ATTICANEWS.GR

Member Area
Μία σύντομη «συνταγή» για την αρχή του τέλους!!! ...της Ρένας Καλλέργη PDF Εκτύπωση E-mail
Απόψεις
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 20:17
Μία σύντομη «συνταγή» για την αρχή του τέλους!!!
.... της Ρένας Καλλέργη
152
 
"Κάνε την επόμενη κίνηση...και μετά κάνε την σωστή κίνηση"!!! Κάπου το διάβασα και μου έμεινε και μου άρεσε και με προβλημάτισε και μου έβγαλε βιασύνη και απειλή... Θα μου πείτε... μα γιατί μας το γράφεις Kυρά μου? Τι μας αγχώνεις?  Και θα σας πω... ότι ναι, σας το γράφω γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σας, τις σκέψεις μου, τον θυμό μου για όλα όσα γίνονται και δεν γίνονται γύρω μας και πάνω απ'όλα τα πιστεύω μου. Και αν δεν κάνω τις κινήσεις μου και δε τις σωστές, τι θα γίνει? 
Και ποιες είναι οι σωστές δηλαδή?  Υπάρχει εγχειρίδιο του σωστού και του λάθους?  Όχι, όποιος το έχει να μου το στείλει και εμένα, σας παρακαλώ πολύ!!! 
 
Το δικό μου το σωστό μπορεί να είναι το δικό σου λάθος και αντίστροφα, τόσο απλά. Κάθε λίγο και λιγάκι, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μια νέα «Αμερική» στο κεφάλι μας και αν εμείς την βρήκαμε και ο διπλανός μας όχι και δεν μπορούμε να τον πείσουμε για το αντίθετο, τότε ξεκινά το σταύρωμα του, οριζοντίως και καθέτως... γιατί είμαστε άριστοι στα «σταυρόλεξα» των άλλων. Ξεχνάμε όμως τις βασικές λέξεις, τις πιο όμορφες και τις πιο απλές, όπως: κατανόηση, υπομονή, αγάπη, σεβασμός, ψυχραιμία, ηρεμία, αποδοχή. Θα μείνω λίγο στην τελευταία γιατί γεμίζει το μυαλό μου και την ψυχή μου. Ναι, αποδοχή του εαυτού μας στον ίδιο μας τον εαυτό και εννοείται και στους άλλους. Αποδοχή των άλλων από εμάς...καταλαβαίνω πως δεν θα τους δεχτούμε και όooooλους γιατί μετά θα παίξουμε τους οσιομάρτυρες, μην φτάνουμε και σε υπερβολές. Αναφέρομαι στον βαθμό που μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε και μεγαλώνοντας μας ενοχλούν τα κουσουράκια τους... ίσως να ενοχλούν και τα δικά μας. Μήπως γιατί μεγαλώσαμε και εμείς? Μπορεί... Και λέω μπορεί, γιατί αν νιώθουμε ότι μας έχει συμβεί κάτι τέτοιο, λέω αν, ξεχάσαμε κάπου μέσα στα χρόνια το παιδί που κάποτε συμπορευόμασταν μαζί του. Αυτό το παιδί, που σήμερα σε έχει φίλο, αύριο δεν σε έχει και μεθαύριο σε κάνει κολλητό. Ανταλλάσει μαζί σου τάπες και αυτοκόλλητα και μπορεί να σου χαρίσει έντιμα και χωρίς δεύτερες σκέψεις το πιο ειλικρινές του χαμόγελο ή και την πιο δυνατή του μπουνιά.
taking-notes
Δεν θα αναλύσω την ψυχοσύνθεση των παιδιών, ούτε την δική μας, άλλωστε υπάρχουν ειδικοί για τέτοιες υποθέσεις. Θέλω όμως να φωνάξω δυνατά το παιδί που κάποτε υπήρξε μέσα μου, πλάι μου, σύμμαχος μου στα θέλω μου, στα όνειρα μου, στις πεποιθήσεις μου και πιο πολύ στην δύναμη που μου έδινε να πορευτώ χωρίς όρια, χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερες και τρίτες φωνές στην κριτική των άλλων.  Με ματιά καθαρή, ζωηρή, αέρινη, ζωγραφισμένη με τα πιο όμορφα χρώματα της φύσης, με το πέπλο της αισιοδοξίας και της λάμψης για να κατακτήσω τα πιο τρελά μου όνειρα... Ναι, να ονειρευτώ ξανά και να πιστέψω ότι μπορώ και να προσπεράσω τα όποια εμπόδια. Και να θυμάστε ότι εμείς υπερτερούμε σε σχέση με τα παιδιά, λόγω ηλικίας φυσικά. Γιατί αυτά, έχουν άπλετο χρόνο να κάνουν τις δικές τους επιλογές, τις δικές τους κινήσεις, με γνώμονα την χαρά της στιγμής και ας μην είναι οι σωστές. Θα πράξουν τα δικά τους λάθη, ξανά και ξανά και εμείς, εννοείται ότι  θα είμαστε εκεί να τα ξανασηκώσουμε. Ενώ εμάς ποιος?  Εμάς λοιπόν, μιας και ο χρόνος δεν είναι πλέον και τόσο φιλαράκι μας και οφείλουμε στον εαυτό μας την ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ...κάνουμε  τα εξής:γυρίζουμε τον χρόνο τούμπα και τον ξεζουμίζουμε με τις εμπειρίες μας, βάζουμε την ωριμότητα μας μπροστά και ανακατεύουμε. 
 
Στην συνέχεια ρίχνουμε μία δόση τσαχπινιάς (θα γίνει πιο spicy...), συγκεντρώνουμε  την γρήγορη κριτική μας ματιά, (προς αποφυγήν  σύγκρουσης μας με τοίχο), βάζουμε μπόλικη γνώση και πιο πολύ αυτοπεποίθηση, σοφία για όσους έχουν αποθηκευμένη, (θα γίνει λίγο πιο flat βέβαια...), παίρνουμε λίγη αθωότητα από τα πανούργα παιδικά μυαλά, δύναμη, φαντασία, κέφι, (αυτά τα υπολογίζετε με το μάτι...) και τέλος για γαρνίρισμα, φοράμε τα χαμόγελα αισιοδοξίας  καταγράφοντας τις γλυκές μας ρυτιδούλες, που τόσο πολύ μισούμε να αγαπάμε.
 
 
Καλή επιτυχία με την «συνταγή» και εύχομαι ολόψυχα σε όλους, να πετύχει!!!
 kalergi
VERY HAPPY NEW YEAR
Ρένα Καλλέργη
 
 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς.
"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς. "Τα τελευταία λίγα χρόνια, ...

ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος «Χαρταετός» Δείτε το νέο video clip του ΠΑΝΟΥ Κιάμου με πρωταγωνιστή ένα νεαρό Ιρακινό πρόσφυγα     Μετά ...