλωση έκλεισε η Αντιδήμαρχος Σίσσυ Παπασπύρου, η οποία επεσήμανε ότι “οι συμβουλές που σας δίνουμε πηγάζουν από τις εμπειρίες μας και δεν είναι υποχρεωτικές να τις ακολουθήσετε. Να έχετε πολλά ενδιαφέροντα, να είστε πάντα σε εγρήγορση και τέλος, να δουλέψετε

πολύ σε ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε”.

resized 21

Oι μαθητές έθεσαν καίριες ερωτήσεις στους ομιλητές και στο τέλος της εκδήλωσης αποτύπωσαν στο χαρτί τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη καθώς και οι καθηγητές συνοδοί των μαθητών και μαθητριών από το 2ο Λύκειο Κηφισιάς και το Λύκειο Νέας Ερυθραίας. 

resized 33

resized 61

resized 73

resized 93

resized 97

 

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά,  Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά. O Αμερικανός ...

Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο,  Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries. Η τραγουδίστρια Ντολόρες Ο`Ριόρνταν του ιρλανδικού συγκροτήματος ...