ATTICANEWS.GR

Member Area
10 λόγοι που κάνουν την Αναδοχή Παιδιού το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων. PDF Εκτύπωση E-mail
Απόψεις
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 13:03

10 λόγοι που κάνουν την Αναδοχή Παιδιού το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων.

 ActionAid-CS 1000x700px 72dpi RGB

Η αλληλεγγύη είναι το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα για εσάς και τους γύρω σας. Με το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid δείχνετε την αλληλεγγύη σας στηρίζοντας ένα παιδί, την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα στην οποία ζει σε μια πολύ φτωχή περιοχή του κόσμου. Να οι 10 λόγοι να το κάνετε:

 

1.    Γιατί στις γιορτές, εκτός από δώρα, μπορείτε να μοιράσετε αλληλεγγύη! «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να δίνεις.Happiest girl alive!» γράφει η Θεανώ Χρυσάνθου για την Αναδοχή Παιδιού.

 

2.    Γιατί μια φωτογραφία σημαίνει τόσα πολλά! Το πρώτο πράγμα που θα λάβετε σαν Ανάδοχοι είναι η φωτογραφία του παιδιού με το οποίο συνδέεστε και θα παίρνετε μια καινούργια κάθε δύο χρόνια. «Πέντε χρόνια τώρα βλέπω αυτό τον μικρούλη να μεγαλώνει κι η χαρά μου δεν περιγράφεται. Τι κι αν είναι μακριά, τι κι αν μάλλον δεν θα τον δω ποτέ, εγώ τον νιώθω οικογένεια!» λέει η Ανάδοχος Παιδιού Νίκη Τσιγάρη.

 

3.    Γιατί  χτίζετε μια μοναδική σχέση με το παιδί! Λαμβάνετε μηνύματά του και μπορείτε να του γράψετε κι εσείς. Τα γράμματα αυτά είναι πολύτιμα για την οικογένειά του παιδιού, μια τρυφερή υπενθύμιση της γέφυρας αλληλεγγύης που δημιουργείται.

 

4.    Γιατί η Αναδοχή σας ταξιδεύει! Μπορείτε να επισκεφτείτε το παιδί, την οικογένειά του ή τις κοινότητες που στηρίζουν Έλληνες και Κύπριοι Ανάδοχοι. Εκατοντάδες το έχουν ήδη κάνει. «Με συναισθηματική φόρτιση, τον Αύγουστο του 2016 έφτασα μετά από πολλές ώρες στο χωριό Μούκο, το οποίο με υποδέχθηκε ως το επίτιμο πρόσωπο της κοινότητας. Στο δημοτικό σχολείο κάθισα μπροστά σε 30 κοριτσάκια και μου είπαν να βρω ποια είναι η Σίνθια. Δεν κρατήθηκε να περιμένει να την ανακαλύψω και πετάχτηκε να με πάρει αγκαλιά! Θα θυμάμαι αυτό το ταξίδι και το βλέμμα της Σίνθια για πάντα» λέει ο Ανάδοχος Παιδιού Βαγγέλης Μπατιστάτος.

 

5.    Γιατί αλλάζετε ζωές για πάντα. Δεν προσφέρετε ελεημοσύνη ή πρόσκαιρη φιλανθρωπία, που δεν καταπολεμάει τις αιτίες της ακραίας φτώχειας, δηλαδή μια ζωή χωρίς καθαρό νερό, χωρίς σχολείο, χωρίς αρκετή τροφή. Η ActionAid υλοποιεί μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά προγράμματα και δίνει μόνιμες λύσεις.

 

6.    Γιατί είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τα παιδιά. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν την Αναδοχή Παιδιού για να τους μιλήσουν για τη χαρά της προσφοράς, τη μαγεία της αλληλεγγύης και να τους συστήσουν τον κόσμο των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας.

 

7.    Γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη. Στις περιοχές όπου δρα το Πρόγραμμα Αναδοχής περίπου οι μισοί θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών προκαλούνται από υποσιτισμό.

 

8.    Γιατί μία μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τόσα πολλά! Πέρσι, χάρη στα προγράμματα της ActionAid 343.000 αγρότες βελτίωσαν την παραγωγή τους και έτσι οι οικογένειές τους είχαν και περισσότερη και καλύτερη τροφή.

 

9.    Γιατί είναι τόσο απλό να γίνετε Ανάδοχος. Με 72 λεπτά την ημέρα βελτιώνετε ζωές και κάνετε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

 

10.  Γιατί οι Έλληνες και οι Κύπριοι έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δείχνουν αλληλεγγύη. Περισσότεροι από 200.000 έχουν γίνει Ανάδοχοι Παιδιού από το 1998. Αυτά τα Χριστούγεννα, κάντε ένα δώρο γεμάτο αλληλεγγύη. Γίνετε Ανάδοχος Παιδιού στοwww.actionaid.gr/anadoxi/ ή καλέστε στο 801 11 900 800 στην Ελλάδα ή στο 22 100 399 στην Κύπρο.

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς.
"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς. "Τα τελευταία λίγα χρόνια, ...

ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος «Χαρταετός» Δείτε το νέο video clip του ΠΑΝΟΥ Κιάμου με πρωταγωνιστή ένα νεαρό Ιρακινό πρόσφυγα     Μετά ...